Setkání v Benátkách

Setkání v Benátkách https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427851/bmid_setkani-v-benatkach-AQ8-427851.jpg 4 45 12

Rok po smrti manžela Lea pozve vdova Daisy své tři dospělé děti, aby s ní strávily dovolenou v romantických Benátkách. Bude báječné mít zase svá ptáčata pod jednou střechou, a navíc ve městě, odkud pocházel jejich otec. Je však možné vrátit čas? Nejstarší syn Marc se svou ženou Bronte přijíždějí z Kalifornie. Jejich manželství je v troskách, ale před matkou se snaží své problémy skrývat. Dcera Anna dorazila do Benátek z Londýna. Ani jí se nepodařilo naplnit sny o herecké kariéře, avšak navenek se tváří spokojeně a šťastně. Nejmladší Ellie dokončila střední školu a ještě není rozhodnutá, kam se budou ubírat její další kroky. Navzdory kouzlu Benátek je těžké zadržet napětí, které bublá pod povrchem. Rodinné vztahy procházejí nelehkou zkouškou, zvlášť, když na povrch vypluje šokující tajemství z Leovy minulosti… Láska, rodina, odhodlání a důvěra jsou dány v sázku… Jak jen může jedna rodinná dovolená vyžadovat tolik odvahy? Stmelí je tahle Daisyina sentimentální cesta? Nebo je zlomí a navždy rozdělí? Dojemné a upřímné rodinné drama o obtížných volbách a hledání štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Meet Me in Venice , 2019


více info...

Přidat komentář

Kaja1
13.08.2022 3 z 5

Máte nějaké problémy? Potřebujete stmelit rodinu? Vyražte do Benátek, to město vás pohltí a dokáže vám ujasnit si, co v životě chcete. Takové je zřejmě poselství této knihy. Je to jako pohádka, všechno se vyřeší a vše dobře dopadne. Ještě, aby to tak fungovalo ve skutečném životě.

Kristy.Seb
08.05.2021 5 z 5

Všichni jdeme za hlasem svého srdce. Snažíme se být vděční, všechno si rozumně zpracovat v hlavě, ale nakonec stejně nemůžeme ignorovat hlas svého srdce.

Nemohla jsem se začíst, ale prostředí a popis Benátek mě naprosto vtáhnul. Skvělý příběh. Těžká rozhodnutí. Vypořádání se s minulostí. Moc hezky napsané!


Szilvia1
09.03.2021 3 z 5

Pěkná kniha,ale autorka má i lepší knížky(podle mě).

Vlcice72
09.02.2021 4 z 5

Milé, nenáročné a odpočinkové čtení odehrávající se převážně v romantických Benátkách.

alabra
04.12.2020 3 z 5

I mě ke knize přivábil název - ale byla jsem zklamaná, autorce se nepodařilo zachytit tu atmosféru města a života v něm. I příběh sám je plný bodlinek, které mi vadily a nedovolily mi ponořit se do děje tak, jak to mám ráda. Hodně "červené knihovny", ale jakási nedotaženost, nic mě neoslovilo. Proto jen stěží tři, spíš dvě a půl hvězdy.

ivulka15
06.08.2020 4 z 5

Tato kniha je takové milé pohlazení po dušičce.

alzbeta4340
10.07.2020 3 z 5

Společenský román o rodinné dovolené čerstvě ovdovělé matky a jejich dospělých dětí do Benátek, odkud pocházel jejich otec. Je to příjemné, žánrové, oddechové čtení, slušně napsané - a zcela nepřekvapivé. Osobně jsem se těšila na prostředí Benátek, ano v knize je město trochu popsané, ale jen povrchně. Možná autorka to místo navštívila, ale podrobněji ho nezná.

saleji80
14.05.2020 5 z 5

Knihy téhle autorky prostě můžu. Není v nich vždy jen jeden příběh, jeden osud, ale prolínají se životy spousty postav, odhalují se tajemství, utužují přátelství, nechybí láska. Ani tenhle příběh mě nezklamal, takže za mě plný počet hvězdiček a splnění jednoho z bodů čtenářské výzvy.

jeny-v
15.04.2020 4 z 5

Kniha byla milým zpestřením v tomto nelehkém období, kdy nepříjemné informace útočí z každé strany. Vdova Daisy po ročním truchlení za zemřelého manžela Lea pozve své tři děti Marka, Annu, Ellie a snachu Bronte na společnou čtrnáctidenní dovolenou do Benátek. Během děje se odhalují osobní problémy členů rodiny, které je nutné vyřešit. Je to však možné jinak, než bolestivou cestou? V krásně popsaném prostředí vznikají nová přátelství, utužují se vztahy, dochází ke smíření s minulostí a přichází láska. Jak pravila jedna z postav knihy - Bronte: " A mám ráda šťastné konce".

Knižní střípky
09.04.2020 4 z 5

To byla úžasná kniha, bylo radost ji číst. Užila jsem si ji od první do poslední stránky. Zde byla ještě Itálie tou starou dobrou bezstarostnou a pohodovou zemí, kterou mnozí z nás tak moc milují. Duch Benátek zde na Vás dýchal z každé stránky. A rodinu Bennetových jsem si také oblíbila. I když nikdo z nich nebyl dokonalý, tak právě možná proto byli mému srdci blízcí a jedno měli každopádně společné. Milovali jeden druhého a i když na chvíli třeba sešli z té správné cesty, nakonec pro ně rodina byla vždy na prvním místě. Toto je román o lásce, rodině, pokrevních poutech, ale také o jednom velkém tajemství.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Pípasek
03.04.2020 5 z 5

Příjemné putování po Benátkách a do toho rozporuplný příběh jedné rodiny.

Šánka
31.03.2020 4 z 5

Další pěkný a čtivý román této australské autorky, díky kterému jsem mohla zase jednou navštívit Benátky aspoň ve svých snech.
Příběh o vztazích, rodině o láskách ztracených i nově nalezených, o tajemství, které asi pro vás až tak překvapivé nebude, ale potěší, a také o hledání nových začátků. Je to čtení na pohodu, na odreagování, čtení předvídatelné, ale tak potřebné. Protože tady je ještě vše jak má být.....