simviki simviki oblíbené citáty

☰ menu

Sny tě posouvají kupředu a rostou spolu s tebou. Povznášejí tě. Iluze je naopak třeba ztratit co nejrychleji. Iluze ti brání vidět život takový, jaký je, a vedou nevyhnutelně k porážce. Když říkáš, že máš spoustu kámošů a celý život teprve před sebou, tak mi věř, že to je jen iluze. (Všechno je jinak!)
Gilles Legardinier

Chlapi jsou opravdu cvoci Radši vám ukážou zadek než svoje srdce. (Zítra začnu nový život - Julie)
Gilles Legardinier

...existují lidé, kteří se v našem životě objeví a prozáří ho jako sluneční paprsky, a jiní jsou zase ajko mračna...(Všechno je jinak!)
Gilles Legardinier

Žádná zbraň, žádný meč, žádná armáda ani žádný král nikdy nebudou silnější než jediná věta. Meče mohou pořezat a zabít, ale slova se do člověka zabodnou a zůstanou v něm. Zanoří se do kostí a stanou se součástí těla, které si neseme do budoucnosti, a po celou dobu v něm vrtají. Už se jich nikdy nezbavíme.
Tahereh Mafi

Naděje. Je to jako kapka medu, jako pole tulipánů, které na jaře rozkvete. Jako ranní déšť, jako pošeptaný slib, jako bezmračná obloha, jako dokonalá tečka na konci věty.
Tahereh Mafi

"Možná v sobě všichni máme zvrácenou touhu přibližovat se k věcem,které nás mohou zničit." (Kathleen-Stříbrná zátoka)
Jojo Moyes

Jenom se vztekej a rozčiluj, jak je ti libo. Ale takhle s tebou jistě pořídím nejlépe. Miluji tě víc, než mohu vypovědět, ale nepodlehnu falešnému rozcitlivění a takovými pichlavými odpověďmi budu i tebe odhánět od kraje propasti. Můj ostrý jazyk bude mezi námi alespoň udržovat vzdálenosti, která nám oběma velmi prospěje. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Zkušenost je po stránce mravní bezcenná. Je to jen název, který lidé dávají svým omylům. (Obraz Doriana Graye)
Oscar Wilde

Každý svatý má minulost. Každý hříšník má budoucnost.
Oscar Wilde

Jediný způsob jak se zbavit pokušení je vzdát se mu.
Oscar Wilde

Jediný sen je silnější, než tisíce skutečností.
J. R. R. Tolkien

Musíme si na to zvyknout. Na nejdůležitějších křižovatkách našeho života nefungují semafory. E. Hemingway jako předcitát úvodní kapitoly
Guillaume Musso

Člověk vyroste, dospěje a nezbývá mu než si zvyknout, že život pro něj přichystal mnohem míň, než v kolik doufal, že automat na sny má na sobě velkou ceduli s nápisem MIMO PROVOZ.
Stephen King

Vždycky se nám zdá lepší to, co nemůžeme dostat, než to, co už máme. V tom spočívá romantika a idiotství lidského života.
Erich Paul Remark

Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.
Paulo Coelho

Nikdy neodkládám na zítřek, co lze udělat pozítří.
Oscar Wilde

Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
J. R. R. Tolkien

Peklo je prázdné, ďáblové jsou mezi námi.
William Shakespeare

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum