Oldřich z Chlumu přehled

Oldřich z Chlumu https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269961/bmid_oldrich-z-chlumu-iBT-269961.jpg 4 266 266

Kniha je malým dárkem čtenářům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezdězu Oldřicha z Chlumu. Autor v ní vypráví, jak pracuje s historickými prameny, a poodhaluje zákulisí svého autorského života. Čtenář zde nalezne i zajímavosti (včetně životopisu Oldřicha z Chlumu), stejně jako historická fakta (topografie Českého království, základní data příběhů). Součástí publikace je i několik povídek, které vyprávějí o méně známých etapách života Oldřicha z Chlumu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oldřich z Chlumu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

SSTknihy
20.09.2023 4 z 5

Pravidelní a pozorní čtenáři vědí, že si pan Vondruška s fakty či chronologií v sérii příběhů o Oldřichovi z Chlumu moc starostí nedělá. Je to celkem logické - nejde o historickou postavu a určitě na začátku netušil, že se Olda s Otíkem dočkají takové popularity. Takže pokus "uvést věci na pravou míru" způsobil v některých oblastech ještě věcí chaos :-)
Bez ohledu na to jsou největším plusem této knihy čtyři skvělé povídky věnované Annemarie, Blance, Divišovi a Wolfgangovi. Nejen pro znalce téhle série skvělé doplnění "bílých míst" a třešinka na dortu.

misnez
09.04.2022 5 z 5

Jedna z prvních knih od tohoto autora. A opět je mi líto, že jsem se dostala na konec tak rychle. Nemůžu se příběhů Oldřicha z Chlumu nabažit.


Dada077
18.12.2021 5 z 5

Kniha dá odpovede na mnohé otázky mnohým čitateľom, ktorí sú rozladení z toho, že im chýba chronológia príbehov, či súkromného života Oldřicha z Chlumu a ostatných postáv. Pán Vondruška tiež objasňuje pozadie svojej inšpirácie k napísaniu historických príbehov kráľovského prokurátora.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oldřich z Chlumu v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených438x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených20x
v Knihotéce157x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit15x