Korfu s Pavlou Smetanovou

Korfu s Pavlou Smetanovou https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379897/bmid_korfu-s-pavlou-smetanovou-13K-379897.jpg 4 22 6

Poznejte ostrov jinak než většina turistů! Objevte tajné pláže i skrytá zákoutí hlavního města. Přečtěte si historky ze života na Korfu a nasajte místní atmosféru. Zjistěte, kde opravdu bydlela rodina spisovatele Geralda Durrella. Ochutnejte místní speciality a zajděte na tržiště v Kerkyře na ouzo nebo do řecké kavárny na pravou řeckou kávu a pozorujte místní obyvatele. Naučte se pár slov řecky a dejte se s nimi do řeči. Každý si zde najde místo, které mu bude vyhovovat. Chcete bydlet v rušném letovisku, kde to žije? Nebo máte raději klidná a romantická místa? Na Korfu najdete všechno. Půjčte si na pár dní auto nebo skútr a projeďte se kolem pobřeží i vesničkami vnitrozemí. Lodí navštivte okolní ostrůvky a nezapomeňte na hlavní město Kerkyru. Staré benátské město má své nepřekonatelné kouzlo. Veliké náměstí s promenádou, vysoké, štíhlé benátské domy s uzounkými uličkami a množstvím obchůdků, taveren a kavárniček. Dvě středověké pevnosti s tak nádhernými výhledy, až se člověku zatají dech. Když pak dlouhý den zakončíte v malé taverně na břehu moře, kde hraje příjemná řecká hudba, budete si u skleničky dobrého vína říkat, že na tomhle magickém místě jistě nejste naposled… s Pavlou Smetanovou... celý text

Žánr:
Cestopisy a místopisy , Turistický průvodce

Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Korfu s Pavlou Smetanovou , 2018


více info...

Přidat komentář

skark
30.01.2024 4 z 5

Super, pokud stojíte o víc než tuctoveho průvodce.

hanča34
21.03.2022 4 z 5

Výborné pro všechny, kteří chtějí poznat Korfu. Možná se k nim letos přidáme.


Afilada
01.10.2020 5 z 5

Zdaleka nejlepší průvodce po Korfu. Pavla Smetanová má Korfu žité, až pod kůži. O třídu lepší, než jakýkoliv průvodce od specializovaných vydavatelství. Doporučuji.

Endy17
27.09.2019 5 z 5

Nejedná se o zcela novou publikaci, ale o aktualizované vydání knihy Korfu bez průvodce. Přestože už původní verze byla skvělá, autorka překonala sama sebe a moje očekávání kvalitního čtení bylo bohatě naplněno.

Vilma232
24.01.2019 4 z 5

Miluji řecké ostrovy a Korfu byl před lety ten první navštívený. Zcela jistě se tam někdy vrátím a knihu Pavly Smetanové si vezmu do kufru. Obsahuje informace klasických turistických průvodců, ale i mnoho postřehů z běžného života a stejně jako v ostatních autorčiných knihách je pro mě zajímavý její "český" pohled. Jak a kde žili Durrelovi? Kde byl pokřtěn princ Filip? Všechno se dočtete.

Kristy78
24.05.2018

Nevšední průvodce po Korfu očima jeho české obyvatelky. Kniha s námi cestovala po ostrově při jeho přechodu z jihu na sever (Corfu Trail). Byla nám skvělým pomocníkem, rádcem i nápovědou, do jaké osvědčené taverny či na jakou pláž zajít. Bonusem bylo zcela náhodné setkání s Pavlou na nejvyšší hoře Pantokrator :) Čtení průvodce doma ve mě vyvolává ty nejhezčí vzpomínky na cestování po Korfu a na milá setkání se všemi místními :)