Red_carrot Red_carrot komentáře u knih

☰ menu

Muchlinka - Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky Muchlinka - Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky Dominika Boček

Zatím čtu dětem a podstata jednotlivých kapitol s ponaučením je fajn, má hlavu a patu. Ilustrace se dětem líbí. Básničky na konci bych úplně vypustila, přijdou mi zbytečné, navíc fakt takové jednoduché veršovanky..a co se týče stylu vypraveni, až moc přívlastků, které při cteni vypoustim.

11.02.2023


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Hrozně napínavé, nemohla jsem od knihy odtrhnout..i když možná až lehce překombinované.

13.08.2017 5 z 5


Les mytág Les mytág Robert Holdstock

Zajímavá myšlenka, zajímavý styl psaní. Nejprve jsem byla překvapená, ale kniha mě vtáhla poměrně rychle, byť jsem od hrdinnů cítila určitý odstup. Jak se píše už v anotaci, je to příběh o posedlosti, kterou jako čtěnář úplně nechápete, ale jak se dostáváte do hloubi lesa, společně s hrdinou se vám mění pohled na okolní svět a začínáte mu fandit a zárověň se obávat, jak takový šílený rodinný příběh může dopadnout. Mimoto pokud máte rádi přírodu, bude se vám detailní popis Ryhopského lesa líbit a lehce vám jitřit vaši fantazii. I kvůli tomu se chystám na další díl.

12.08.2017 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Dost jsem váhala, kolik knize dát. Přečetla jsem jí ve chvíli, kdy jsem si potřebovala psychicky odpočinout a přijít na jiné myšlenky a jelikož je opravdu čtivá, v tomhle svůj účel splnila - na chvíli mě skutečně pobavila. Bohužel po jejím dočtení ve mě nezůstala žádná hlubší stopa po příběhu nebo nějaké zamyšlení. A to po dobrých knížkách člověk většinou má. Příběhy postav se sice zajímavě splétají, ale bez nějakého velkého finále. Navíc jednotlivé hrdinky se vyznačují naprostou obyčejností a naopak bizardností situací, do kterých se dostávají..a žádná z nich mi prostě nebyla blízká. Od autorky mě už další knihy moc nelákají, nejsem asi cílová skupina. Jinak ale věřím, že spousta žen knihu ocení.

12.08.2017 2 z 5


Totál Balkán Totál Balkán Blanka Čechová

Určitě nejvtipnější a zároveň nejtragičtější knížka, jakou jsem v poslední době četla - a to jsem se k ní dostala náhodou, protože Blanku Čechovou jsem do té doby neznala. Skvělá sonda do fungování nadnárodní organizace, která má pomáhat, ale ve skutečnosti..je to trochu komplikovanější. A mladá nadšená (a velmi inteligentní) právnička, která se po příjezdu na vysněné místo střetává s realitou a postupně střízliví. Ovšem situace se chopí po svém. Je mi blízký autorčin sarkasmus a líbí se mi výstižné popisy poměrně složitých poměrů (nejen) v Kosovu, ale vůbec kdekoliv, když máte dobrý úmysl a střetáváte se místo nadšenců s blbci. A jinak mě historka s francouzským důstojníkem přišla jako taková třešnička na dortu..prostě reálný příběh:)

12.08.2017 5 z 5


O snovačce a přemyslovi O snovačce a přemyslovi Vilma Kadlečková

Nápad se slovy a snováním se mi moc líbil, a neméně i cestování po pražských Vinohradech a Brnu. Jako vždy originální příběh, na který jen tak nezapomenu hlavně pro zvláštní atmosféru..

12.08.2017 4 z 5


Na pomezí Eternaalu Na pomezí Eternaalu Vilma Kadlečková

Příjemné doplnění ságy Mycelium - povídky umí psát Kadlečková velmi dobře. Bohužel občas chybí ten širší kontext a čtenáře zamrzí, že některé povídky nemají pokračování, čímž ovšem o to víc nechá na vaší fantasii.

12.08.2017 5 z 5


Hlasy a hvězdy Hlasy a hvězdy Vilma Kadlečková

Na pokračování jsem se moc těšila, bohužel si ale do posledního dílu budu muset všechny díly přečíst znova. Líbí se mi propracovanost světa, který autorka vytvořila, ale jak už zde píší někteří další, v některých díle včetně tohoto je málo akce a asi až moc psychologických pochodů postav, které občas vedou do slepých uliček. Nicméně vývoj Lucase a jeho vztahů s ostatními mě dost baví. Mám sice občas pocit, že po 100 stránkách se děj moc neposunul, ale autorka má prostě nezaměnitelný styl psaní a to se mi líbí. Dobře pracuje s češtinou a hlavně - u nás není moc žen píšících fantasy. A jí se to daří nadprůměrně dobře. Svět Mycelia vás vtahne, i když si občas říkáte - proboha, co se to tam vlastně děje?!

12.08.2017 4 z 5


Tajná kniha Šerosvitu Tajná kniha Šerosvitu * antologie

Zajímavý nápad, jen jsem měla občas problém se do některých pasáží začíst. Zajímalo mě ale rozuzlení, tak jsem vydržela a myslím, že to stálo za to. Knihu jsem si koupila hlavně kvůli Kadlečkové, která je mezi autorkami skutečně nadprůměrná. Klidně bych doporučila jako strašidelné čtení pro děti školního věku..

12.08.2017 3 z 5


Šestá hlídka Šestá hlídka Sergej Lukjaněnko

Určitě úctyhodné zakončení celé série, celý příběh o Antonovi a jeho blízkých je ukončen a s hrdinou se holt musíme tak nějak rozloučit. Což mě najednu stranu mrzelo, na druhou už jsem u knihy cítila, že autor napsal vše, co chtěl, a další díly už by byly hodně nastavované. I tak byl znát rozdíl mezi prvními třemi díly - z těch jsem měla pocit, wau - že to je fakt něco. Šestá hlídka plyne příjemně, knihu lze přečíst v kuse a nemáte pocit ztraceného času..ale ten náboj už se nějak ztratil. Proto dávám o hvězdičku méně. Nic to ale nemění na tom, že Ljukaněnko píše opravdu nadprůměrnou a originální fantasy.

12.08.2017 4 z 5