Strážcové Varadínu přehled

Strážcové Varadínu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536044/bmid_strazcove-varadinu-6615528650284.jpg 4 478 478

V první knize série Dobrodružství kapitána Báthoryho vás mistr bojových scén a dramatických zápletek Juraj Červenák přenese do období protitureckých válek v Uhersku, Sedmihradsku, Chorvatsku a Středomoří v letech 1660 až 1664. Hrdinou je šermíř, rytíř a básník Kornel Báthory, který pod maskou cynického a inteligentního drsňáka skrývá velké srdce. První díl popisuje jeho dobrodružnou výpravu za záchranou syna Michala z tureckého zajetí. Kornel Báthory sice po manželčině smrti na syna zanevřel a dal raději přednost vojenské kariéře, nyní ale chce všechno napravit. Osud však chce, aby upřímnost svého pokání prokázal velkými oběťmi a podstoupil nevídané útrapy. Podaří se mu to? A za jakou cenu?... celý text

Literatura slovenská Fantasy Historické romány
Vydáno: audiokniha , Tympanum
Originální název:

Strážcovia Varadína , 2009


Interpreti: Ernesto Čekan
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážcové Varadínu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

mr.Zdenek
04.06.2024 5 z 5

Kniha je mix historických událostí, vlastního příběhu a trochu nadpřirozena. Kupodivu se to dobře čte, kapitán Bathory je takový "neprůstřelný hrdina". Dávám plný počet hvězd.

Rony70
09.03.2024 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora a musím říct, že jsem byl mile překvapený. Hodně dobře napsané, čtivé, bez nudných pasáží, autor se evidentně vyzná v tehdejších zbraních a překvapil mě občas i popis historických událostí. Takže je to taková zvláštní kniha - fiktivní příběh s prvky nadpřirozena (např. strigy, "vlčí" žena apod.) a přitom zasazený do reálné doby a reálných historických událostí. Hlavní hrdina jde z dobrodružství do dobrodružství a i když má často smrt na jazyku, tak se z toho vždycky dokáže vylízat, takový konkurent amerického Ramba :-) Nicméně mě mrzí, že tato série má celkem 5 dílů a nejedná se o ucelené příběhy (alespoň první díl nemá žádný happy end a žádné finále) a protože se mi to všechno nechce číst (těch dobrodružství kapitána Báthoryho jsem se už v prvním díle nabažil ažaž), tak se do dalšího dílu zatím pouštět nebudu.


Evazita
19.01.2024 4 z 5

Mínus jedna hvězda za ty masakry. Jsem žena, takže řezání hlav apod. prostě nemůžu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strážcové Varadínu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených653x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených48x
v Knihotéce323x
v Chystám se číst117x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech8x