Ursula21 Ursula21 komentáře u knih

☰ menu

Outsider Outsider Stephen King

Doclea dobré dílo od krále hororů. I tak mám k němu pár výhrad - chvilkami mi to s těmi mexickými pověstmi a přízraky přišlo až moc uhozené, ale i tak na mne kniha zapůsobila docela dobrým dojmem. V budoucnu se k ní určitě vrátím.

25.09.2021 4 z 5


Červený trpaslík – Omnibus Červený trpaslík – Omnibus Rob Grant

Jako věrný fanoušek trpaslíka jsem si knihu koupila hned, jak jsem se o její existenci dozvěděla. Abych byla ale upřímná, čekala jsem od ní něco trochu jiného... původní seriálovou verzi určitě doporučuji mnohem víc-je to taková ta dobrá klasika, u které se zasmějete, i když ji vidíte po milionté. Nejméně se mi asi líbila třetí část, která byla na klasického trpaslíka moc akční a málo vtipná. Kniha se mi přesto velice líbila a byla většinu času dost čtivá-přečteno za 7 dní

18.08.2021 4 z 5


Těžká planeta Těžká planeta Isaac Asimov

Těžká planeta se mi moc líbila. I když jsem narazila na několik povídek, které mi tolik nesedly, celkový dojem z knihy je velmi dobrý a dostala jsem tak typ na další autory kvalitního sci-fi, od kterých si do budoucna něco dalšího určitě přečtu. Líbily se mi i komentáře od Asimova na konci každé kapitoly.

17.08.2021


Temnota na okraji města Temnota na okraji města Adam Christopher

Jsem docela fanda Stranger things, ale tahle kniha mě moc nezaujala. Kdyby autor vynechal Hopperovy rozhovory s Eleven, byla by to naprosto obyčejná detektivka, která se ST nemá nic společného. Podle mého názoru chtěl autor ukousnout pro knihu více pozornosti mezi lidmi a tak postavil do čela dění Hoppera-jednu z nejoblíbenějších postav celého seriálu, který zná téměř celý svět. Ty charaktery postav byly tak nějak nedotažené a neoriginální. Autor proplýtval na knihu zbytečně moc stran a zbytečně moc postav. Prostě zklamání.

17.08.2021


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

I když fantasy není mým šálkem čaje, kniha mne naprosto ohromila. Nejdřív jsem viděla film, který byl podle knihy natočen a rozhodla jsem se celou sérii přečíst. Film se nedá s knihou porovnávat. Riggs má nádherný styl psaní a hezky popisuje děj. Nápad se starými fotografiemi se mi také moc líbí a těším se na nejnovější pokračování Zkáza ďáblova akru.

17.08.2021 5 z 5


Jeskyně zatracených Jeskyně zatracených Caitlin Starling

Abych byla upřímná, od knihy jsem moc neočekávala. Myslela jsem, že to bude taková ta průměrná kniha, která nijak zvlášť nenadchne ani neurazí. Nakonec mě mile překvapila zajímavým dějem. Byla velice napínavá až do poslední stránky. Nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout a těšila jsem se už od 1. stránky na finální rozuzlení tak jako už dlouho ne. Líbilo se mi, že se celý příběh odkrývá postupně v průběhu celé knihy i množství lží a nedůvěry z obou stran (Em i Gyre). Přesto mám ke knize jisté výhrady:
1)Tak, jako jedna čtenářka níže v komentářích, jsem úplně nepochopila mapu jeskyně na začátku knihy. Někdy jsem tak byla trochu zmatená, kde se hlavní hrdinka nachází a kam směřuje.
2) Ze začátku knihy jsem si nedokázala najít cestu ani k jedné z postav-obě mi přišly tak trochu nesympatické. Asi až po první třetině jsem začala sympatizovat s Gyre a tak to zůstalo i do konce knihy. K Em jsem si cestu nenašla a celkově patří mezi mé méně oblíbené postavy.
3)Ten konec mi příliš nesedl. To zakončení mezi oběma hlavními aktérkami nebylo takové, jaké by mohlo...
Knize bych dala 4,5 hvězdiček, ale protože to nejde, zaokrouhlím na 5 za poutavý příběh z neobvyklého prostředí. Byla bych ráda za pokračování, kde by se rozluštily některé dosud nevyřešené záhady.

17.08.2021 5 z 5


Nuly Nuly Chuck Wendig

Kniha jako celek se mi líbila. Myšlenka je naprosto super a docela mrazivá-téma rozhodně stojí k zamyšlení. Je ovšem pravda, že to ve zpracování chvílemi trochu drhlo a skřípalo. Slibovaný humor tu nebyl v takové koncentraci, jak bych podle popisu předpokládala a pokud si chcete přečíst sci-fi knihu, u které se budete válet smíchy po zemi zvolila bych raději knihu Červený trpaslík: omnibus. Jinak se mi kniha docela líbila a je mi docela líto, že není pokračování. Jejího nákupu každopádně nelituju a naopak ji mohu jen doporučit dál.

17.08.2021 4 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Kniha mě celkem překvapila-bohužel nemile. Knihu jsem se rozhodla koupit po tom, co jsem všude na internetu (včetně tady, na databázi knih) viděla dobré recenze. Jak jsem již výše napsala, kniha mě dost šokovala nemalými nelogičnostmi a chybami, celý děj je navíc šíleně přitažený za vlasy. A to z několika důvodů: 1) S pomocí té zázračné hmoty (nebo, co že to je vlastně zač) se dá udělat naprosto všechno (kromě potravin a pití). Konstruktéři té super-hyper moderní vesmírné lodě, na které se děj odehrává, ji dokonce použili k vytvoření umělé gravitace. Autor chtěl být originální a vytvořil naprosto směšné řešení, aby nám tu hlavní postavy nevznášeli a mohli lehčeji plnit úkoly. Nechápu proč nevytvořil loď podobnou Discovery z 2001:vesmírná odysea, na které by byla umělá gravitace vytvořena mnohem logičtěji.
2) Nedávno jsme také mohli sledovat let pana Bezose s dalšími zbohatlíky. I tento krátký výlet na pouhý okraj vesmíru nebyl úplně laciný. Proč by měli ti dva odpadlíci s nejméně body, kteří poletí zpátky domů, dostat zaplaceno? Jejich letenky musely být nesmírně drahé, stejně tak jako dvě ložnice navíc. Proč je netestovali a nevycvičili rovnou na zemi?
Kniha podle všeho měla být také napínavá, abych byla upřímná vůbec mi neubíhala a nejednou jsem se přistihla, že se nudím.
Autor nezvládl základní myšlenku (která mi přijde sama o sobě zajímavá) zpracovat. Knihu jsem vzdala cca v první třetině nesmírně zklamaná.

17.08.2021 odpad!


2001: Vesmírná odysea 2001: Vesmírná odysea Arthur C. Clarke (p)

Kniha mě velice zaujala příjemným stylem psaní i originální zápletkou. Myslím, že je to jedna z nejlepších sci-fi, která kdy byla napsaná (ne-li nejlepši...).

17.08.2021 5 z 5