Cukrárna v Paříži aneb pojďme si zamlsat

recenze

Cukrárna v Paříži (2019) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Cukrárna v Paříži

Máte rádi knihy s tématikou cestování?
.
Kdo by neměl rád Paříž? Nebo se tam alespoň nechtěl podívat, že? Já se tam rozhodně do budoucna chystám. Ale rozhodně bez dětí :D.
.
Cukrárna v Paříži mi zatím sedla asi nejméně ze série Romantické útěky. Přesto to bylo ale mnohem lepší, než jiné romantiky. Nina byla docela sympatická, ale tak trochu rozpolcená. Chvíli se chovala tak, za chvíli zase jinak. Sebastian byl zase tak hrozný bručoun po většinu doby, že bych ho kopla do pr… :D. Zato Alex? Ten byl tak milý. A u mě by si rozhodně udělal super velké plus těmi všemi dortíky z Laduréé :D. Nechci vám dávat spoilery, ale už z anotace je zřejmé s kým Nina bude. To mi ale upřímně u těchto knih nevadí – že už vím, s kým hrdinky budou.
Přestože mě Paříž dost vábí, tentokrát mě Julie Caplin nějak extra moc nenalákala. Do Kodaně nebo Brooklynu bych vyrazila spíš, pokud bych měla brát zřetel jen na tyto knihy. Vlastně tady bylo romantiky docela málo. Ani flirtování moc nezaznělo. To je trochu škoda.
.
Mojí nejoblíbenější postavou tohoto dílu byl rozhodně Marcel. Sice není pro knihu tak extra důležitý, ale jeho postupný vývoj byl kouzelný. Moc mě bavilo ho sledovat. Celkově celá parta cukrářského kurzu bylo moc milá a fajn. Tolik úžasných lidí se snad ani nemůže sejít v jedné místnosti. Navíc všechny ty dobrůtky, které Nina pekla nebo ochutnávala. Ach, tekla mi slina snad nad každou stránkou :D. Milé prostředí cukrárny bylo krásné a to, jak na ní parta pracovala. To se četlo opravdu moc pěkně.
.
Romantické útěky by si prostě zasloužily hardback. Ano, já vím, že se opakuju, ale napsat to musím . Opět mě zamrzelo, že se grafik nenechal inspirovat výtvory Niny. Takový dortík Čokoládový karamel supreme. Rozhodně by se na obálce vyjímal víc.
.
Celkově uznávám, že to nebylo nejlepší dílo z téhle série, ale stejně se mi moc líbilo. Takže dávám 3,5/5 .

Komentáře (0)

Přidat komentář