NikoLen NikoLen komentáře u knih

☰ menu

Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Tak tohle mě hodně bavilo! Pohádka s fantasy prvky kterou jsem slupla za dva dny, kniha se mi moc dobře četla a hlavně jsem potřebovala vědět jak to dopadne :-D a ano, nakonec to byl ten kdo jsem si myslela už od začátku, pár věcí mi tam asi i chybělo jako čtenářovi dovysvětlit, ale i tak to byl super uchopený a ucelený příběh, který mě vtáhla a nepustil a jsem moc ráda že to nemělo otevřený konec a vše se nakonec dořešilo :-)

09.08.2023 5 z 5


Zrazená Zrazená Kristin Cast

Tuhle knihu bohužel ani nedočtu, vůbec mi nesedí jak je napsaná - jazyk nebo formulace vět, závorky skoro u každé třetí věty - přijde mi to jako deník 14tiletý holky, kdybych ji četla tak cca před 15ti lety kdy mi bylo náct tak asi OK... ale na tohle už jsem asi stará :-D

09.08.2023 1 z 5


Milostný příběh jednoho života Milostný příběh jednoho života Beth Morrey

Na knížku jsem se těšila a hodně si od ní slibovala. Přišel mi zajímavý námět a těšila jsem se jak se to bude celé vyvíjet. Kniha mě ale při čtení tolik nechytla a spíš jsem ji dočetla skoro z povinnosti a vlastně ani nevím proč. Příběh jako takový byl zajímavý, ale asi mě nechytlo jak to bylo napsané? Nevím, opravdu... Bylo tu i pár prvoplánových klišé (zrovna ji nabídnou psa, kterého odmítne a zrovna ji tu samou noc vykradou a ten pes by se hodil... ), ale i pár aha momentů které byly osvěžující (moc se mi líbilo jak to vlastně autorka vyřešila s Leem, nebyla to taková ta "klasika" romantického dojáku - za mě obrovské plus).
Fajn odpočinkovka.

07.03.2023 3 z 5


Kdo rozváže pás Orionu Kdo rozváže pás Orionu Aleš Rozehnal

Klobouk dolu před autorem, který musel udělat opravdu rozsáhlé rešerše, kniha je opravdu plná informací z historie, matematiky a fyziky a provede vás po celé Praze. Musela dát neskutečnou práci a za to dávám tři hvězdy.
Příběh jako takový mě příliš nechytil, těžko se mi četla a popravdě jsem ji ani pořádně nedočetla, jen cca do první půle pak jsem jen listovala a dočetla poslední kapitolu abych se dověděla jak to dopadne a co je vlastně to velké tajemství... Určitě se nejedná o napínavý thriller. V knize jsou pro mě osobně příliš rozváděné detaily soudních a právních procesů, které s příběhem jako takovým nemají příliš společného, rozvleklé popisy i některých historických událostí nebo filozofických rozhovorů, které by šli zjednodušit... čtení mě tedy příliš nebavilo a nechytlo mě natolik, abych knihu poctivě dočetla. Ale dovedu si představit že si určitě najde své čtenáře, kteří ocení právě to, co já ne :-)

07.03.2023 3 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Skvělá knížka od autorky, Kříďák byl fajn, Jáma trošku zklamání nebo spíš mi přišla trochu jako kopie Kingovky "Řbitov zviřátek". Tenhle příběh mě bavil, některé věci jsem už tušila od začátku, jak by to mohlo být, ale stále tam bylo několik aha momentů jak je to vlastně propojené a několikrát mi přejela i husina. Oceňuji že nakonec byly čtenáři zodpovězeny vlastně všechny otázky. Takže za mě super :-)

26.01.2023 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Další povedená kingovka :-)

18.10.2022 4 z 5


Označená Označená Kristin Cast

Knížku jsem si po několika letech přečetla znovu, abych mohla pokračovat v sérii. Co mi teda nesedlo, tak jak je napsaná, styl nebo spíš ten jazyk - jako by si dvanáctiletá holka psala deníček :-D spousty ale tenkrát mi to tak nepřišlo, takže to bude asi spíš tou cílovkou, pro kterou je určená :-) dává tedy ještě druhý díl, ale jestli to bude ve stejném duchu, tak dál nepůjdu...

14.12.2021 2 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Naprosto fantastický příběh plný emocí! Nejdřív spousty komických situací, u kterých jsem vybouchla smíchy a na závěr jsem bulela jak malá holka... vlastně závěr nebyl smutný, ale já si nemohla pomoct... jedna z mála knih, ke které se rozhodně ještě vrátím...

18.08.2021 5 z 5


Utopená Sally Utopená Sally Andrew Hall

Tahle se mi dobře četla, narozdíl od té přechozí, možná to vážně bylo překladem, kdo ví... každopádně zajímavý krátký příběh s kapkou tajemna :-) přesně jak si stopy hrůzy pamatuju :-)

23.07.2021 5 z 5


Zadání : jsi mrtvý Zadání : jsi mrtvý Nicholas Adams (p)

Příběh by byl docela zajímavý, ale špatně se mi četlo možná tím jak to bylo napsáno, jazyk nebo spíš ten tón, takhle středoškoláci mezi sebou fakt nemluví... možná jestli je to špatným překladem? Nevím... Každopádně už v půlce se dozvíte kdo je vrahem a proč a jak to udělal, bez nějakého napětí nebo překvapení, škoda, dočteno spíše z nutnosti. Rozhodně pro mě nejslabší ze všech knih Stopy hrůzy (samozřejmě budu pokračovat v dalších, jen doufám že nenarazím na horší...)

22.07.2021 odpad!


Zloději labutí Zloději labutí Elizabeth Kostova

Tato kniha mi ležela doma dlouho než jsem po ní sáhla. Příběh o malíři, který napadne obraz v galerii mě zajímal... ale kniha je strašně nudná, příliš roztahané popisy (hrnečky, moucha na stropě....), téměř žádný děj, knížkou jsem se prokousala až do půlky ale dál to fakt nepůjde. Po přečtení recenzí že se stejně nedovím proč to udělal, nemám nervy na druhou polovinu a nutit se do toho fakt nebudu... Nikdy jsem nečetla tak nudnou a nezáživnou knihu.

08.01.2019 odpad!


Kniha tajemství Kniha tajemství Tom Harper (p)

na začátku jsem měla problém s dvěma časovými liniemi a dvěma příběhy které se střídali, ale cca po třetí kapitole mě to vtáhlo a nepustilo. Super napínavý román se zajímavým pojetím Gutenbergova života. Tento styl určitě nebude vyhovovat každému, ale mě tedy naprosto dostala a přečetla jsem ji téměř jedním dechem.

08.01.2019 5 z 5