Hotelstory aneb když to hosté rozbalí

Hotelstory aneb když to hosté rozbalí https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309907/bmid_hotelstory-aneb-kdyz-to-hoste-rozba-UPM-309907.jpg 4 49 19

Jistě znáte lidi, kteří vás dohánějí k šílenství, až se veškerá vaše tolerance, soucit i rozumový nadhled smrsknou na jedinou souvislou myšlenku: „ZA CO!“ Autorka čerpá z vlastní zkušenosti hotelové manažerky a s osobitým humorem nám představí paní Čeňkovou, pana Hillera a další protagonisty situací komických, absurdních i těch „já se z toho zvencnu“.... celý text

Přidat komentář

sakro
22.03.2024 5 z 5

Na knihu jsem trefil víceméně náhodně v knihovně. Jako častý uživatel hotelových služeb nejen po celé republice, ale i v Evropě a za oceánem, jsem si řekl, že nebude na škodu podívat se na provoz hotelu a hotelové hosty z druhé strany, tedy optikou provozovatele. Jméno autorky mi neříkalo vůbec nic a po přečtení žasnu, jak mi mohla takové roky unikat. Jednoduše skvělá kniha s výborným jazykem, perfektním a inteligentním humorem a neskutečnými postřehy z oblasti pracovních a mezilidských vztahů a života vůbec. Ještě během četby jsem si objednal další autorčiny knihy a už teď se těším, až se do nich "zakousnu". Pro mě nelze jinak než pět hvězd a doporučení návdavkem.

JancaMia
19.09.2023 3 z 5

Na knížku jsem se dlouho těšila, bohužel nesplnila moje očekávání. Přišlo mi že autorka až příliš tlačí na pilu. Půjčeno z knihovny.


lenkaabooks
30.05.2021 4 z 5

Příjemné čtení při chvilce volna. Stejně jako zákazníci v obchodě, tak i hoteloví hosté jsou prostě jenom lidi - s nesmyslnými požadavky, blbou náladou, hvězdnými manýry. Sice jsem se nebavila tak jako u novější autorčiny knihy "Sejdeme se v pět",
zato jsem se poučila jak se vede hotel a že ne všichni instalatéři jsou Pat a Mat.

Mufka
21.08.2019 3 z 5

Sáhla jsem po této knize jako po oddechovce a v tomto směru účel splnila. Ze začátku jsem byla překvapena vyprávěním o autorce, čekala jsem spíše zážitky a situace s hotelovými hosty, ale toho jsem se rychle dočkala, takže nakonec spokojenost.

ladyfromskye
14.08.2019 3 z 5

Fajn oddechovka na víkend, neurazí ani nenadchne. Palec nahoru za autorčiny pěkné a výstižné ilustrace. A naprosto mě dostal návod na založení hotelu v jedné větě na tři strany. Už jen proto se vyplatí si ho přečíst :-)

_Janina_
08.07.2019 3 z 5

Proč ne, oddychovka na léto, zajímavý pohled do hotelového zákulisí.

Alena_S
21.02.2019 4 z 5

Je to moc milé čtení, na oddech i poučení, jak už tu říkali. Hotelové prostředí mám ráda - přečetla jsem si i návod na konci, i když ho nejspíš v praxi neupotřebím, ale pro jistotu :-)
A pokud je vám blízký i zákaznický servis - zřejmě bohužel :-) - pobavíte se určitě

terka95
16.04.2018 4 z 5

Prima oddechová knížka :) A jelikož také mám co dočinění se zákazníky, některé situace mě vážně pobavily!

oluskace
21.12.2017 5 z 5

Báječná knížka na odreagování. Pobavila a někdy jsem se musela pozastavit nad chováním některých hostů. Ale tak to prostě v hotelech chodí. Knížka není žádná nuda. Jen škoda, že jsem ji tak rychle přečetla :)

tomsova
05.12.2017 5 z 5

Jedna z NEJ knih co jsem kdy četla: zábavná, poučná, tragikomická a chvilkami i dojemná. Je možné ji číst na různých úrovních. Je vhodná nejen na dovolenou, pro pobavení, ale také pro lidi z oboru hotelnictví a pro zájemce o psychologii. Autorka má neuvěřitelný psychologický postřeh, který dokáže předat zábavnou formou. Aby člověk napsal takovou knihu, samotné zkušenosti nestačí, ale musí umět vnímat směšnost situací a mít dostatečně bohatý slovník na to, aby je dokázal vtipně popsat. Skvělá kniha pro všechny věkové kategorie!

Miro67
22.11.2017 4 z 5

S nadhledem a svěžím humorem podané vtipné i útrpné zážitky zaměstnanců hotelu. Nejen u sedmého divu světa a Vynálezu zkázy mi tekly slzy smíchu. Každý, kdo zažil ( a nezabil ) takovou paní Čeňkovou nebo udržel kamenou tvář při rezervaci pana Rybičky, by mohl přidat svou další kapitolu. Zkrátka kniha ze života.

OndrasK.
13.11.2017

Výtečná oddychovka, jež vám vykouzlí úsměv na tváři. Pro mě má někdy prvky životopisu, protože tyhle příhody autorka prostě musela zažít. V cestách ve vlaku do práce byla přečtená za 2 dny, nedají se od toho odtrhnout oči. Díky

bagel
22.06.2017 4 z 5

Hodně vtipná kniha a plusem bylo, že se děj odehrával v mém regionu. Ta prázdninová středoškolská brigáda byla určitě v Seliku!

Šárka5875
13.03.2017 3 z 5

Hotelstory Vladimíry Černajové je úsměvná kniha, která vám zaručeně zvedne pochmurnou náladu. Na chvíli zapomenete na běžné denní starosti. Protože je tvořena krátkými příběhy, můžete po knize sáhnout kdykoliv a nalistovat jakoukoliv kapitolu. Takže pokud hledáte nějakou oddechovou četbu, určitě vyzkoušejte.

radim2172
16.10.2016

Už od dob, kdy se mi do ruky dostaly knížky jako "Zvěrolékař" od Herriota nebo Durrellovy zvířátkovské příběhy, mám rád povídkové knížky. Vtipné, lehoučké, svěží - pobavil jsem se.

Magrata82
12.10.2016 5 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek k narozeninám a následující tři dny jsme se s manželem prali o to, kdo si ji bude číst. Pokud máte v knihovně pár knížek, které vytáhnete vždy, když si potřebujete od všeho odpočinout, rozveselit se, nebo jste zrovna nemocní, zařaďte Hotelstory mezi ně:)

24121948
04.10.2016 4 z 5

I já se usmívám. Je to milá knížka sestavená z krátkých povídek a črt, jež spojuje hotelové prostředí. Jejich vypravěčka (autorka) má laskavý nadhled na mnohé menší i velké trable, které přináší život hostům a personálu. I ze všedních událostí dokáže sestavit často až napínavý příběh. Potěší také spisovatelčina bohatá slovní zásoba a obratnost v jejím využití. I hra se slovním významem je pro ni zdrojem humoru, který je kořením všech příběhů.

Usmivamse
02.10.2016 5 z 5

Humor je těžká disciplína a autorce se podařilo mě rozesmát. A určitě nejen mě. Píše svižně, vtipně a v příbězích je znát životní zkušenost, nadhled a moudrost.

zasu
24.09.2016 4 z 5

Určitě taky máte svůj osobní seznam knížek, které podle potřeby fungují jako příjemné uspávadlo, mírné až střední antidepresivum, čokoládka nebo panák na zlepšení nálady. Na ten svůj jsem si právě přidala Hotelstory. Kromě vyjmenovaného může taky dobře posloužit v čekárnách na úřadech i u lékaře, v hromadné dopravě . Snadno se vejde do kabelky a spolehlivě pobaví a potěší. Je chytrá, vtipná plná historek typu: to si nevymyslíš.