Sophie22 Sophie22 komentáře u knih

☰ menu

Linie krásy Linie krásy Alan Hollinghurst

Knížka je velmi dobře napsaná. Ze začátku mi sice chvilku trvalo, než jsem si zvykla na styl psaní, ale pak jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Do poloviny knihy se může zdát, že se vlastně příběh příliš nerozvíjí, ale potom se objevuje jedna vážná událost za druhou a člověk si uvědomí, že všechno do sebe zapadlo. Kniha ukazuje, jak se v minulosti homosexuálům žilo a jak to měli nesnadné, k tomu se tam i prolíná politická situace té doby, která má na příběh také velký vliv. Autor se nebojí psát o problémech jako je AIDS a vše vykresluje velmi podrobně a reálně. Linie krásy je úžasná a dojemná kniha, která patří mezi mé nejoblíbenější a velmi ji doporučuji.

03.04.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Kniha se mi velmi líbila. Zaujala mě hned ze začátku svým dějem a nápadem, že v budoucnu by mohlo existovat něco jako Sklenit nebo Sklenáři. O Ďatlevově výpravě jsem už slyšela, a tak mě překvapilo, když se o tom autorka zmínila. Jakmile začala popisovala například boj v jeskyni nemohla jsem se od příběhu odtrhnou a potřebovala jsem zjistit, jak to skončí. Knížka byla velice napínavá a hned jak skončila jedna napínavá část začala hned další, takže jsem se od děje nemohla odpoutat a mrzí mě, že jsem knihu přečetla za tak krátkou dobu.
Hlavni postavu Ilan a členy pětadvacítky jsem si hned oblíbila a těším se na pokračování.

16.04.2019 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Na knihu jsem se velmi těšila, ale docela mě zklamala. Byly tam dlouhé popisy a to mě moc nebavilo a celkově jsem se do knihy nemohla začíst. Zajímavé ale bylo přečíst si, jak se žilo dříve, a jak odlišně se lidé v tehdejší době chovali. Líbil se mi nápad, že místo člověka stárne obraz a i když jsme mladí a hezcí, tak to není vždy výhoda a za vše, co jsme udělali nebo uděláme neseme nějakým způsobem následky. Jsem ráda, že jsem si knihu vybrala a možná si zkusím od Oscara Wilda ještě něco přečíst.

11.04.2019 3 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Od autorky jsem už četla jednu knihu a obě mě velice dojaly a velmi se mi líbily. Kniha mě začala bavit hned od prvních stránek a určitě si přečtu další knihy od této spisovatelky.

24.07.2018 5 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Knihu jsem přečetla skoro za den. Příběh je docela originální a také se mi líbilo, že je doprovázený písničkami. Děj byl emočně náročnější, ale propracovaný. Už mám koupenou další knihu od spisovatelky a ráda si jí přečtu.

11.02.2018 5 z 5


Mé jméno je Nikdo Mé jméno je Nikdo Kristen Orlando

Taková oddechová kniha, kterou jsem měl za dva dny přečtenou. Nelituji, že jsem ji četla a určitě si od spisovatelky přečtu nějakou další.

22.01.2018 4 z 5


Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Knížka je naprosto úžasná, přečetla jsem ji jedním dechem. Zamilovala jsem si postavu Sophie, Školníka a samozřejmě i Tedrose. Agátu nemám zas tolik ráda, protože mi přijde docela nesympatická, ale bez ní by to nebylo ono.

22.01.2018 5 z 5