Quantenera Online Quantenera komentáře u knih

☰ menu

Z písku a popela Z písku a popela Amy Harmon

Nádherný a zároveň smutný příběh, který je velmi silný a dává nám možnost nahlédnout na válku z pohledu Italů. Od druhé poloviny knihy jsem se nemohla odtrhnout, protože jsem se nutně potřebovala dozvědět, jak to dopadne s osudy obou hlavních hrdinů.

21.01.2018 5 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Před úplným závěrem knihy si myslíte, že přesně víte, jak kniha dopadne, ale po přečtení poslední kapitoly zjistíte, že tohle jste rozhodně nečekali!!!

25.10.2017 4 z 5


Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Kniha se mi moc nelíbila, byla jsem z ní trochu zklamaná. Po přečtení Sůl moře jsem měla asi moc vysoké nároky.

09.10.2017


Warleggan - Nad propastí Warleggan - Nad propastí Winston Graham

Tuto rodinnou ságu mám moc ráda! Kniha byla místy velmi napínavá a zároveň i smutná. Těším se na další díl, který by měl vyjít v prosinci.

09.10.2017 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Za mě vynikající YA!!! Autorka vymyslela velmi originální svět a jsem ráda, že i u nás máme takto kvalitní autory. Kniha mě i několikrát rozesmála a rozhodně si nenechám ujít druhý díl Faju!!!

28.09.2017 5 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Sabaa je prostě SKVĚLÁ!!!! Plamen v temnotě je stejně úžasně napsaný jako Jiskra v popelu. Kniha čtenáře pořád udržuje v napětí a neustále se dějí nějaké zvraty, nad kterými pouze kroutíte hlavou a musíte knihu hltat dál a dál. Knihu jsem četla jedním dechem a bylo velmi těžké se od ní odtrhnout. Netrpělivě budu očekávat třetí díl!!!

28.09.2017 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Na tuto knihu jen tak nezapomenu. Ruta krásně popsala charakter postav a také se mi velmi líbil dodatek knihy, kde se můžeme dočíst, že autorka studovala historii okolo potopení lodě W. Gustlofa několik let, než začala psát Sůl moře.
Vyprávění čtyř mladých lidí, které shodou okolností svede osud dohromady a každý hrdina má své tajemství, které postupem času odhaluje je velmi strhující a nutí se čtenáře zamyslet nad hrůzami druhé světové války a to nejen ze strany nacistů!!!

24.09.2017 5 z 5