Krysa1769 Krysa1769 oblíbené citáty

☰ menu

"Skoč, křídla roztáhneš cestou."
Raymond Douglas Bradbury

"Existuje daleko větší zločin, než knihy pálit. Knihy nečíst."
Raymond Douglas Bradbury

„Svobodný je jenom člověk, v jehož životě je láska.“
Paulo Coelho

,,Zjistili jsme, že ten, kdo odešel, si s sebou neodnesl slunce ani nám místo sebe nezanechal temnotu. Prostě jen odešel - a každé ,,sbohem" v sobě skrývá naději.
Paulo Coelho

Domnívám se, že knih není nikdy dost.
John Steinbeck

Člověk vždycky vidí jinak toho, koho miluje.
John Steinbeck

Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí. (Na východ od ráje)
John Steinbeck

Ale pak není normální žádný umělec, neboť kdyby byl, nebyl by umělcem. Normální lidé netvoří umělecká díla. Jedí, spí, vykonávají rutinované práce a umírají.
John Steinbeck

Člověk musí něčemu věřit. Říkala to i babička. Je to nezbytné k pochopení pohádek. Mně je k čertu ukradený, v co věříš, ale v něco věřit musíš, jinak se můžeš rovnou na všechno vykvajznout. - A to je dost možná podstata všeho.
Fredrik Backman

,,Máte někdy pocit, že ji ztrácíte? Že už v duchu neuslyšíte tón jejího hlasu nebo si nedokážete vybavit, jak voněl její parfém?'' Starý pán zavrtí hlavou. ,, Mám opačný problém,'' řekne. ,,Nemůžu na něho zapomenout.'' (Vypravěčka)
Jodi Picoult

Nikdy nejsi dost starý na to, aby sis stanovil nový cíl nebo snil nový sen.
Clive Staples Lewis

Je těžké mít trpělivost s lidmi, kteří tvrdí 'Žádná smrt neexistuje' nebo 'Na smrti nezáleží'. Ale smrt existuje a cokoliv existuje, na tom záleží.
Clive Staples Lewis

Čteme, abychom nebyli sami.
Clive Staples Lewis

Budoucnost je něco, kam se každý z nás dostane rychlostí 60 minut za hodinu, a to bez rozdílu, kdo to je a co udělá.
Clive Staples Lewis

...byl jsem mnohem určitější ve svých negativních než ve svých pozitivních přáních. Proto mi mnohem více záleželo na tom, abych nezakoušel bolest, než na tom, abych dosáhl štěstí. Někdy jsem byl velmi pohoršen faktem, že jsem byl stvořen bez vlastního svolení. Pro takového zbabělce má materialistův vesmír jednu obrovskou výhodu: nabízí vám jen omezené ručeni. Nemohlo vás v něm potkat neštěstí nekonečných rozměru. Smrtí vše končí. A pokud by časná neštěstí byla horší, než by si člověk přál snášet, je zde vždy možnost sebevraždy. Na křesťanském vesmíru bylo strašné, že nikde nebyly dveře s nápisem Východ...
Clive Staples Lewis

Protože talent nezůstane zticha, neumí zůstat zticha. Ať už je to talent na vylupování sejfů, čtení myšlenek nebo dělení desetimístných čísel zpaměti, křičí, že chce být používán. Nezmlkne ani na minutu. Probudí vás uprostřed noci, když jste k smrti unavení, a ječí: 'Použij mě, použij mě, použij mě! Jsem unavený z toho věčného flákání! Využij mě, blbče, využij mě!'
Stephen King

Když jsem byla mladší, pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli je láska skvělé a nádherné tajemství, nebo jenom blbost, kterou si za krize vymyslela parta hollywoodských filmových producentů, aby prodali víc lupenů, když už dárečky pro diváky přestaly táhnout. Teď si myslím, že se všichni rodíme s dírou v srdci a že pak hledáme osobu, která ji dokáže zaplnit.
Stephen King

Člověk se zlomeným srdcem si myslí, že ho dálka vyléčí, ale to se mýlí. Čas je jediná konstanta a pro živé se nikdy nezastaví. (Americký upír - Hlubina)
Stephen King

Člověk nemusí čelit příšeře schované pod postelí nebo v koutě, pokud nikdy v ložnici nerozsvítí,
Stephen King

.....já chci prostě říct,že mluví jen v klišé.Znáš to slovo?To je to,co říkají nebo čemu věří lidé,kteří přemýšlejí málo nebo vůbec ne.
Stephen King

Víš, ty jsi přece jen trochu složitá." "Ale ne," ujistila ho spěšně. "Ne, to opravdu nejsem - jsem jenom - jsem jenom spousta všelijakých jednoduchých lidí dohromady.
Francis Scott Fitzgerald

Na nedotknutelnost se platí neúplností. To nejlepší, co ti mohu přát, mé dítě, je trocha neštěstí.
Francis Scott Fitzgerald

Až někdy dostaneš chuť někoho kritizovat, vzpomeň si, že ne všichni lidé na tomhle světě měli takové výhody jako ty.
Francis Scott Fitzgerald

Nejlepší knihy jsou takové, které člověku říkají, co už sám ví.
Eric Arthur Blair

Nejhorší nepřítel člověka je jeho vlastní nervový systém.
Eric Arthur Blair

Existují okamžiky, kdy se vyplatí bojovat a být poražený, než nebojovat vůbec.
Eric Arthur Blair

,,Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.´´ (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

Fikce je pravda uvnitř lži a pravda o této fikci je jednoduchá: kouzla existují.
Stephen King

Amatéři sedí a čekají na inspiraci, zbytek nás se prostě zvedne a jde pracovat.
Stephen King

...doporučené heslo Obrátíme to mračení vzhůru nohama!
Stephen King

Před námi jsou lepší věci než ty, které zůstaly za námi.
Clive Staples Lewis

Někoho vášnivě milovat, to s sebou zpravidla nese víc trápení než radosti. Stejně by si ale měl každý tuhle zkušenost prožít.
Agatha Christie

Zkoušeli jsme se dotknout nebes ze dna oceánu.
Ruta Sepetys

Někdy vyrazíme na cestu, ale nakonec dojedeme úplně jinam, než jsme chtěli. Ale to nevadí. Důležité je vyrazit. (Potrhaná křídla)
Ruta Sepetys

Protivenství může být i dar, protože náš staví před dvě jednoznačné volby: buď budeme snášet následky stagnace, nebo budeme čelit výzvě, kterou pro nás představuje změna.
Dan Millman

To cesta, cesta nám přináší štěstí, ne cíl.
Dan Millman

Člověk získává na síle tím, že se přizná ke svým slabostem.
Honoré de Balzac

„Největším štěstím člověka je, když může žít pro to, zač by byl ochoten zemřít.“
Honoré de Balzac

Když má někdo rád květinu, jedinou svého druhu na milionech a milionech hvězd, stačí mu ke štěstí, když se na ty hvězdy dívá. A řekne si: Tam někde, je má květina... Ale když sežere beránek květinu, bude to, jako by najednou všechny hvězdy pohasly! A to není důležité?
Antoine de Saint-Exupéry

Film a novinářství jsou upíři, kteří mi brání psát, co by se mi líbilo. Už léta nemám právo myslet způsobem, jaký mi jedině může vyhovovat.
Antoine de Saint-Exupéry