Usmivamse Usmivamse komentáře u knih

☰ menu

Pandemie Pandemie Michal Kubal

Skvela , poctivě a dobre napsána. Poučna a aktuální .

24.10.2020 5 z 5


Žena, která žila za oceánem Žena, která žila za oceánem Zdena Adamová Klapková

Příběh ženy, která by -kdyby neemigrovala - asi byla dnes známou zpěvačkou v Čechách. Ale zase by toho tolik nezažila a možná by ani nenapsala knížku, která stojí za přečtení vzhledem k autenticite a energii, jaká z ní vyzařuje.

23.03.2019 4 z 5


Malý krok, velká změna Malý krok, velká změna Caroline L. Arnold

Tahle kniha mi sedla. Podařilo se mi díky ní zbavit zlozvyku nechávat oblečení nebo vyprané prádlo přehozené přes křeslo či židli. Poté, co jsem 6 neděl trénovala předsevzetí "žádné prádlo na židli" podařilo se mi vypěstovat se "odpor" k prádlu na židli a vydrželo i to už několik let. Teď čtu knihu podruhé a přemýšlím o nějakém dalším mikropředsevzetí. Funguje to spíš na jednodušší věci a zlozvyky, ale i to je fajn. Kromě Konce prokrastinace už mě dlouho žádná kniha o osobním rozvoji konkrétně nepomohla něco změnit k lepšímu.

03.03.2019 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Z autorčiných knih mám tuhle možná nejraději vzhledem k její autentičnosti a zpracování osobní zkušenosti. I když jsou to tak trochu knihy dvě. Jedna humorná o návratu domů a druhá o nemoci otce...

03.03.2019 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Přečetla jsem celkem s chutí. Kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel se mi líbila víc....ale autor umí psát o vztazích dobře.

03.03.2019 4 z 5


Voda, která hoří Voda, která hoří Jitka Vodňanská

Kniha je pro mě zajímavá svou autenticitou, snahou podat svědectví o době a lidech, s kterými se autorka setkala. Přečetla jsem ji celou a zaujala mě i část, kde se nemluví o Václavu Havlovi.

06.07.2018 4 z 5


Strážce mýtů - Čech a Lech Strážce mýtů - Čech a Lech Zuzana Kopečková

Pověst o praotci Čechovi v moderním podání. Kniha pro děti, kterou si s chutí může přečíst i dospělý. Dobrodružný příběh s magickými momenty, moc pěkně literárně zpracované.

31.05.2018 5 z 5


Hotelstory aneb když to hosté rozbalí Hotelstory aneb když to hosté rozbalí Vladimíra Černajová

Humor je těžká disciplína a autorce se podařilo mě rozesmát. A určitě nejen mě. Píše svižně, vtipně a v příbězích je znát životní zkušenost, nadhled a moudrost.

02.10.2016 5 z 5