Veronika.malova Veronika.malova komentáře u knih

☰ menu

Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

Postavy mi přišly absurdní, nepříliš uvěřitelné.
A kdyby byla kniha o 300 stran kratší, uvažovala bych o dvou hvězdičkách.
Prakticky v této knize neprožíváme události, ne čteme 650 stran mentálních pochodu. Zbytečných a těžkých myšlenek.

01.05.2024 1 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Mladá Feyre ve Smrtelné zemi při lovu v lese nešťastnou náhodou zabije fae, aby nakrmila svou zoufale hladovějící rodinu. Podle smluvních zákonů je nyní Feyřin osud ztracen a musí zbytek svého života odevzdat Prythianu, magickému království faerů, kde ještě nedávno byli lidé zotročováni a zabíjeni čistě pro sport.

Konečně chápu, proč byl kolem toho všechen ten humbuk! Bohužel nemohu říct, že by tato kniha patřila k mým osobním favoritům, ale myslím si, že velkou část chvály si knihy zaslouží. Chvíli trvá, než se konečně začnou dít věci, ale po určité době se děj stává docela poutavým a napínavým. Vynikající budování světa a vývoj postav.

01.05.2024 4 z 5


Nikdy se nepřestala usmívat Nikdy se nepřestala usmívat Martin Štefko

Naprosto uzasna jizda, ani jsem nedutala. Pribeh jde az na kost a bude ve vas dlouho rezonovat.

01.05.2024 5 z 5


Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Brilantní debutový thriller s detektivní inspektorkou Lottie Parkerovou, velmi nedokonalou, ale neústupnou inspektorkou. Stále se vzpamatovává ze ztráty manžela a navíc se snaží najít obtížnou rovnováhu mezi prací a výchovou svých tří dětí. Nechá vás fandit jí jak v osobním, tak v profesním životě.

01.05.2024 4 z 5


Pád temnoty Pád temnoty Radek Sterakdary Starý (p)

Tady uz autorovi bohuzel opravdu dosel dech a je to z textu tezce znat.

01.05.2024 1 z 5


Na neVěčné časy Na neVěčné časy * antologie

Po docteni jsem musela na chvili premyslet. Asi jsem jeste necetla neco takoveho. Vseho tam bylo tak akorat. Kazda povidka, jako by mela zahrat na ten spravny zvonecek. Romantika, humor, magie, romanticka klise, peklo, demoni... Ale preci jsem na strankach kazdeho pribehu vstoupila do sveta, ktery byl necim originalni a musim rict ze i novy. Z ceho jsem unesena je Kdo neumi milovat a Tvuj hlas. Tyhle dve povidky, respektive jejich svet a promyslenost, bych klidne navstivila znovu.

14.03.2024 5 z 5


Mise Rio Mise Rio Petr Frey

Bohuzel dost zklamani, pribeh neodsypa, neustale se opakuje jedna zapletka dokola. Postavy mluvi jedna jako druha a nektere dialogy mi silne pripomeli tvorbu z Wattpadu.

14.03.2024 1 z 5