WilliamEldar WilliamEldar komentáře u knih

☰ menu

Batman: Dlouhý Halloween: Kniha první Batman: Dlouhý Halloween: Kniha první Jeph Loeb

Slušný Batmanovský komiks se vším co k tomu patří. Spousta batmanování zahrnující rvačky, gadgety, auta a další. Přehlídka záporáků a k tomu všemu atraktivní vizuální zpracování. Kresba je zvláštní až umělecká a k atmosféře příběhu mi sedla.

05.01.2022 4 z 5


Znamení draka Znamení draka Angie Sage

Jako fantasy to ujde. Ale přiznám se, že mě to na zadek moc neposadilo. Spíš jako oddychovka. Příběh mi přijde takový místy natvrdlý i některé postavy. Moc jsem jim nevěřil jejich úlohy ani motivy a celkově mi přišla nucená podobnost s Harry Potterem.

03.01.2022 3 z 5


Rváč Rváč Jeff Lemire

Hodně atmosférické. Kresba Lemireho k příběhu sedne. Kniha má více stran, takže má i prostor pro panely, kde není text a jen vykreslují celkovou atmosféru příběhu. Ten je sám o sobě trochu předvídatelný, i když konec mi překvapil. O potřebnosti člověka, který sám sebe považuje za nepotřebného a o východnost z bezvýchodné situace. Mě se komiks opravdu líbil. Jedinou chybou, za kterou jsem strhl hvězdu je, že pro mě kvapil až moc rychle. Několik desítek stránek by příběhu prospělo. Postavy mě bavily a lehce jsem k nim přilnul.

03.01.2022 4 z 5


Velký komiksový vandr Velký komiksový vandr Milan Krejčí

Skvělý soubor komiksů. Takové ty klasické dobrodružné příběhy, ale v nejlepším slova smyslu. Při čtení sem měl takový ten zvláštně příjemný pocit, který jsem měl při klukovinách v době kdy ještě mobilní telefony nebyly běžnou výbavou každého člověka a při slově internet leckdo nevěděl o čem se mluví (a není to zas tak dávno, jak se může zdát). Kresba i panelování je různorodé, někdy mi to sedlo víc, jindy ne, ale každý si tu najde své příběhy.

23.12.2021 5 z 5


Bouncer Bouncer Alejandro Jodorowsky

Druhý komiks který jsem od Jodorowského četl. Jeho příběhy jsou syrové a hutné. Nešetří nikoho a nic. Kresba mi přesně sedla do tohoto stylu vyprávění, kdyby byla o chlup více detailnější, už by to bylo divné. Takhle je to přesně to pravé. Akorát vytváří kulisy, vše důležité je krásně vidět a v panelech se výborně orientujete.
Tři příběhy z prostředí divokého západu. První je takový úvod, druhý vykreslení postav a třetí jsem trochu očekával závěrečné rozuzlení. Je to prostě super i pro ne-milovníky westernů.

22.12.2021


Muriel a andělé Muriel a andělé Miloš Macourek

Hezký komiks. Celé je to v odlehčeném duchu. Příběh sice neposadí, ale neurazí. Má to spoustu nápadů a hezkou atmosféru. Kresba Káji Saudka jako vždy perfektní. I členění panelů a práce s kresbou na stránkách byla na úrovni a originální. Ve výsledku nadprůměrný český komiks.

22.12.2021 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Příjemná oddychovka se sympatickým detektivem v hlavní roli. Víc než samotná zápletka mě ale zajímal vztah mezi ním a jeho asistentkou. I tak ale dobré.

22.12.2021 3 z 5


Harry Potter a Ohnivá čaša Harry Potter a Ohnivá čaša J. K. Rowling (p)

Tahle kniha je mistrovské dílo. Na úrovni geniality. Harry Potter vždycky uměl překvapit, ale u tohohle dílu jsem si fakt sedl na zadek.
Naprosto odlišný úvod oproti předchozím dílům, mistrovství světa ve famfrpálu, který jsem si fakt užil a těch několik kapitol uteklo fakt rychle. Po celou dobu čtení se ptáte, jak se stalo tamto a jak zase tohle, jak by to bylo možné a proč se to vlastně stalo. Otázek přibývá a i když na nějakou dostanete odpověď, vyvstanou další dvě. Na konci je vše pospojováno a vše zodpovězeno. Ohnivý pohár za mě nejlepší díl série. A souboj Harryho a Voldemorta na konci. V knize naprosto epická záležitost.

22.12.2021 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Dobrá kniha. Hodně atmosferická. Ale nedá čtenáři nic zadarmo. Pokud nemáte fantazii a schopnost si věci představit, může být zážitek rozpačitý. V opačném případě si ale knihu užijete a na konci vás to vyplivne a vy budete v úžasu.

22.12.2021 4 z 5


Velké dobrodružství Pepíka Střechy Velké dobrodružství Pepíka Střechy Pavel Čech

Tak tohle bylo překvapení. Příběh se mi fakt líbil. Knihu jsem doslova zhltl. Musel jsem i nutit, abych ji odložil a šel dělat něco jiného. Kresba jedním slovem dechberoucí.

22.12.2021


Batman: Návrat temného rytíře Batman: Návrat temného rytíře Frank Miller

Komiks se mi líbil. Kresba je super. Tenhle FrankMillerovský styl mi sedí. Atmosféra taky hutná, k příběhu to prostě sedí. Ale asi 2x se mi stalo, že jsem už chtěl aby ta nebo ta pasáž skončila. Možná kdybych neměl od komiksu očekávání z recenzí, jak je to úžasný, užil bych si ho ještě víc. Ale i tak pecka.

22.12.2021 4 z 5


300 300 Frank Miller

Super akční jízda. Za mě to má všechno. Atraktivní hrdiny, skvělou kresbu, příběh co tahá, historické kulisy a atmosféru. Jediné co mi vadilo, že jsem věděl jak to dopane. Ale to proto, že jsem kdysi koukl na film.

22.12.2021 4 z 5