Dvůr křídel a zmaru aneb Kráska je ostrá

recenze

Dvůr křídel a zmaru (2018) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Dvůr křídel a zmaru

Minimálně tuhle sérii bych fakt dokázala číst non-stop. Až se stydím za to, že se celý den těším, až děti usnou, abych mohla zapálit svíčku, připravit hrnek s čajem nebo horkou čokoládou a otevřít knihu. Máte to taky tak?
Třetí díl se mi opět moc líbil, přesto uznávám, že dvojka byla o chlup lepší. To, jak se Feyre vybarvuje se mi chvílemi moc nezamlouvalo, ale chápu jí. Není to ta nejhodnější hrdinka na světě, což je ale dobře. Každopádně musím říct, že konec byl trochu nelogický a ukvapený. Bylo to až moc jednoduché. Krom toho i osud Tkadleny – strigy mi přišel úplně špatně. Jako bonus se v knize opakuje jeden a ten samý zázrak, což… bože, to mohlo být o trochu originálnější.
.
Vyvrcholení příběhu bylo zajímavé, až na nějaké ty výtky, viz výše… Každopádně hlavní i vedlejší postavy jsou prostě úžasné. Všechny jsem si zamilovala a na jednu stranu jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Ten začátek, kdy je Feyre na Jarním dvoře byl super. Jak to měla promyšlené, všechno to pletichaření. A moment, kdy znovu spatří svého druha,… měla jsem fakt slzy na krajíčku. Opět musím vyzdvihnout bojové scény a promyšlené kličky, než se děj dostal ke konci. Něco jsem občas odhadla, ale zdaleka ne všechno.
.
Stále platí můj názor na pěkně sladěné obálky i super detail u kapitol. Musím jen poukázat na to, že stejně jako Skleněný trůn, by série zasloužila hardback.
.
Přemýšlela jsem, že tady dám jen 4,5, ale nechci to kazit celé sérii. Vše do celku pěkně zapadlo, takže nechám plný počet. Tím ale nekončíme – ještě nás čeká dodatečný díl, na jehož recenzi se můžete také brzy těšit.

Komentáře (0)

Přidat komentář