Strašidýlko Stráša přehled
Alena Mornštajnová
Představte si malé strašidlo. A teď si představte, že tohle malé strašidlo se všeho bojí. Tmy, zvuků, zkrátka všeho. A tak mu nikdo neřekne jinak než Stráša. O tom, jak se malý Stráša skamarádí s klukem Matějem, a o tom, co všechno spolu zažijí, vypráví nová kniha oblíbené spisovatelky Aleny Mornštajnové s báječnými ilustracemi Galiny Miklínové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašidýlko Stráša. Přihlašte se a napište ho.

Paní AM je mistryně ve svém žánru. Její knihy patří k absolutní špičce. Četla jsem pár těch pro dospělé a tam není vůbec o čem.
Tahle laskavá pohádka o dětech a strašidýlku, který se bojí a pořád se něčeho leká, je vcelku zábavná, ale taky trochu poučná. Nejvíc mě pobavily momenty, kdy strašidla nechápou lidské fráze a překládají si je doslova — úsměvné a milé.
Musím se přiznat, že ilustrace mi úplně nesedly (na kočku-kosmonauta jsem si nezvykla).
Ať tak či tak – kniha je psaná moc hezkým jazykem a skvěle se čte nahlas. Doporučuji.
Dětské publikum si ji bezpochyby zamiluje!

Autorku mám moc ráda, prozatím se mi do rukou dostaly všechny její knihy pro dospělé, proto jsem si chtěla ověřit, zda se mi bude líbit také tato, určená dětem. A musím upřímně přiznat, že se mi tento milý příběh o strašidýlku Strášovi, který se bál dokonce i svého jména, líbil. Podrobněji se protentokrát rozepisovat nebudu, něco ostatně prozrazuje také anotace. Knize tedy na závěr dávám pět hvězdiček a časem se budu těšit na nějakou další od této výborné autorky ;-).
Kniha Strašidýlko Stráša v seznamech
v Mé knihovně | 88x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Nám se čtení moc líbilo, sice jsou kapitoly krátké, ale milé ilustrace příběh hezky doplňují.