tereza3242 tereza3242 komentáře u knih

☰ menu

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Kniha se mi líbila, i když u Darcy by se rozhodně našly i lepší kousky. Celkově mi ale přišlo, že kniha má o dost větší potenciál. Člověk by skoro řekl, že by příběh mohl připomínat všechny ty katastrofické filmy, ale děj se odklání do takové romanticko-tajemné dějové linky, která byla sice fajn, ale určitě by to šlo ještě rozvinout. Takže určitě budu v sérii pokračovat a snad mě nezklame. Hlavně mě zajímavá odpověď na otázku "Co a proč se tam vlastně děje?"

26.04.2024 4 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Příběh je tvořen dvěma knihami. První byla úžasná a tak byl Sophiin příběh zatím to nejlepší, co jsem od Darcy četla. Rychlý spád, napínavý příběh, romantika, emoce a oceňuji zasazení i do jiné doby než je přítomnost. S druhou knihou se to bohužel změnilo. Rozšiřuje původní děj, což jsem na jednu stranu uvítala, na druhou mě to celé zklamalo. Romantická linka částečně zmizela (což mělo důvod), ale celkově mi to přišlo jako tápání ve tmě, kde možná bude něco zajímavého ale možná taky ne. Celkově byl ale celý počin čtivý a relativně originální, takže doporučuji

17.04.2024 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Jak někteří už psali, kniha není hororová natolik, aby se mi z ní ježily chlupy hrůzou, ale to přesně já jakožto prvotřídní strašpytel vřele uvítám. Je to moje třetí setkání s autorkou a musím říct, že příběh je úžasný, sice mírně nadpřirozený, ale stojí za to. Určitě si brzy přečtu další knížky z této série.
PS: na knihy od Darcy jsou teď v KD velké slevy a tato je jako audio zdarma

29.03.2024 4 z 5


Mansfieldské panství Mansfieldské panství Jane Austen

Upřímně nevím, co si o knize myslet. Rozhodně nedosahuje takové úrovně jako většina děl Austenové. Dokázala jsem se začíst, ale zároveň tu nebylo nic, co by mě ve čtení pohánělo dál. První polovina knihy byla celkem o ničem zajímavém, druhá už mě zaujala víc. Nemůžu říct, že by mi kniha nic nedala, ale rozhodně to nebylo tolik, v kolik jsem doufala. Postavy jsou pěkně vylíčené, ale čekala bych i rychlejší spád děje, který byl až na poslední strany hodně rozvláčný. Austenová je moje srdcovka, ale ze všech jejích románů mě Mansfieldské panství zaujalo nejméně

25.03.2024 3 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Začátek knihy je slabší, děj se rozjíždí hodně pozvolna a přiznávám, že prvních pár kapitol jsem si říkala, zda jsem tentokrát nesáhla po špatné knize. Jak ale začínalo docházet na věc, děj mě začal vtahovat čím dál víc a ke konci už jsem hltala každé slovo a nemohla se odtrhnout. Asi padesát stran před koncem jsem očekávala poklidné zakončení, ale místo toho přišlo ještě větší napětí a famózní zakončení.
I když byl začátek nic moc, z mého pohledu je to spíš překladem než autorkou, dávám plný počet

25.02.2024 5 z 5


Kroniky prachu: Pár stránek navíc... Kroniky prachu: Pár stránek navíc... Lin Rina

Po pár letech jsem si znovu přečetla a připomněla hlavní příběh a natolik se do něj vžila, že jsem si musela koupit i tento dovětek. Samozřejmě je to nesrovnatelné s celým příběhem o pětistech stranách, ale cítím, že teď to mám tak nějak kompletní. Až bude příležitost, určitě budu v sérii pokračovat. Romány z prostředí Anglie v minulosti se mi moc líbí. Sama jsem tyto knihy začala charakterizovat jako "novodobá Austenová"... stejně úžasné příběhy, jen v modernějším jazyce

14.02.2024 4 z 5


Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Knížku jsem dostala jako dárek k Vánocům. Často nečtu knihy, u nichž jsem viděla prvně filmové zpracování, nicméně v tomto případě to až tak nevadilo, jelikož ve filmu muselo proběhnout několik změn díky obsazení. Každopádně četlo se mi snadno, kdybych chtěla, bylo by to čtení na jedno odpoledne. Příběhy Bridget Jonesové jsou ikonické, takže jsem ráda, že jsem je otestovala i v knižní podobě.
Ve výsledku to pro mě nebyl žádný převratný zážitek, ale jsem ráda za fajn oddechovku

25.12.2023 3 z 5


Balada pro Emily Balada pro Emily Jarmila Stráníková

Ufff, zrovna jsem dočetla a mám v sobě takovou zvláštní úzkost, ale zároveň i příjemný pocit. Jedna z knih, kterou bych doporučila jak milovníkům hororů, tak i všem srágorám jako jsem já. Thrillery miluju, ale že se z toho vyloupne horor, ještě když jsem byla doma sama, to jsem nečekala. Ale i tak jsem se nemohla odtrhnout, byť prvních 100 stran jsem se klepala a bála se vyjít z pokoje
Musím moc ocenit příběh na základě skutečné události a tři časové linie, které neměly chybu a krásně příběh dotvářely k dokonalosti, i když vás po celou dobu mrazí z těch hrůz, co se tam dějí. Nebudu prozrazovat více, ale pokud váháte, zda knihu pořídit, tak říkám jednoznačně ANO

22.12.2023 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Za poslední dobu jsem přečetla a poslechla pěknou řadu detektivek, ale Kořist byla za mě nejlepší. Poslouchala jsem jako audioknihu. Děj je napínavý, nemohla jsem se odtrhnout a narozdíl od řadových detektivních příběhů obsahuje i dávku hororu, což mi bylo více než po chuti a udržovalo to taky příběh hoodně čtivý. Můsím říct, že teorií jsem měla hodně, podle některých z vás byl konec přitažený za vlasy, ale některé moje teorie byly teda víc nereálné, než jak příběh skutečně dopadl, takže jsem spokojená. Já osobně neshledávám nic moc z děje nereálným, přece jen, věděli byste, jaká by byla vaše reakce, kdybyste se ocitli sami v lese a nebyli tam tak sami, jak jste si mysleli...
Doporučuji všema deseti

03.12.2023


Odvoz pro Sáru Odvoz pro Sáru S. C. Lalli

Knih označených jako THRILLER jsem četla mnoho. Tato byla ale znatelně jiná.
Prvních pár stran jsem si musela zvyknout na autorčin styl psaní, ale poté jsem s velkým nadšením procházela příběhem. Postupně mě děj už tolik nebavil jako na začátku, nebyl tak rychlý, ale něco mě přesto nutilo číst dál. Možná touha po nečekaném konci, která byla nakonec více než uspokojena. Oceňuji, že konec nebyl nechán otevřený, ale všechno bylo pěkně vysvětleno a dotaženo. To jsou ode mě plusové body pro každého autora.
Musím říct, že jsem pořád přemýšlela, zda mě příběh studentky práv a pozadí tohoto oboru baví. Místy to bylo jen o tom a já čekajíc na odhalení vraha se tím musela prokousávat. Ale ve výsledku bych asi neměnila. I tyto části měly svůj důvod proč jsou v příběhu.

Původně jsem myslela, že dám knize horší hodnocení, ale za udržení napětí a skvělému závěru nakonec hodnotím takhle.

23.08.2023 4 z 5


Northangerské opatství Northangerské opatství Jane Austen

Po přečtení Pýchy a předsudku jsem si předsevzala, že jednou přečtu celou Austenovou. Dnes mám na kontě také Rozum a cit, Emmu, Annu Elliotovou a Sanditon.
Ve srovnání s těmito bylo Northangerské opatství takový průměr, ovšem dojem z knihy mám jiný než z ostatních. Poprvé jsem zaznamenala prvky hororu, které bych si s autorkou vůbec nespojila a příběh se nesl i jiným tónem, byť v typické austenovské struktuře.
Už jsem si zvykla, že začátky knih jsou takové pomalé a plné popisů, které dle autorky byly podstatné, já bych se bez nich obešla. Ale beru to jako součást a nevadí mi. První polovina knihy popisovala jak je sedmnáctiletá Catherine uvedena do společnosti v Bathu, seznámí se s Isabellou a sourozenci Tilneyovými, s nimiž ve druhé části knihy odjíždí na opatství, které si snaží spojit s hororovými romány spisovatelky Radcliffové.
Konec byl vyjádřen sice v několika málo posledních stranách, ale celou knihu jsem věřila a doufala, že dopadne přesně takhle, takže jsem byla spokojená.
Zlomová kniha to pro mě není, ale četbu jsem si velmi užila, hlavně hororové části, v nichž jsem byla i napjatá, jak bude děj pokračovat a nedokázala přestat číst

07.08.2023 4 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Poslouchala jsem jako audioknihu a zároveň je to mé první seznámení s autorkou. Musím říct, že jelikož jsem trochu skeptická co se týče českých autorů, tato kniha mě mile překvapila. Klevisová píše jazykem, který mi je blízký, krásná a bohatá čeština. Líbí se mi, že jednotlivé části jsou vyprávěny z pohledu mnoha postav, v nichž jsem ale neměla problém se zorientovat. Každá je tak charakteristická, jen nejsou z nejsympatičtějších, což mi ale překvapivě nevadilo.
Po většinu děje jsem byla napjatá a o vrahovi neměla nejmenší tušení, bližší kroky vedoucí k vyústění byly až v posledních kapitolách. To mi ale nevadilo a bavilo mě sledovat příběhy postav. Jediné co bych vylepšila je konec, který byl na mě moc rychlý, ale to vídám v knihách poměrně často.
Rozhodně si v budoucnu přečtu i další autorčiny knihy.

07.08.2023 4 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Pokud čtete B. A. Paris tak tato kniha je takovým lepším průměrem. Rozhodně se nevyrovná autorčiným prvním třem knihám, ale zase je daleko lepší než Dilema. Pro většinu knih je typická čtivost, napětí a rychlý spád. Toho se zde dočkáme.
V první části knihy máme dvě dějové linie. Jedna popisuje minulost hlavní hrdinky Amelie do doby, než došlo k jejímu uvěznění, a druhá naopak současnost, v níž je vězněna neznámými únosci. Poslední část knihy se věnuje dokončení celého příběhu a získáváme odpovědi na mnoho otázek, které si během čtení klademe. Upřímně jsem se v tom už potom ztrácela, uvítala bych jednodušší vysvětlení, ale i tak oceňuji příběh jako velmi povedený. Sice mi kniha nevzala poslední zbytky dechu a nedostavila se ani klaustrofobie ale i tak rozhodně doporučuji přečíst. Anotace mi přijde trochu zavádějící, ale příběh byl nakonec lepší než jsem podle ní očekávala.

16.07.2023 4 z 5