skark skark komentáře u knih

☰ menu

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Zajímavé téma, skvěle zpracované, občas až surově realisticky vylicene situace, ale to k práci záchranáře asi prostě patřit musí. Přesto nechybí lidskost, humor a spoustu zajímavých informací z první pomoci.
Přečetla jsem jedni dechem, až mi bylo líto, že už je konec.
Skvělý počin a doufám, že brzy bude někde v okolí mít Marek svou přednášku.
A brzy se pustím i do dalších knih pana Moravce.

14.04.2024 5 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Nejde o klasický cestopis. Jde o vtipné, zajímavé a mnohdy i informacemi nabité povídání o putování po Česku. Naprosto mi vyhovuje styl i humor. A touhle knížkou si mě "Láďa" získal a jdu na další z jeho výtvorů. :-)

08.04.2024 5 z 5


Hotel Pastis Hotel Pastis Peter Mayle

Nenadchne, neurazí... Poslouchala jsem jako audioknihu při nudných přejezdech v autě. Jinak bych u toho čas asi úplně neztrácela.

04.04.2024 2 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Opět nezklamalo. Mám tuto sérii knih ráda. Dobře se to čte, skvěle se to poslouchá jako audiokniha, příběh je zajímavý, spletitý a přesto přehledný. Je to tedy občas až přehnaně drastické a morbidní a vůbec.. ale co, to je prostě Chris Carter... :-)

04.04.2024 5 z 5


Zvěrolékař a kočičí historky Zvěrolékař a kočičí historky James Alfred Wight

Milá oddechovka s příběhy z pracovního života veterináře. Nepobavi, nemá napětí ani hluboké myšlenky, ale příjemně si u čtení člověk odpočine.

30.03.2024 3 z 5


Splašený čas Splašený čas Nick Arnold

Nevím, zda je to tím, že jsem dospělá, nebo tím, že mé fyzikální teorie nikdy extra neuchvátily.
Moc mi nevyhovuje styl textu/možná jen nevhodný překlad v některých částech.
Přijde mi, že autor až trochu tlačí na to,být za každou cenu vtipný i tam, kde k tomu není prostor... Ale třeba je to tak čtivější pro školáky, těžko říct.
Z mého pohledu někdy až dětinsky vysvětluje základní věci a naopak složitější souvislosti vůbec nevysvětlí, nebo přejde zvláštní humornou historkou, která nic neobjasní.
Jako školák bych z knihy asi byla spíš zmatená... Jako dospělá jsem si víceméně žádné nové poznatky ze čtení neodnesla...
Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy.

29.03.2024 2 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Ke knížce jsem se dostala jako slepý k houslím a sama bych si ji nekoupila. Marii Doležalovou znám, asi jako většina, jako "Sašu" a nikdy mě nijak extra nezaujala. O to vímc mě potěšil styl jejího vyprávění, mnohokrát jsem se nad knížkou rozesmála nahlas :D a vůbec to byl pro mě takový únik do světa lehkosti a humoru. A od teď se budu na každé divadelní představení dívat zase trochu jinak. Pro mě skvělá oddechovka, která zlepší náladu po dlouhém dni.

28.03.2024 5 z 5


Korfu s Pavlou Smetanovou Korfu s Pavlou Smetanovou Pavla Smetanová

Super, pokud stojíte o víc než tuctoveho průvodce.

30.01.2024 4 z 5


Zátopek Zátopek Jiří W. Procházka

Neholduji sportu, ani jsem se o Zátopka nikdy nijak extra nezajímala. Vyslechla jsem jako audioknihu a musím říct, že Martha Issová načetla skvěle! Jde o velmi zjednodušený příběh nadšeného sportovce a opravdu jen rámcově popisuje léta jeho sportovní kariéry od začátků až po vrchol. Příběh je ale hezký, dobře se poslouchal. Jediné, co mi vadilo bylo přeskakování mezi dvěma obdobími, což ve výsledku ani nemělo žádný hlubší význam... Pro mě takové příjemné odpočinkové poslouchání s vědomím, že je o skutečném člověku.

29.01.2024 3 z 5


Výminkáři Výminkáři Karel Václav Rais

Stejne téma a přeci mnohokrát jinak. Hezký pohled do dřívějších času. Pokud si chcete zive představit, jak to s rodinným dědictvím fungovalo před sto lety, tahle kniha vám dá obraz téměř dokonalý.

23.01.2024 4 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Knížka mě chytla a bavila. Vykreslení postav je věrohodné, přirozené a to i když se jedná o několik zcela rozdílných povah a osudů.
Osvěžující jsou pohledy vyprávění více postav, což byl důvod, proč jsem knihu zařadila do výzvy 2024. Kniha odsýpala a dobře se četla, taková oddychovka.. jen konec mě trochu zklamal...

10.01.2024 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Knihu jsem přecetla během jednoho dne. Téma je zajímavé, čte se hezky. Kdo chce, najde si v ní pár zajímavých myšlenek o smyslu života.
I když jsem od půlky tušila, jak dopadne, stejně mě bavilo číst dál, a i tak mě ještě dokázala kniha mile sem tam překvapit svým dějem.

07.01.2024 4 z 5


Hlavní přelíčení Hlavní přelíčení Karel Poláček

Vyslechnuto jako audiokniha. Kratší nenáročný příběh, trochu utahaně namluvený, ideálně pro zrychlené přehrávání. ;-) Jako oddychovka moc fajn "detektivka".

29.12.2023 3 z 5