traxina traxina komentáře u knih

☰ menu

Jak si postavit auto Jak si postavit auto Martin Sodomka

Náš prcek, t.č. 2,5 roku, ji úplně miluje. Příběh vtipný, ilustrace boží, obal super. Máme všechny "Jak si postavit". Doporučuji!

13.06.2018 5 z 5


Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Bohužel odloženo, do půlky jsem vydržela, pak už mi byla kniha tak protivná, že si bude muset počkat na dočtení. Není to blbý, je to jen na můj vkus špatně uchopený a napsaný.

17.01.2018


Vdova Vdova Fiona Barton

Já koza jsem si knihu koupila během odloučení od rodiny a především malého dítěte... Ale volba to byla dobrá! Závěr trochu zklamal, ale to se stává. Četla jsem se zaujetím. Doporučuji.

04.11.2017


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Za mě super, protože výborně přeloženo, dost perliček, to je třeba vyzdvihnout. Jako mámě se mi u jedné pasáže chtělo opravdu řvát, a v tu chvíli jsem Anně odpustila všechny láhve Merlotu. Zvrat byl drobet očekávaný, ale opravdu jsem byla spokojená. Poctivej plnej počet.

04.11.2017 5 z 5


Lepidlo Lepidlo Irvine Welsh

Welsh je snad jedinej, koho mám radši na plátně než na papíře. Teda vlastně moment. Ještě Palahniuk. Ten to má u mě stejně. Krom Guts. Ty miluju.

08.08.2017


Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Nedočteno. Ukrutně mě rozčiloval překlad, styl, Květinová s totálně neschopným manželem, no ano, neschopným, protože on byl něčemu na stopě jakou dobu a ona to všechno jako naprostý laik řešila tak lehce, až to prostě bylo k nevydržení. A ty dialogy, kristepane... Navíc jak například nemusím Keplerovo detailní popisování všeho, to tady mi fakt chybělo něco civilního. Aspoň trochu. Z mě určitě ne...

06.08.2017


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Mně se to líbilo hodně. Netradiční vyobrazení hlavní hrdinky a často se měnící možný pachatel... Jsem velmi spokojená!

06.08.2017


Její život v očích panenky Její život v očích panenky Ingrid Desjours

Já bych snesla, kdyby to bylo trochu víc do hloubky, nějak jsem se nedokázala sžít ani s Barbarou, ani s Marcem, nezaujatě jsem si přečetla jejich příběh, ale ať to bylo sebevíc nechutný apod., prostě to na mě nezabíralo. Jediný, co mě fakt děsilo, bylo to, jak se chovala k dítěti. Ale to je jen proto, že taky jedno malý mám. A taky mě pobavilo, jak hned po porodu nadšeně sálo ty hektolitry mateřského mléka :-D Ale to je na jinou debatu, haha. Za mě tři stáry.

04.02.2017


Playground Playground Lars Kepler

Knížku jsem dostala k Vánocům, Keplera jsem četla, takže jsem měla radost. Ale kdybych na ni narazila sama a přečetla si, o čem je, nekoupila bych si ji.
Nakonec jsem ji přelouskla, protože to bylo takový to \"koukám na úplně blbej film, ale přece jen mě tam něco málo zajímá, i když je to hrozná konina,\", ale do půlky to byla slátanina a nuda k tomu, hlavní hrdinka mi byla už od začátku opravdu hodně nesympatická, děj ubíhal chaoticky, letem světem, válka, psychiatrie, nehoda, atd., bylo to na mě moc nehezký všechno, takový \"hustý za každou cenu\"...
No a pak ten přístav, dokola popisované prostředí, tma, lucerny, asi jsem moc pragmatická, radši mám uvěřitelné příběhy, nebaví mě číst osm stránek o útěku přes střechy... Chvíli jsem pak myslela, že už vím, o co jde, možná bych byla i radši, kdyby se v Dantem probudil Wang a byli jsme chvíli v reálu se šílenou matkou... Ale konec mě zklamal taky.
Do ruky už ji podruhé nevezmu...

03.01.2017