Vanekyj Vanekyj komentáře u knih

☰ menu

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Bohužel nedočteno, příliž pomalu se rozvíjející se děj mě odradil. Autorka se snaží navodit ponurou atmosféru, nicméně dějově si hlavní hrdinka na prvních cca 150 stranách došla koupit kuře na trh a nic víc. Odloženo

23.03.2018 2 z 5


Nad českými zeměmi slunce nezapadá Nad českými zeměmi slunce nezapadá Jan Kotouč

Mě se to líbilo, je to trochu přitažené za vlasy, ale je to ideální oddechovka pro fandy II. sv. války na moři, kteří jsou zároveň fanoušky národního hokejového týmu :-) Proč číst pořád něco o anglánech a amících, když to mohou být naši!

19.02.2018 5 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Super kniha, pokud jste tedy alespoň někdy hráli počítačové hry. Velmi se mi i líbila předpověď budoucí virtuální reality a společnosti. Určitě se leco naplní (možná bohužel).

19.02.2018 5 z 5


Operace Redwing Operace Redwing Patrick Robinson

Navy SEAL fajnšmekrovina! Kdo má rád speciální jednotky, neměl by tuhle knihu minout. Pro zasvěcené, se trochu moc dopodrobna a dlouho rozebírá výcvik SEALs, ale dost se tam chlapci nadřeli, tak to s nimi musí čtenář také zkousnout. Samotná akce je strhující čtení. Musel jsem v 5 ráno vstát a číst dál, nemohl jsem tam kluky v těch horách obklíčené Talibanem nechat.

27.09.2017 5 z 5


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Celkem dobré a netradiční sci-fi - z pohledu Číny. Některé zajímavé a překvapivé nápady. Ale celkově mi tam něco chybělo, abych mohl jenom chválit. Uplně mě potom zklamala poslední kapitola .. nevím, asi si autor dělal prostor pro pokračování. Tu raději nečtěte, ať si nezkazíte dojem z knihy.

27.09.2017 4 z 5


Proud času Proud času Michael Crichton

Právě jsem dočetl a musím říct, že druhou polovinu knížky už spíše z povinnosti. Začátek se vleče a když přišlo na akci, tak mě to nějak nechytlo. Asi nejlabší Crichtnův kus, co jsem měl tu čest.

03.02.2017 3 z 5


Modrá sféra Modrá sféra Jeffery Deaver

Zajímavá, hekerská krimi kniha.
Děj má spád a čte se to dobře.
Některé IT záležitosi už jsou značně zastaralé a některé drobnosti přitažené za vlasy, proto 4 z 5 hvězd.

31.01.2017 4 z 5


Akce Soudný den Akce Soudný den Sidney Sheldon

o dost slabší McNab - menší realističnost děje

12.08.2016