veronika0131 veronika0131 komentáře u knih

☰ menu

Dívka, kterou spolklo moře Dívka, kterou spolklo moře Axie Oh

Na pár dní to bylo příjemné čtení na odreagování. Ale myslím, že za chvíli už si toho moc pamatovat nebudu. Příběh to byl pěkný, něžný, žádné brutality, spousta citu a zamyšlení, podmořské neokoukané prostředí.. ale ty postavy mi nějak nevlezly pod kůži, možná tak Namgi a trošku Shin, ale celkově o charakteru postav a nějakých rozhovorů bylo pomálu. Velkou část knihy jsem se i trochu ztrácela, co vlastně je provázek, kdo je obluda a kdo je duch atd., chtělo to za mě lepší popis světa a jeho fungování. Ale četla jsem v angličtině, tak to možná bude tím :D U takovéhle knihy bych se mi moc líbily i třeba ilustrace :)

09.04.2024 3 z 5


Drobné protislužby Drobné protislužby Erin A. Craig

V rámci žánrz naprosto skvělá kniha, za mě takové dark fantasy, občas až nepříjemně strašidelné. Hodně mi to připomínalo film Červená karkulka s Amandou Seyfried, Amity Falls jsem si představovala zhruba tak. Nebyla to žádná pohádka, vlastně tam nic nekončilo moc dobře, což mě vždycky překvapilo, když jsem čekala nějaký menší happy end. Pravda, že konec byl takový otevřenější, ale to jsem si domyslela, že se všichni hezky sešli a žijí sťastně. Jediné co, tak by se mi líbilo nějaké ještě podrobnější rozpracování “netvorů. Hodnotím 4,5*, vážně zajímavá a čtivá kniha na podzimní víkend.

11.11.2023 4 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Matthew se hodně otevřeně rozpovídal o svém životě a odkryl všechny své strašáky. Přestože jsem věděla, že měl problém s drogami, netušila jsem, že už z dětství. A odtamtud, myslím, pramenily všechny jeho trable. Ano, v knize bylo hodně litování, ale Matty nemá ani problém naplno říct, že něco prostě posral, a že toho taky bylo hodně, ať už vztahy nebo opakované relapsy. Když čtu některé komentáře (chudák slavná zazobaná hvězdička, co si jen počnu), tak asi nečetl pořádně, protože přesně o tom Matty mluvil. Že si myslel, že sláva a peníze ty díry zalepí, ale tak to nefunguje a i přes to všechno vlastně neměl nic a nikdo, kdo tohle nezažil, to nepochopí. A je to pravda, já sama bych si taky myslela, že s penězi problémy odezní, ale ne. Přes to všechno čím prošel, zabojoval, dostal se z toho, pomáhal ostatním a rozesmíval miliony lidí. Nakonec došel k tomu, že umí být šťastný a umí milovat, a umí to všechno i bez “pomoci. Mattyho miluju už od Přátel a proto za tuhle zpověď na dřeň 5*.

02.11.2023 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Možná už nejsem cílovka, ale kniha mě vůbec nenadchla a v půlce jsem přestala číst. Vůbec jsem si nemohla najít vztah k osmnáctileté super vražedkyni, Chaol a Dorian byli fajn, ale co se týče kvality psaní, tak za mě ne. Prý knihu autorka psala někdy v 16-17 a je to teda hodně poznat. Ráda si od ní ještě něco přečtu, protože se mi nezdá, že by takový úspěch měla jen tak, tak snad už nezklame:D

24.10.2023 2 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

První půlka knihy mě bavila asi víc, život Velina a jeho přátel v řádu, jejich výcvik a mistři mě strašně bavili. Druhá půlka už byla hodně o válce, hodně bojů a popisu válčení mě zkrátka nebralo tolik, ale vůbec to neshodilo hodnocení celé knihy. Na konci to bylo hodně napínavé a těším se na další díl.

06.10.2023


Třináct záhad Třináct záhad Agatha Christie

Moc pěkné oddechové čtení na léto :) Více se mi líbily povídky v první polovině

10.09.2023 4 z 5


Kruté požehnání Kruté požehnání Emily Thiede

Kniha mě neskutečně bavila a zhltla jsem ji z dva dny. Byla čtivá, děj hezky ubíhal a bylo to nové neokoukané téma. Po chvilce mě už ani tak nebrala bitva, ale spíš vztah Alessi a Danteho, ale všechno se krásně doplňovalo. Jen doufám, že v příštím díle bude víc rozvedenej tenhle svět a nemco z historie třeba, protože zatím to nebylo úplně profi rozpracované fantasy, jako spíš lehce napínavá romanťárna, což mi ale vůbec nevadilo. Taky pro mě byl záhadný a napínavý konec a jsem fakt zvědavá, co se bude dilt dál. A hlavně, že to bude pořádně vysvětlené :D

19.08.2023 5 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Miluju svět Hunger Games a Baladu jsem přecětla na posezení. I když jsem čekala, že se víc rozebere Snow a jeho nástup k moci, tak mě to neskutečně bavilo. Určitě je tady ještě spoustu prostoru pro další příběh

18.08.2023 5 z 5


Půl žlutého slunce Půl žlutého slunce Chimamanda Ngozi Adichie

Kniha zajímavá, víceméně mě bavila, ale konec už jsem trochu přeskočila, protože mi přišli, že děj už se často opakoval.

18.08.2023 3 z 5


Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Ke knize jsem se dostala hlavně kvůli filmu, který zbožňuju. A tohle je jeden z mála případů, kdy se mi filmové zpracování líbilo mnohem více. Ne, že by byla kniha špatná, ale přišlo mi, že se děj táhl tam, kde to nebylo úplně potřeba, někdy za mě škodily i opakované popisy krajiny za Zdí, lesa
Ale špatná kniha určitě není a jednou bych jí ještě chtěla dát šanci v audiu

18.08.2023 3 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Musím přiznat, že je toto jedna z mála knih, kdy mě film oslovil víc, zejména konec. Kniha byla pěkná, naivní, z pohledu dětských nechápavých očí nad tehdejším světem, ale občas i to bylo trochu moc. Co si ale zaslouží ocenění, je krásně nenuceně popsané přátelství mezi hlavními hrdiny.

04.09.2021 4 z 5