ponelopa ponelopa komentáře u knih

☰ menu

Černobílé pohádky Černobílé pohádky kolektiv autorů

Krasne, zajimave pohadky s originalnimi namety:-)

24.01.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Další skvělá kniha od Aleny Mornštajnové. Přečetla jsem už všechny a všechny jsou vynikající, ze žádné jsem nebyla zklamaná...Tiché roky jsou zase něco úplně jiného. Líbí se mi, jak dokonale vykresluje vnitřní svět a pocity hlavních postav a v pozadí jen tak mimoděk popisuje důležité dějinné události.

06.05.2019 4 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Od začátku až téměř do konce skvělé, napínavé, nemohla jsem se odtrhnout...bohužel závěr mě trošku zklamal, připadalo mi to trošku překombinované a přitažené za vlasy.

07.12.2018 3 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Super oddechovka před spaním, i tento díl splnil svůj účel - smála jsem se od začátku až do konce. Jestli bude nějaký další, ráda ho přidám do své sbírky. Jsem zvědavá, jaký bude film...

07.12.2018 4 z 5


Zámek Zámek Franz Kafka

Moje první kniha od Kafky...no je to zvláštní, mám z toho dost smíšený pocity, nevím, co si mám o ní přesně myslet...ale tato mnohoznačnost byla možná i cílem autora:-) Ale faktem je, že mě uchvátila, nikdy jsem nečetla nic podobnýho, Kafka má opravdu zajímavý styl psaní. Kniha je čtivá a přímo z ní "tryská" atmosféra zmaru, beznaděje, začarovanýho kruhu, pošetilosti lidskýho snažení a soucit s hlavním hrdinou.

02.10.2015 4 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Rozhodně nejlepší detektivka Agathy Christie!!

24.09.2015 5 z 5


Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Podle mě jedna z nejlepších knih Agathy...myslela jsem, že mě už ničím nepřekvapí, ale opak je pravdou...dokonale vykreslená psychologie "pěti malých prasátek" a jejich konfrontace s detektivem Poirotem dokazuje, že Agatha je opravdu královna detektivek.

24.09.2015 4 z 5


Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

U této knihy jsem se docela pobavila, teda zhruba tak do poloviny, potom už to všechno, co se Forrestovi stávalo bylo dost neuvěřitelné a už mě to i chvílemi začínalo nudit. Neříkám to často, ale tentokrát byl film mnohem lepší než kniha. Nebýt skvělého filmového zpracování, o této knize by už dnes moc lidí nevědělo.

08.09.2015 3 z 5


Valčík na rozloučenou Valčík na rozloučenou Milan Kundera

Velice čtivá a výjimečná kniha.

07.06.2014 5 z 5


Když je psů jako psů Když je psů jako psů Jana Štroblová

Próza je zajímavá a čtivě napsaná. Autorka citlivě poodhaluje myšlenky a pocity hlavní hrdinky, která si přeje psa, aby nebyla sama.

14.07.2013 3 z 5