Lovec čertov

Lovec čertov
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520911/bmid_lovec-certov-wVv-520911.jpg 4 185 185

Po udalostiach v Plzni Bohdan Jaroš prestal veriť, že sa ešte niekedy stretne so Steinom a Barbaričom. Na vlastnú päsť putuje po Českej ceste, ktorá spája Prahu s Budínom, pričom sa živí ako nájomný kat a lovec zločincov. V Trnave si ho predvolá gróf Stanislav Thurzo, ktorý pátra po veliteľovi svojho husárskeho pluku. Kapitána Galoviča naposledy videli v spoločnosti krásnej neviestky a spolu s ním sa stratilo aj päťsto zlatých z výkupného za zajatého tureckého dôstojníka. Jaroš prijme úlohu a pustí sa do hľadania, hoci tuší, že kapitán už nie je medzi živými. Seržant sám sa čoskoro ocitne v ohrození, keď mu cestu skrížia zlodeji dobytka, zradní hajdúsi, zbehnutí žoldnieri či lovci otrokov.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: , Slovart (SK)

Lovec čertov, 2023

V28
29.09.2024 5 z 5

Poslední dobou toho už moc nečtu, ale na pár oblíbených autorů si dávám pozor, Juraj Červenák je jedním z nich. Ať už je to série Kapitán Stein a notár Barbarič nebo Kapitán Báthory….jak se mi dostane do ruky, neváhám a čtu. Odměnou je mi skvělé historické vyprávění, které je vždy hodně napínavé, poučné i vtipné. Tentokrát jen o Bohdanu Jarošovi a přesto skvělé. Přečteno za den, příště si budu stránky víc šetrit, ale jde to:-)?

uxor
27.09.2024 5 z 5

Pokaždé, když se na pultech knihkupectví objeví kniha pana Červenáka, vím, že mě čeká čtenářská lahůdka.
Před lety mě tento autor upoutal fantasy sérii Bivoj,Černý Rogan nu a před odvahou kapitána Báthoryho lze jen smeknout klobouk. Byla to krásná doba plná magie, historie a odvahy. Děkuji.
Teď vyhlížim s netrpělivostí Kapitána Steina a pokaždé si říkám " To byl nejlepší díl". Omyl! Zase mě pan Červenák překvapí svojí znalostí historie a uměním spřádání zajímavých, napínavých i poučných příběhů.
A já se nechávám ráda překvapovat.....

petrxx11
24.09.2024

Zdá se, že chronologicky předchází dílu Pro hrst dukátů.

dpxcz
22.09.2024 5 z 5

S Červenákem se prostě nedá šlápnout vedle a tahle série je prostě suprová. A i v tomhle díle se to potvrzuje. Není co dodat, jen se výborně bavit.

John6900
18.09.2024 5 z 5

Tady to nejde jinak, než za plný počet hvězd. Ne, že by mi ti dva nechyběli, ale tohle prostě byla skvělá one man show. Zbylé už tady bylo určitě napsané a vychválené. Nezbývá než se těšit na další díl.

OlafSveinsson
09.09.2024 5 z 5

Jarošova sólo akce je rozhodně jiná, než když sebou má Steina s Barbaričem. Pátrání po ztraceném kapitánu Galovičovi určitě není detektivkou, kde by se zápletka rozuzulila na posledních pěti stranách. Spíš připomíná akční příběhy Kornela Báthoryho. A to mi rozhodně nevadí.

Kanimůra2
26.08.2024 3 z 5

Já jsem byla tentokrát dost zklamaná. Bála jsem se, že krev a jiné tělní tekutiny vystříknou přímo z knížky. Myslím, že tolik mrtvých v předchozích dílech nebylo. Klidně bych jich pár ubrala. Taky si neuvědomuju, že by v minulosti přišel (přišli) hlavní hrdina tolikrát do bezvýchodné situace a v poměru 1:5-7 z toho vyváznul bez jediného škrábnutí. Jak v americkém akčním filmu. Dočetla, ale nepotěšilo.

m_martina
24.08.2024 5 z 5

Tuto řadu, kterou píše pan Červenák, jsem si oblíbila hned od první knihy. A také tento případ pro Bohdana Jaroše byl výborný! Knihu jsem přečetla jedním dechem, ráda jsem se vypravila do Trnavy a opravdu mne zajímalo, co se stalo s kapitánem Galovičem. Zajímavé a napínavé čtení, které hodnotím pěti hvězdami. A knihu doporučím.

martin8550
23.08.2024 4 z 5

Čtivý dobrodružný příběh se sympatickým hrdinou. Zápletka poněkud přímočará, vraha čtenář musí odhalit již v polovině příběhu, ale krvavých soubojů a bizardních padouchů je zde plno.

cori
19.08.2024 3 z 5

Trnavský quest seržanta Jaroše, který je hrabětem Thurzem pověřen vyšetřit zmizení kapitána jeho husarské jízdy, spočívá ve zneškodnění čerta, odhalení zlodějů dobytka a organizované skupiny otrokářů, kteří prodávají křesťanské duše Turkům, a usvědčení kapitánova vraha. Měla jsem pocit, že ke konci chybí kapitoly (pod podezřelým padne kůň a v další kapitole už má Jaroš jeho písemné doznání). Poutavý byl popis lodní bitvy na Váhu.

orinka3
16.08.2024 5 z 5

Pro pana Červenáka - tedy jeho knihy - mám slabost. Takže i tato mě velmi potěšila. Parádní dobrodružný příběh v dobových kulisách. Bohdan Jaroš se na začátku knihy dostane do křížku se samotným čertem, přemůže ho a na koni dopraví do Trnavy. A tam se ten detektivní příběh rozbíhá a běží po nejrůznějších stezkách plných nebezpečí dál. Jaroš se málem dostane i do otroctví! Prostě napínavé je to od začátku do konce. Budu se těšit na další knížku.

MirrorIsis
10.08.2024 5 z 5

Kvalitní čtení, další skvělý příběh, na rozdíl od jiných dílů tentokrát je Bohdan proti padouchům sám...

Kerberos
06.08.2024 5 z 5

V tomto díle vystupuje jen Bohdan Jaroš,ale není to na škodu.Poslouchala jsem audio v slovenštině.Bohdan je statečný a nějak víc lidský,když není jen nástroj k mučení a vyslýchání pod velením Steina.Už se těším na další pokračování.

kolacky
02.08.2024 4 z 5

Opuštěný, ale ne bezradný Bohdan Jaroš se sám vypořádává s padouchy kolem Trnavy. Lapkové, otrokáři či obyčejní zrádci, taky lidi, co měli jenom smůlu. Držíme mu palce... ale stejně mi tam ti dva chyběli.

ivoiro
18.07.2024 5 z 5

Zvládnul jsem další skvělý příběh. Doufám, že na další díl se nebude muset čekat tak dlouho.

SONP
12.07.2024 4 z 5

Stein, Barbarič a Jaroš jsou už natolik dobří známí, že Červenákova kniha mi obvykle padne jako ulitá. A vůbec nevadí, že zde chybí první dva jmenovaní a zbyl jen náš starý dobrý Bohdan, který na rozdíl od minulé knihy s destičkou v lebce už není takový terminátor jako kdysi (a je to dobře). Opět se dočkáme páchnoucího pozdně středověkého města, zde Trnavy, ovšem příběh nás zavede i do přírody a zde dává autor vzpomenout hlavně na sérii o Báthorym.

Není co dodat, prostě kvalitní čtení. 80%

Modrina
09.07.2024 5 z 5

Seržant umí. :) Příběhy jsou čím dál ponurejší, ale i tak velmi čtivé. Už se těším na další.

TomHr
07.07.2024 5 z 5

V hlavní roli Bohdan Jaroš – a náramně mu to svědčí, i bez starých kumpánů. Tentokrát vyšetřuje sám, na plné obrátky. Pěkně šťavnatý příběh má spád a napětí a i přes neúčast Steina a Barbariče knížka nepostrádá nic z toho, na co jsme v sérii zvyklí.

elenai
02.07.2024 5 z 5

Konečně, konečně jsem se dočkala i sólo hry Bohdana Jaroše. A tak nějak tuším, že milý seržant nebude pouze mým oblíbencem. Kniha byla jedna velká jízda a autor nešetřil smrtí. Detektivní zápletka byla trošku méně výrazná, ale o to víc mě bavily ostatní pasáže. Interakce Jaroše a ostatních postav především. Bylo to jako sledovat dítě, které se snaží socializovat. A hodně mě bavila historická geografie. Měla bych si udělat nějakou tour de Slovensko. 90%

adevr
01.07.2024 5 z 5

Opět autor nezklamal. Dobrodružné a napínavé.