Žena, která žila za oceánem

Žena, která žila za oceánem https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402473/bmid_zena-ktera-zila-za-oceanem-9C0-402473.jpg 3 13 5

Když člověk musí, dokáže všechno… Příběh české zpěvačky, která působila ve skupinách C&K Vocal a Mahagon a na konci sedmdesátých let obsadila v české anketě Zlatý slavík desátou příčku. Poté emigrovala do Spojených států, kde získala stipendium na prestižní hudební škole v Bostonu. Po pestrých začátcích založila s manželem hudební školu, která se setkala s velkým úspěchem, spolu také sestavili kapelu a přišla i nabídka na spolupráci od jedné z největších nahrávacích společností. Po rozvodu a šestatřiceti letech prožitých na druhé straně oceánu se vrací domů do rodné Prahy.... celý text

Přidat komentář

rejka79
09.01.2024 4 z 5

Tak pani Adamová do toho šla naplno. Mně se to libilo...Je zajímavé jak její dětství předznamenalo její rodinné vztahy v budoucnosti. Jak jinak...Chcete-li vědět a vidět více , na Facebooku lze snadno dohledat jejiho 3.manzela, syna se snachou a v 13.komnate uvidite i fotky jejích prarodicu a rodičů a taky, s kterou znamou zpěvačkou jí její 1.zaletny manžel hned po svatbě zahnul... Prostě ze života a něco si tam najde i přemýšlivý čtenář. Když jste pracovití a nadaní,tak se Vám bude dařit vsude, i když startovní čára byla daleko za ostatními, to je jedno z hlavních témat knihy.

Bebe2004
11.05.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila, bavila mě vyprávnění z dětství a celkově mi vyhovoval styl psaní.


lynxir
27.11.2019 3 z 5

Paní neznám, ba i jako zpěvačka mne naprosto minula; k dohledání toho moc není, přece jen žila v zámoří poměrně dlouho. Nejlepší a nejpohodovější je první část knihy; dětství, babičky a dědečci, ačkoliv Ota Pavel to není. Další část v Americe je zajímavá z hlediska porovnání tamějšího způsobu života s životem u nás. Ne úplně šťastné se mi jeví přejmenování známých osobností legračními novými jmény; buď o těch lidech chci mluvit nebo ne. Osobní život autorky a její vztahy je kapitola sama pro sebe; všichni kolem se časem radikálně změní, samozřejmě k horšímu. Jen si tak říkám: je to z její strany osud, hloupost nebo jen čirý idealismus a naprostá naivita? Po třech rozvodech?? Ale za přečtení kniha rozhodně stojí.

vladimir7958
29.10.2019 5 z 5

Velmi čtivě napsané vzpomínky. Připomněl jsem si svoje studentská léta v Praze, kdy jsem pilně navštěvoval koncerty skupin Mahagon a C+K Vocal a dozvěděl se i plno zajímavostí ze zákulisí této scény. A po létech se dozvěděl i jaké byly osudy této vyjímečné a skromné zpěvačky (a jejího velmi talentovaného manžela) po odchodu do zahraničí. Škoda, že se na americké hudební scéně více neprosadili (jejich předchůdci Jan Hammer, Miroslav Vitouš a Jiří (George) Mráz přišli do Spojených států ve vhodnější dobu a měli zřejmě větší štěstí).
Kdyby se další vydání knihy doplnilo i o fotodokumentaci, byla by moje spokojenost s knihou úplná.

Usmivamse
23.03.2019 4 z 5

Příběh ženy, která by -kdyby neemigrovala - asi byla dnes známou zpěvačkou v Čechách. Ale zase by toho tolik nezažila a možná by ani nenapsala knížku, která stojí za přečtení vzhledem k autenticite a energii, jaká z ní vyzařuje.

Autorovy knížky

2019  63%Žena, která žila za oceánem

Kniha Žena, která žila za oceánem je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce35x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x