Dívka ve vlaku aneb sonda do života všímavé alkoholičky

recenze

Dívka ve vlaku (2015) 4 z 5 / _Michelle_
Dívka ve vlaku

Na vlakové trase Londýn - Ashbury se denně přepravuje plno lidí. Jedním z nich je i Rachel, hlavní hrdinka příběhu, který má všechny kontury rozostřené.
Rachel bývala spokojenou manželkou a běžnou zaměstnankyní. Když se však život přestal ubírat vytouženým směrem, vše se změnilo. Na pomoc přišel alkohol, který je dobrým sluhou, ale špatným pánem. Z perspektivní manželky se jednoho dne stala nešťastná exmanželka a ze zaměstnankyně byla rázem nezaměstnaná zoufalá troska, které už téměř nikdo nedůvěřuje.
Co je realita a co jen výplod alkoholové fantazie? Co se dělo včera, předevčírem, anebo před pěti hodinami? To není vůbec jisté. Těžko rozhodnout, čemu věřit, když na paměť, a ani na oči, se nelze úplně spoláhat. Kdo je ještě přítel a kdo jen bezcharakterní násilník? Lze věřit opilé intuici? Je možné poznat charakter lidí z okénka vagónu? Může nedůvěryhodná alkoholička pomoci potřebnému? Na všechny tyto otázky vám brilantně odpoví Dívka ve vlaku.
Bude to jízda připomínající horskou dráhu. Bude to směs napětí, strachu, zvědavosti a rychlého spádu. Jak již napovídá příhodně vytvořená černá obálka knihy, na které je zachycen projíždějící vlak, půjde o potemnělý příběh, kterým prosvištíte, aniž byste zastavovali ve zbytečných stanicích.
Sečteno a podtrženo: "Povedená kniha, která je nasáklá skrz naskrz alkoholem, lží a tajemstvími. Mediální podpora prodeje byla sice přehnaná, ale byla by škoda, nechat se odradit, pro mnohé popudlivou, nálepkou bestseller."

Komentáře (1)

Přidat komentář

JiRo
21.05.2020

Jako alkoholik, léčený, který knihu četl - můžu napsat, že s tím alkoholem je to trochu jinak, ale jinak je to čtivé.