Přátele měj nablízku, ovšem jen ty opravdové

recenze

Přátele měj nablízku (2018) 4 z 5 / _Michelle_
Přátele měj nablízku

Dějištěm knihy "Přátele měj nablízku" je městečko Windermere, které se nachází v Anglii. Tato lokalita nebyla autorkou zvolena náhodně. Paula Daly, totiž se svou rodinou, skutečně žije v Jezerní oblasti v hrabství Cumbria, a tak je obklopena přírodní krásou nacházející se v místech, ve kterých je pochmurné a chladné počasí téměř každodenní realitou.
Hlavní hrdinkou celého spletitého příběhu je Natty Wainwrightová. Natty je zapálená provozovatelka hotelu U Jezera, ve kterém pracuje se svým manželem Seanem. Společně vychovávají dvě dcery. Z neplánovaného těhotenství vzešla starší Alice. Mladší dcerou, která v životech Natty a Seana nebyla takovým překvapením, je Felicity. Klíčovou postavou celého příběhu je krásná doktorka Eve Dalladayová, nejlepší přítelkyně Natty. Děj obohacuje policistka Joanne Aspinallová, její kolegové Ron Quigley a detektiv inspektor McAleese, se kterými se můžete setkat v autorčině prvotině "Co jsi to za matku?". Nechybí tu dokonce ani členka dietního klubu Jackie, která je tetičkou Joanne a přítelkyní táty Natty.
Na začátku příběhu je čtenáři představena celkem průměrná, spokojená a fungující rodina, která sestává z Natty, Seana, Alice a Felicity. Vše šlape jak na drátku, a to až do chvíle, než Felicity postihnou na školním pobytu v zahraničí vážné zdravotní potíže. Natty se za svou dcerou okamžitě vydá, aby jí mohla být nablízku. Manžela Seana a dceru Alice ponechá ve společnosti své dlouholeté a současně nejlepší kamarádky Eve, které plně věří a kdyby došlo na věc, tak by jí svěřila i svůj vlastní život. Během její nepřítomnosti si Eve získá náklonnost Seana a životy celé rodiny se začnou od základů měnit. Nic není jako dřív a Natty musí co nejrychleji jednat, aby zachránila alespoň torzo svého bývalého života. Na její straně stojí jen táta a jeho přítelkyně a pečovatelka Jackie. Bude Natty tato podpora stačit? Odhalí tajemství, která krásná Eve bedlivě střeží? Podaří se jí získat manžela zpět? Vše se dozvíte na stránkách této napínavé knihy, kterou mohu doporučit.

Komentáře (0)

Přidat komentář