StayWalker StayWalker komentáře u knih

☰ menu

Hvězdopravec Hvězdopravec Martin Bečan

Oba světy, postavy, kontrasty a souvislosti, které mezi nimi čtenář postupně objevuje, mi naprosto vzaly dech. Celý příběh je vyprávěn velmi příjemným jazykem, který mi v průběhu čtení navozoval pocit, že já sama právě sním.
Pravdou ale je, že aby se vám příběh líbil, musí vám vyhovovat i samotný autorův styl psaní. Neřekla bych, že je přímo strohý, ale rozhodně tu nečekejte stránky plné popisu krajinek či postav. Vlastně ani odstavce. Jedna věta stačí.
Toto dává knize úžasný spád, na nic se nečeká a vy se rozhodně nebudete nudit, musíte ale být neustále ve střehu. Jsou knihy, u kterých můžete dvacet stránek nevnímat a nic vám neuteče, v Hvězdopravci vypnete na dobu jediné věty, a už nevíte, čí jste.
V průběhu knihy mi to vůbec nevadilo, ale na konci jsem se začala trochu ztrácet a co se vlastně stalo, mi došlo až o pár chvil uvažování později :'Dd
Přímo autorovi, bych proto doporučila v grandiózním finále příští knihy trochu zvolnit a v duchu trochu poklidnějších Kaziměstů jím své čtenáře provést. Zvláště u takto krátkých knih, není kam spěchat. ​
Už teď však vím, že Mikulášův svět se mi dostal hluboko pod kůži a až ve mně příběh trochu uzraje, ke knize se vrátím a ona se zařadí ke Kaziměstům a dalším knihám, které mohu přečíst třeba stokrát a přece mě nikdy neomrzí.
Vidím to na solidní čtyři hvězdy - je tu prostor pro zlepšení, ale rozhodně se jedná o úžasný a nezapomenutelný čtenářský zážitek.

06.04.2021 4 z 5


Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Začatek - bomba! Hned jsem se zamilovala a za první den jsem přečetla snad 100 stran (na mě docela dost). Ke konci jsem se ale bohužel začala nudit. Připadalo mi, že autorka příběh zbytečně a uměle komplikuje a myslela jsem, že knížku snad ani nedočtu.
Nakonec jsem ji však dočetla a s čistým svědomím můžu říct, že ten konec za to stál.
(A upřímně nevím, co mají ostatní čtanáři za problém s postavami. Velmi rychle jsem se v nich zorientovala a střídání vypravěčů mi vůbec nevadilo - spíš naopak :D)

17.05.2020 4 z 5


Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Velmi příjemné odpočinkové fantasy. Doporučuji :)

29.04.2020 4 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Úžasné, kouzelné, vtipné. Jsem nadšená!
Tento díl mě snad bavil víc než ten předchozí a já doufám, že se mi do ruky brzo dostane pokračování.

20.04.2020 5 z 5


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

Autorka v tomto díle nepřináší nic nového. Poslední 1-3 kapitoly byly úplně zbytečné (epilog byl super!), ale jako konec série docela ujde.

20.04.2020 3 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Klasický výplňkový díl, který po jedničce trochu nudil. Je dobře napsaný, ale tak trochu zbytečný. Konec ovšem nezklamal a bez jediného zaváhání se pouštím do třetího dílu.

20.04.2020 3 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Být tak o 2-3 roky mladší, zamilovala bych se. Takhle mohu jen ocenit nápad a nad chováním a myšlenkovými pochody některých postav se jen zasmát a jít dál.
Pokud hledáte odpočinkovou fantasy, doporučuji.

20.04.2020 4 z 5


Generace Zmijí Generace Zmijí Clay Griffith

Seriál jsem neviděla, proto jsem zpočátku měla trochu problém s postavami.
S postavami jsem se ale velmi brzy sblížila a do místy chaotického děje se ponořila s chutí.
Příjemná odpočinková četba.

20.04.2020 3 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Knížka rozhodně nezklamala. Hodně jsem se u ní nasmála a něco nového se i dozvěděla, jen ke konci už mi to připadalo stále stejné (já zkrátka na humorné knížky moc nejsem), proto ta hvězdička dolů.
Knihu jsem každopádně dočetla a už se moc těším na další :D

20.04.2020 4 z 5


Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Knihu jsem za pár korun ukořistila v Levných knihách a ani po druhém čtení mé nadšení nevyprchalo (právě naopak).
Pravda, není to kniha, která by vás chytila a nepustila, ale je hravá, vynalézavá a správně nepříjemně vtíravá.
Na tuhle knížku určitě jentak nezapomenu a jak se znám, za pár týdnů se do ní s nadšením pustím znova :D

19.04.2020 5 z 5