Pre hrsť dukátov přehled

Pre hrsť dukátov
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532690/bmid_pre-hrst-dukatov-65d65ae2d73cd.jpg 4 337 337

Kapitán Stein a notár Barbarič vyšetrujú zločin v kremnickej mincovni. Horúce leto roku 1601. V kremnickej mincovni, kde z drahých kovov vyťažených v uhorských banských mestách razia najlepšie dukáty, toliare či groše v celej ríši, došlo k vážnemu incidentu - z pokladnice zamknutej na tri zámky zmizli razidlá. Nevysvetliteľný zločin si žiada skúseného vyšetrovateľa, komorský gróf preto do zlatého mesta vyšle notára Barbariča. Štiavničan dúfa v rýchle vyriešenie záhady, lenže ku krádeži želiez pribudne lúpež mincí zo zásielky stráženej chýrečnými striebornými jazdcami a vzápätí aj prvá vražda. Na dôvažok Barbariča vyhľadajú kapitán Stein a seržant Jaroš a ich prítomnosť celý prípad ešte viac skomplikuje.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pre hrsť dukátov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (83)

babicka_amalka
včera 4 z 5

tenhle díl se mi líbil - méně krutosti, zajímavé informace o Kremnici, ražbě mincí a všeho kolem toho;

Reat
11.06.2024 5 z 5

Že to bude za šest jsem věděl už ve chvíli, kdy jsem si knihu nesl domů z knihkupectví jako poklad. A ne, nezklamala. Někomu možná nebude sedět lehká změna v chování Jaroše, někomu podpantofláctví Barbariče, ale to jsou jen detaily, navíc postavy musí mít logicky nějaký vývoj. Jinak je vše při starém....čtivost a podmanivost Červenákova světa v Rudolfinské době je pořád stejně okouzlující a návyková, takže...no prostě v téhle divné současnosti je to jedna z mála jistot a radostí.


minirock
01.06.2024 4 z 5

Dlouho jsem se o této trojce nic nečetl takže jsem se fakt těšil na jejich další případ. A zklamaný rozhodně nejsem. Vyšetřují krádež peněz a razidel v kremnické mincovně, kde zrovna ještě ke všemu řádí tajemné Paví oko, lupič tak trochu navazující na Jánošíka .... Potěšil mě Jaroš, má víc prostoru a jeho postava je důležitější než dříve. Barbarič se Steinem se skvěle doplňují, jejich špičkování mě bavilo. Jediné co bych vytkl je příliš zrychlený konec, čekal jsem nějaký soudní proces, dokazování, vyšetřování a výslechy viníků a ono nic. Škoda, i tak ale je to pěkný detektivní román z netradičního prostředí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších knih (21. týden)

02.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pre hrsť dukátov v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených438x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených18x
v Knihotéce182x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech8x