Dvůr mrazu a hvězd aneb malý-milý doplněk

recenze

Dvůr mrazu a hvězd (2018) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Dvůr mrazu a hvězd

Líbí se vám doplňkové knihy? Kupujete je?
.
Já mám všechny čtyři knihy Dvorů. Protože když je možnost mít něco navíc z nějakého super fantasy světa, tak jí člověk musí využít.
.
Doplňkový díl byl ale upřímně docela nuda. Já vím, je to doplněk, ale stejně. Čekala jsem trochu víc akce, protože jsem byla namlsaná z předchozích knih. Jediné větší napětí jsem objevila v tom, jak se chovala Nesta. Co se s ní jako děje? Moc jsem to nepochopila a mrzí mě, že to nebylo dořešené. Ale co bych chtěla, když v originále má zrovna vycházet další část, která naváže na Nestu. Achjo, jen ať překlad netrvá dlouho :D.
.
Krom té nudy se ale taky jednalo o takové malé-milé rozloučení s trilogií. Oslavy Slunovratu a kdo co dostal za dárky, jak se (nejen) Feyre vypořádává s hrůzami války a napětí z toho, že konec války ještě neznamená dlouhodobý mír. Bylo to nenáročné, ale určitě jsem si to ráda přečetla.
Navíc byl v tomto díle bonus – spousta kapitol vyprávěných jinými postavami než jen Feyre. To bylo fajn, vidět aktuální události z pohledu Cassiana nebo Morrigan. A co víc, několik z těch kapitol bylo z pohledu Rhysanda. A kdo tohle četl, tak ho prostě musí zbožňovat. Já teda určitě.
.
U této knihy mě dost mrzelo, že nemá stejný formát, jako předchozí trilogie – je prostě o kousek menší. A to v té knihovně nevypadá nic moc…
.
Navíc jsem u této recenze chtěla srovnat autorčiny série – Dvory a Skleněný trůn. Přestože byly Dvory lépe a umně napsané, tak u mé maličkosti stále vede Skleněný trůn. Celaena mi přirostla k srdci víc. Možná to bude i tím, že ToG série bylo více dílů, ale prostě to tak je. Ovšem to už neplatí pro Rowana. Přestože jsem si ho hodně oblíbila a byl to dlouho můj TOP fantasy hrdina, tak na Rhyse prostě nemá. Je mi líto. “Vílák“ mého srdce je Rhysand :D.
A to jsem ještě nečetla Crescent city :D.

Komentáře (2)

Přidat komentář

ZapisnikTerky
12.02.2021

Děkuju za komentář. Přesně tak to cítím já. Jsem ráda, že jsem pomohla :). Určitě si ho přečti, myslím, že na to bude navazovat Silver flames :)

Adýsek
04.02.2021

Moc pěkná recenze. Dvory mám ráda. Už je to chvíle, co jsem je dočetla a dostala jsem chuť se do tohoto světa vrátit, ale byla jsem trochu na vážkách s tímto doplňkovým dílem. Ale asi si ho přečtu. Mimochodem já mám Skleněný trůn taky radši o trochu víc. Ale... Rhysand je Rhysand :D.