Odvoz pro Sáru

Odvoz pro Sáru https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514807/bmid_odvoz-pro-saru-1d9-514807.jpg 4 54 18

Po rušném večeru v baru si dvě dívky objednaly odvoz, jen jedna se však dostala domů živá. Byla tím pravým cílem vraha? Nebo jen nasedla do špatného auta?

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Are You Sara? , 2022


více info...

Přidat komentář

MiskaMa
25.03.2024 3 z 5

Příběh střídavě vypráví Sára a Sarah. Obě se náhodně potkají v baru, potom každá nastoupí do svého taxíku, jedna z nich je však za pár chvil mrtvá.

V knížce je na mě obsaženo až moc problémů naráz. Alkohol, drogy, prostituce, problémy s láskou, s penězi, rodinné strasti, lhaní, hledání sama sebe a vypořádávání se s diskriminací z důvodu jiného etnika.

Asi jsem podle anotace čekala něco jiného, ve finále mě ale knížka nezklamala. 3*

Biba_with_Book
22.01.2024 3 z 5

Ctive to bylo, to knizce nemuzu uprit, ale trosku to na me dela dojem young adult literatury. Hlavni postava nesympaticka az beda.
Celkove bych to zhodnotila jako prumer - nenadchne, neurazi.


Péťa1950
03.12.2023 2 z 5

Směs studentských lásek, sociálních problémů, diskriminace jiných etnik, finanční problémy, rodinné vztahy, touha uspět a vymanit se z prostředí, do kterého jsme se narodili, drogy, alkohol, prostituce, zneužívání mladistvých. K tomu právník, který žije z ochrany a pomoci největším lumpům. Pro mne moc nastíněných problémů bez řešení. Asi pro mladé hlavně čtenářky.

Lily101
01.10.2023 5 z 5

Mi styl autorky sednul a to už mi není náct. Kniha byla napínavá a zajímavý děj na čtivosti knize rozhodně neubral.
#prvniknihavrijnu2023

tereza3242
23.08.2023 4 z 5

Knih označených jako THRILLER jsem četla mnoho. Tato byla ale znatelně jiná.
Prvních pár stran jsem si musela zvyknout na autorčin styl psaní, ale poté jsem s velkým nadšením procházela příběhem. Postupně mě děj už tolik nebavil jako na začátku, nebyl tak rychlý, ale něco mě přesto nutilo číst dál. Možná touha po nečekaném konci, která byla nakonec více než uspokojena. Oceňuji, že konec nebyl nechán otevřený, ale všechno bylo pěkně vysvětleno a dotaženo. To jsou ode mě plusové body pro každého autora.
Musím říct, že jsem pořád přemýšlela, zda mě příběh studentky práv a pozadí tohoto oboru baví. Místy to bylo jen o tom a já čekajíc na odhalení vraha se tím musela prokousávat. Ale ve výsledku bych asi neměnila. I tyto části měly svůj důvod proč jsou v příběhu.

Původně jsem myslela, že dám knize horší hodnocení, ale za udržení napětí a skvělému závěru nakonec hodnotím takhle.

Rosse
22.08.2023 3 z 5

Otázek je mnoho a na všechny z nich dostaneme odpověď. V průběhu čtení jsem se těšila na slibované napětí, ale bohužel mě spíš "přeživší" Sára štvala. Její způsob nalézání pravdy a "vžívání" se do zemřelé Sáry mi nebyl sympatický.

Nicméně styl psaní autorky a to, jak dokázala i přes to všechno, co se mi nelíbilo, udržet čtenáře u knihy a neodložit ji, je pro mě velké plus. Nebojím se, že by si kniha nenašla čtenáře, které příběh nadchne.

Knihu hodnotím jako slušný průměr. Nebylo na ní vyloženě nic špatného, pouze mi nesedla hlavní hrdinka a styl jejího vlastního pátrání po vrahovy. Otázkou je, zda autorka těchto pocitů chtěla u čtenářů docílit nebo ne.

Nechci vysloveně psát, že by se kniha mohla líbit těm čtenářům, kteří v tomto směru ještě nemají moc načteno, i když na tom něco bude. Příběh Sáry může zaujmout širší pole čtenářů a já věřím, že si ty své najde. :-)

ailleen
19.08.2023 1 z 5

Veškerá kladná hodnocení psaly náctileté slečny, jinak si to nedovedu představit. Věřím, že pro young adult čtenáře to může být přijatelné čtení, ale jinak? Nenapínavé, víceméně o ničem se spoustou prázdné výplně. Ušetřete čas.

Ála41
12.08.2023 5 z 5

Kniha se velice dobře čte, stránky ubíhají doslova samy, za mě rozhodně ANO, bavila mě, moc.

medlovice
09.08.2023 4 z 5

V něčem je tako kniha jiná. Na začátku je mrtvá dívka, známe ji, známe svědka a po krátké době je zatčen vrah. Příběh ale vypravován očima nebo spíš myšlenkama dívky , která se ted bojí o svůj život a detektiv vlastně nic nedělá, vše si řeší a vypráví Sára .A nenudí, protože ta vede velmi divoký život.

lucky_ideas
08.08.2023 4 z 5

Odvoz pro Sáru je psychologický thriller, který mě zaujal svou anotací - ,, Nasednout do špatného auta může být osudné... " Očekávaní jsem neměla žádná, možná i proto mě kniha tak příjemně překvapila.

Autorčiny styl psaní je opravdu čtivý, děj se zbytečně nevleče, takže i když kniha není plná akce, tak vás rozhodně nudit nebude.

Nečekejte žádné krvavé scény nebo dokonce popis vraždy. Odvoz pro Sáru je psychologickou hrou, která vám rozhodně nedá spát, ale žádné drastické scény zde nenajdete.
Kniha také ukazuje černou stránku života - drogy, alkohol a peníze.

Psychologická stránka knihy i postav je propracovaná, což se mi hodně líbilo. S čím jsem měla asi největší problém byly nesympatie k hlavním postavám, ale to je jen můj osobní pohled.

Odvoz pro Sáru je čtivý psychologický thriller, který je dle mého názoru, jeden z těch lepších knih tohoto typu.

Mermaida
20.07.2023 4 z 5

Tak tuhle knihu jsem zavírala s myšlenkou, že mě neskutečně dostala. Byla fakt skvělá. Chytla mě od prvních stránek a nepustila. Hned od začátku jste vtaženi do děje, který má spád, který si kniha drží po celou dobu. Během čtení jsem byla neustále v napětí, jaké rozuzlení nebo naopak zvraty přinesou další stránky. Postavy byly za mě dost dobře vykreslené - a psychologická hra byla výborná. Neustále jsem si pokládala otázku, jak to teda je? Která Sára měla teda zemřít? A když už jsem si myslela, že asi vím, kdo za tím činem stojí, tak jsem otočila stránku a zjistila jsem, že vlastně nic nevím. Při téhle knize budete mít v hlavě pořád nějaké otázky a jen budete doufat, že vám je na konci autorka objasní.
Byla to opravdu nesmírně čtivá kniha, nabitá napětím, emocemi, intrikami. Kdybych ji nemusela uklízet do kabelky během pracovní doby, tak ji mám snad za dva dny přečtenou - já, co čte knihu zhruba týden i dýl. Tuhle jsem rozečtla v pondělí 17.7. cestou z práce a dnes (čtvrtek 19.7.) jsem ji po návratu z práce domů dočetla.

13werka
12.07.2023 4 z 5

Kniha má dvě vypravěčské linie . V té jedné sledujeme přeživší Sáru, která se pokouší zjistit, zda obětí vraha měla být ona, a současně postupně odhaluje svou minulost i to, do čeho se zapletla s cílem zajistit si dobrou práci po skončení vysoké školy. Ve druhé linii se vracíme do minulosti zavražděné Sáry, a to prostřednictvím jejích deníkových zápisků. U obou dívek nám autorka dává i nahlédnout do jejich rodinného zázemí. I když popis knihy zní možná trochu složitě, tak myslím není problém se v knize zorientovat - obě linie jsou odlišeny nadpisy kapitol. Líbilo se mi, že postavy nejsou černobílé, každá měla nějakou světlou stránku, ale i ty horší, Kniha se četla velmi dobře - má spád, nepostrádá napětí. A závěr byl docela překvapivý - tedy aspoň já jsem ho nečekala.

veriszv
11.07.2023 4 z 5

I když v příběhu není mnoho wow zvratů a efektů, dokázal mě vtáhnout.
Líbilo se mi, že tu nejsou žádné brutální scény, spíše jen psychologická hra autorky.

Kniha ukazuje svět násilí, drog a také to, jak je lehké se k něčemu dostat a těžké se z toho vymanit.

Thrillerů už jsem přečetla mraky. I když tento nebyl nejlepší, rozhodně patřil k lepší půlce a já se od knihy vlastně neodtrhla. Splnila tak všechno, co jsem chtěla. Příběh, který vtáhne a nepustí - ideální letní čtení.

Hvězdinka
05.07.2023 2 z 5

Zklamání, čekala jsem víc a nedostala skoro nic. Takové nenapínavé, bez zvratů, hodně slabý čaj. Dvě Sáry a spoustu slátaniny okolo.

Renatecka
02.07.2023 3 z 5

Průměrný příběh, ale dobře se četl. Žádné extra zvraty.

Jane2016
12.06.2023 4 z 5

Odvoz pro Sáru, kniha, která mě na první dobrou dokázala nalákat svou anotací. Obecně mám thrillery velmi ráda a tento vypadal opravdu od první chvíle lákavě.

Příběh má velmi originální zápletku. Po veselém večeru nasedá dívka do auta a stane se obětí vraha. Postupně se ale této vraždě dostáváme na kloub, vracíme se do minulosti a zjišťujeme, že všechno není tak, jak se zpočátku zdálo.

Osobně se mi velmi líbilo, jak mě příběh do sebe dokázal vtáhnout. Kapitoly jsou skvěle rozdělené a než se nadějete, máte dočteno. Autorka nám napětí, adrenalin a strach dávkuje po malých částech čili přesně tak, jak by to mělo v dobrém thrilleru být.

Jelikož jsem za svůj život přečetla thrillerů opravdu mnoho, tak si troufnu tvrdit, že tenhle patří mezi lepší půlku. Čili pokud hledáte fajn thriller, tak mohu Odvoz pro Sáru jedině doporučit.

Danago
23.05.2023 4 z 5

Autorka rozjela velice zajímavou zápletku, která se rozjíždí poměrně rychle . Hned na začátku knížky si naše hlavní hrdinky omylem vymění auta, která je mají odvést v noci domů. Jedna z nich zemře. Postupně se vracíme k událostem v minulosti, které obě dívky zažívaly. Napínavý děj nás dlouho drží v nejistotě jestli zemřela ta správná dívka, a kdo ji zabil a proč.
V knize nenajdete spoustu krve ani mrtvol jedná se opravdu o velmi povedený velmi dobře psychologicky propracovaný thriller plný intrik, alkoholu a drog.
Jedná se o dost mrazivé čtení. O ukázku toho, jak se získávají peníze a jak se jen těžko dá vystoupit z rozjetého vlaku.
I když indicií a vodítek máme dost , jak to opravdu všechno bylo se dozvíte až po dočtení téměř celé knihy.
Bohužel mně osobně nebyla ani jedna z hlavních hrdinek příliš sympatická, což mi trochu vadilo.

Ivuska.09
22.05.2023 4 z 5

Jakmile se do příběhu začtete, nebudete ho chtít odložit. Autorka si s vámi pohraje, nebudete vědět, která z dívek skrývá tajemství. Která měla zemřít? Spletl se vrah? Nebo ne? Uvidíte. Žádné brutální scény, jen psychologická hra.

Štítky knihy

vraždy záměna kriminální thrillery vysokoškoláci

Autorovy knížky

S. C. Lalli
indická
2023  72%Odvoz pro Sáru

Kniha Odvoz pro Sáru je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce60x
Chystám se číst64x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x