Nuly

Nuly https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347293/bmid_nuly-bj8-347293.jpg 4 115 32

Tahle pětice by se v normálním životě nejspíš nikdy nepotkala. A přesto se ocitnou na tajném místě jako nedobrovolní spolupracovníci. Jedno mají totiž společné – veterán ze staré školy, internetová aktivistka-muslimka, podvodníček tmavé pleti, dobrosrdečný pozér a drsná trollka jsou prvotřídní hackeři. Takže dostali na vybranou: buď několik let vězení, nebo jeden rok plnění zakázek pro vládu. Za mříže se nikomu nechce, ale hacker prostě musí hackovat, a tak si nesourodá skupinka, která si říká Nuly, krátí své nechtěné zaměstnání tím, co umí nejlíp. A brzy objeví, že je dohromady nesvedla ani náhoda, ani genialita policie – za vším stojí někdo mnohem nebezpečnější. Někdo, nebo spíš něco, co se vymklo kontrole… Divoký sci-fi thriller Nuly se neutuchajícím tempem a všudypřítomnou akcí i humorem vyrovná superhrdinským filmovým trhákům.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Zeroes , 2015


více info...

Přidat komentář

Atak
27.11.2021 5 z 5

Zajímavé téma mám pocit, že jsem podobné téma viděl zfilmované.

petr_
25.08.2021 1 z 5

Nudné pojednání o nulách.


Ursula21
17.08.2021 4 z 5

Kniha jako celek se mi líbila. Myšlenka je naprosto super a docela mrazivá-téma rozhodně stojí k zamyšlení. Je ovšem pravda, že to ve zpracování chvílemi trochu drhlo a skřípalo. Slibovaný humor tu nebyl v takové koncentraci, jak bych podle popisu předpokládala a pokud si chcete přečíst sci-fi knihu, u které se budete válet smíchy po zemi zvolila bych raději knihu Červený trpaslík: omnibus. Jinak se mi kniha docela líbila a je mi docela líto, že není pokračování. Jejího nákupu každopádně nelituju a naopak ji mohu jen doporučit dál.

paja86
21.11.2020 5 z 5

Trošku z jiného soudku...

kačenka80
17.05.2020 2 z 5

Námět zajímavý ale kniha nic moc. Do poloviny nuda a ztrácela jsem se ze začátku kdo je kdo. Celkem spíše podprůměr a nuda. Čekala jsem mnohem více podle obsahu. Celkem zklamání.

moonell
09.11.2019 odpad!

To se nedá číst. Dětinské chování postav, nedotažený příběh, v některých místech jako kdyby autor ztratil motivaci k zachování logického vývoje a prostě upadl do jiné dějové posloupnosti. Ne. Nechce se mi investovat čas do té knihy, vzdala jsem se po jedné třetině.

Cleo De Nile
06.06.2019

Já jsem zklamaná. Ačkoliv je hackerské prostředí velmi zajímavé, a autor se v tom dozajista vyzná, nedokázala jsem se do toho začíst. Postavy mi přišly na jedno brdo (ačkoliv měl být každý úplně jiný), žádnou z nich jsem si nedokázala oblíbit a ani jí fandit, a často jsem se přistihla, jak se během čtení dívám, kolik stránek mi zbývá do konce. Bohužel nemohu knihu doporučit.

Wyder
06.04.2019 2 z 5

Dočteno, ale celkově za mne spíše zklamání. Popravdě mě to ani zdaleka nebavilo tolik, jak jsem doufal. Příběh dost o ničem, postavy jsem si za celou dobu moc neoblíbil. Doufal jsem, že se dočkám další dobré knihy o hackerech, ale nezbývá mi, než všem doporučit MODROU SFÉRU od Jefferyho Deavera, což je stále nejlepší kniha tohoto žánru.

NemmamSlov
18.02.2019 3 z 5

Príbeh hackerov celkom zaujal, ale to je asi tak všetko. Nápad bol skvelý, ale že by ma príbeh nejak extra nadchol tak to nie. Začiatok fajn, čo väčšinou so štartom knihy mávam problémy, ale zvyšok príbehu sa viac menej ťahal ako soplík z nosa. Potenciál to malo, ale autor to očividne nezvládol, nabudúce to bude snáď lepšie.

RájKnihoHolky
25.01.2019 5 z 5

Tak tohle byla pecka. Spousta akce, sarkasmu a kapka toho správného neuhlazeného humoru vás bude nutit číst pořád víc a víc. Kapitoly jsou kratičké a postavy se ve vyprávění střídají. Děj tak utíká opravdu rychle a navíc je na začátku každé kapitoly uvedeno kde se nacházíme, takže se v tom neztratíte. Kdybych ji nečetla během zkouškového období, tak se od knihy neodtrhnu. Je pravda, že jsem občas měla problém s těmi technickými pojmy, ale to při čtení vůbec nevadí. Na můj vkus to mělo celkem otevřený konec, takže bych se vůbec nebránila nějakému tomu pokračování. Pokud tedy hledáte knihu, ve které se pořád něco děje, tak určitě sáhněte po této knize.

Julinka679
14.12.2018 4 z 5

Trochu pomalejší začátek vyvážil hodně nabitý střed i konec. Podobná témata mám ráda takže jsem spokojená, i když jsem nečekala, že Nuly budou tak dobré.
Nejvíce jsem si oblíbila asi Chance, je to takový sympaťák ale i ostatní postavy měly hodně co nabídnout. Celá kniha je napsaná čtivě a svižně a já se nemohla odtrhnout. Jedinou chybičkou je ten začátek ale to se dá lehce prominout.
Za mě 4,5* :-)

deedulka
10.10.2018 3 z 5

Námět byl zajisté originální, ale nechytlo mne to úplně tak, jak jsem se těšila. Možná jsem měla moc velká očekávání. Četlo se to příjemně, jen jsem nebyla napnutá a natěšená na každou další stránku. Nějak mi i bylo jedno, co se stane s hlavními hrdiny, protože jsem si k nim nevybudovala vztah. Chybělo mi tam víc akce a napětí. Celkově hodnotím jako dobrý průměr.

LittleK
10.10.2018 4 z 5

Sci-fi není vyloženě můj žánr, ale na dobrý příběh se nechám ráda nalákat. V tomto případě nejsem zklamaná. Příběh mě bavil, postavy jsem si oblíbila, přestože měli víc much než kladů a dá se říct, že každý si vysloužil své, takže v podstatě tak, jak to má být. Nahlédnutí do světa hackrů bylo zajímavé a zábavné, i kdyby to nebylo úplně pravdivé. Ale o tom přece knihy nejsou.

raidmnoid
14.08.2018 4 z 5

Zajímavý román o tom, kam až může dojít lidstvo v honbě za IA

Nelly
03.08.2018 4 z 5

Po pravdě, čekala jsem něco jiného - spíše na způsob Erebosu, něco víc pro mládež. Ale nebylo to vůbec špatné. První část knihy spíše napínavý thriller, kdy hltáte stránku za stránkou, abyste zjistili, co nebo kdo za vším je. Druhá půlka knihy pro mne více sci-fi s hororovými prvky, trošku překotná, jako by ji už autor chtěl mít na pultech. Docela by se mi líbilo filmové zpracování.

Lokina
02.06.2018 4 z 5

Kniha mě zaujala jak svou obálkou tak i anotací. A byla jsem tedy hodně zvědavá, jak se mi to bude líbit. Musím přiznat, že mě to nezklamalo a bylo to příjemné a záživné čtení.
Začátek sice byl takový rozporuplný, ale postupně děj gradoval a hlavní postavy příběh táhly kupředu. Druhá půlka je více akční, napínavá a nabytá zvraty. Hlavní hackerská pětice mě velmi bavila a i když byl každý úplně jiný, ta chemie mezi nimi pracovala na jedničku. Když už doopravdy na konci šlo do tuhého, držela jsem jim pěsti, aby to zvládli.
Já jsem si knihu užila a mohu ji doporučit :-)

JPBelmondo
19.05.2018 3 z 5

Zhruba do poloviny mě to až tak moc nebralo, ale pak, když buňka pěti hackerů táhla za jeden provaz, se to rozjelo. Svět počítačů, hackerů a všeho toho kolem, je pro mě "španělská vesnice", ale tohle se četlo celkem dobře. A i když jde vývoj neskutečně vpřed a svět se řítí kdoví kam, doufám, že Týfon zůstane jen sci-fi.

BiancaB
02.05.2018 3 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila a asi jsem měla větší očekávání,proto jsem z knížky mírně zklamaná. Potenciál tam byl opravdu velký a myslím, že příběh mohl být mnohem zajímavější. Těšila jsem se na to, že se knížka bude číst rychle a s napětím a budu jí mít tedy přečtenou během chvíle. Ale nějak jsem se do knížky nutila a nakonec ji dočetla až po měsíci. Ne, že by mě nebavila, ale asi jsem čekala něco více ve stylu Anders de la Motte, ale prostě mě to nějak nechytlo.

flashi
25.04.2018 4 z 5

Je to dobře čtivá knížka, děj odsýpá. Příběh má docela dobrý nápad i zápletku, ale celá kniha je strašně předvídatelná, naprosto nevyužitý potenciál příběhu a místy jsem měl dojem, že čtu text po 13-letém.

gad
14.04.2018 5 z 5

Skvělé čtení. Jak už zde někteří psali, ani já se v počítačích příliš nevyznám, ale kdesi v podvědomí cítím to nebezpečí zneužití. Možná dnes sci-fi, ale kdoví co zítra. Vývoj se řítí neúprosně vpřed. Kdo četl knihy Mona a Sidón, bude nadšen i Týfón. Apropó, ne každá nula musí být neschopná. Doporučuji.