Warleggan - Nad propastí přehled

Warleggan - Nad propastí https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321696/bmid_warleggan-nad-propasti-AF7-321696.jpg 4 74 74

Poldark série

< 4. díl >

Ross Poldark se po návratu z války v Americe, otcově smrti a sňatku s mladičkou služebnou Demelzou pouští do obnovy hospodářství a otevírá rodový měděný důl. Neustále však naráží na nedostatek peněz a ohrožuje tak nejen holou existenci své rodiny. Snaží se udržet důl v provozu za finančního přispění bratrance Francise, ale místo toho upadá do dluhů stále hlouběji. Přitom po celou dobu čelí svému úhlavnímu nepříteli, bezskrupulóznímu finančníkovi a majiteli dolů Georgi Warlegganovi. Další krizí prochází i jeho vztah s manželkou Demelzou. Po tom, co rodinu postihne další těžká ztráta, je zřejmé, že manželům Poldarkovým hrozí nebezpečí na všech frontách. Dramatické zvraty prožívají i ostatní lidé z Rossova okolí – obětavý mladý doktor Dwight Enys, Caroline Penwenenová, sestřenka Verity s manželem i hornické rodiny z chudého zkoušeného Cornwallu na konci osmnáctého století.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Warleggan , 1953


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Warleggan - Nad propastí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

LenaWirus
28.08.2022 5 z 5

Každý díl je lepší než ten předchozí. Všechny postavy se dále rozvíjejí, příběh se žene dál - v tomto díle se hlavním hrdinům příliš nedaří, ať už v osobní nebo pracovní rovině. Elizabeth je naprosto nesnesitelná, dospěla jsem k závěru, že její krása je na ní to jediné pozitivní, jinak je sebestředná, nestálá, sobecká, marnivá. Ross se taky neukázal opět zrovna v lichotivém světle. Demelza je zde jediná rozumná. Těším se na pokračování série.

Babo
31.07.2022 5 z 5

S přibývajícími stránkami ,příběh zraje jako víno. Jedno neštěstí za druhým . Nesnesitelná Elizabeth,nepochopitelný Ross a skvělá Demelza a Dwight .
Je to sága,která se čte sama a tak už čtu 5.díl. Nechápu,že je zde jen tak málo komentářů .
Už jen něco přes 2 000 stran.


čef
11.06.2022 5 z 5

Tato série mne udivuje duchaplností dialogů hlavních hrdinů a rovněž tak i neortodoxním popisem charakterů zejména kapitána Poldarka, ale i ostatní postavy jsou popsány velmi živě bez strnulých schémat. Příběh se posunul do prvních let po Velké francouzské revoluci, už se válčí a tak se těžba cínu začíná vyplácet. Dobrý díl se strhujícím dějem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Warleggan - Nad propastí v seznamech

v Přečtených101x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených7x
v Knihotéce170x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x