noretakla noretakla komentáře u knih

☰ menu

Svět podle Agnes - Život s mnichem Svět podle Agnes - Život s mnichem Agnes Pechová

Opět skvělá oddechovka, přečtení během pár dní, chvílema jsem slzela smíchy. Už se těším na život na statku!

31.12.2021 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Po předchozích knížkách autorky to byl velký propad, dlouho trvá, než se člověk začte, a vlastně ho to ani tolik nebaví, ale říká si, že se to třeba rozjede a bude to dobrý. Ale další a další řádky ho jen utvrzují v tom, že to postrádá smysl, a že je to celé takové ušmudlané a nikdo neví proč.

29.09.2020 2 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Kniha s těžkým tématem, která ve mě vyvolávala marnost s každou další kapitolou a otevřela mi obzory, že každá strana má dvě mince. Prozatím jsem 2. světovou válku brala jako zlo Němců na ostatních, což se teď obrátilo. Kniha je napsaná poutavě, zabrání pohledu od několika postav je obohacující a poskytne rozhled v situaci.

06.02.2020 5 z 5


Kim Čijong (ročník 82) Kim Čijong (ročník 82) Čo Namdžu

Knížka o tom, jak se ženám v Koreji (ne) líbí. Autorka popisuje život ženy od malička do dospělosti, kde se potýká s diskriminací svého pohlaví. Sice se situace za její život (oproti životu její matky) zlepšuje, ale k rovnoprávnosti žen v zaměstnání nebo v jiných životních situacích se ještě mluvit nedá.
Kniha stojí za přečtení, některé pasáže nebo situace budou blízké i ženám z vyspělých zemí.

15.01.2020 5 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Vzpomínky na dětství a pubertu, sepsané pomocí vtipné autobiografie. Zhltnuto jedním vrzem, kniha splnila má očekávání. Devadesátkové děti budou chápat a přitakávat v jednom kuse.

25.12.2019 5 z 5


Svět podle Agnes Svět podle Agnes Agnes Pechová

Oddechová knížka, při které se zaručeně pobavíte. Líbí se mi, že je čitelná znovu a znovu, když už si myslíte, že vám život háže klacky pod nohy. Antidepresivum na papíře.

10.12.2018 5 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Při přeskakování mezi roky jsem se vždy nemohla odtrhnout od určitého roku a měla chuť se začít dále. Střídání příběhů bylo nenásilné, autorčin styl mi naprosto sedí, a hezky popisuje problémy dnešní doby.

10.12.2018 5 z 5