saleji80 saleji80 komentáře u knih

☰ menu

River Wild River Wild Samantha Towle

Jo jo jo. Bylo tam tolik špatného, tolik bolesti, zloby. A zároveň z knihy sálala naděje, touha, pochopení. Napěchované emocemi, které ve mě vřou ještě pár dní po přečtení...

06.10.2020 5 z 5


Setkání v Benátkách Setkání v Benátkách Barbara Hannay

Knihy téhle autorky prostě můžu. Není v nich vždy jen jeden příběh, jeden osud, ale prolínají se životy spousty postav, odhalují se tajemství, utužují přátelství, nechybí láska. Ani tenhle příběh mě nezklamal, takže za mě plný počet hvězdiček a splnění jednoho z bodů čtenářské výzvy.

14.05.2020 5 z 5


Uprchlík Uprchlík Alan Gratz

Tři příběhy uprchlíků ve třech různých obdobích, vyprávěné očima dětí, které je prožívají. Příběhy jsou psané v krátkých úsecích za sebou a čtou se velice dobře. Realita dřívější a bohužel i dnešní doby psaná čtivou formou. Za mě 5*.

17.12.2019


Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Kniha mě zaujala, ačkoli tenhle žánr zase tak často nečtu. Vůbec mi nevadilo, že se nějaký děj najednou přerušil, navázal na něco jiného nebo se vracel před dobu Daisyna zmizení, protože autorka udržovala napětí, pokládala otázky, stále nové důkazy. Závěr opravdu překvapí, myslím, že málokoho tahle varianta napadne. Za mě zajímavá čtivá kniha.

25.06.2019 5 z 5


Mě nedostaneš Mě nedostaneš Julie James

Po knize jsem sáhla kvůli jednomu tématu čtěnářské výzvy, jiné knihy od autorky neznám. Kniha je takovou příjemnou oddechovkou s docela průhlednou zápletkou, četla se sama. Jen mi tam něco chybělo, třeba dořešení akce FBI. Najednou byl konec knihy a já si říkala, že bych ještě pár věcí chtěla vědět :-)

06.03.2019 4 z 5


Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Přelouskala jsem ji během krátké dovolené, za mě super, mělo to vtip, bylo to osobité, vyjádření lásky k manželce wow:-)

04.07.2018 5 z 5


Zkrocená královna Zkrocená královna Philippa Gregory

Moje první setkání s Philippou Gregory a rozhodně si myslím, že nebude poslední. Začetla jsem se bez problémů, děj jednoduše plynul a Kateřina Parrová najednou nebyla jen "ta, která Jindřicha VIII. přežila", ale silná vzdělaná žena, která se prostě jen snažila ze svého osudu vytěžit to nejlepší. Baví mě knihy o Jindřichu VIII., takže za mě jednoznačně stojí za přečtení.

21.01.2018


Rychlá jízda Rychlá jízda Julie Garwood

Poprvé jsem od této autorky četla něco jiného než historický román a jsem spokojená. J.Garwood to prostě umí :-)

28.06.2017 5 z 5


Návrat na Moonlight Plains Návrat na Moonlight Plains Barbara Hannay

Velice příjemné čtení, časové roviny se nenásilně prolínají a celá kniha tak nějak pohodově plyne. Za mě se četlo samo...

01.05.2017


Co po ní zůstalo Co po ní zůstalo T. R. Richmond

Za mě čtivé a nepředvídatelné ...

11.04.2017