Kniha tajemství

Kniha tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47778/bmid_kniha-tajemstvi-AFv-47778.jpg 4 118 30

V zasněžené vesnici v německých horách narazí mladá žena na pozoruhodné tajemství. Než je stačí komukoliv prozradit, sama beze stopy zmizí. Jediné, co po ní zůstalo, je obrázek záhadné středověké karty, která již po staletí mate učence. Nick Ash pracuje v New Yorku pro FBI. Před šesti měsíci ho opustila jeho přítelkyně Gillian a zlomila mu srdce. Teď je Nick jediný, kdo ji může zachránit – pokud už není příliš pozdě. Několik hodin poté, co obdrží její zprávu, musí začít prchat před zabijáky. Snaží se odhalit minulost, než ho dostihnou netušeně mocní protivníci, sleduje Gillianinu stopu po celé Evropě a noří se do pět set let staré záhady. Jsou tu však lidé, kteří ochraně tohoto tajemství zasvětili život a nezastaví se před ničím.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Book of Secrets , 2009


více info...

Přidat komentář

julanka
22.11.2019 4 z 5

Docela překvapení, dějová linka z minulosti mnohem lepší než ze současnosti. V některých místech se mi ale všechny informace o nástrahách knihtisku už trochu pletly. Příběh ze současnosti je občas trochu přitažený za vlasy, ale to by asi jinak nebyl poutavý příběh..

Kobinka
04.10.2019 5 z 5

Knižka, ktera umí vtáhnout do děje.


Elea
26.08.2019 2 z 5

Další z mnoha průměrných a podprůměrných pokusů napodobit Da Vinciho kód.

Zlatinka.Emilly
09.06.2019 3 z 5

Nic moc. Na začátku knihy se děj nabízel jako zajímavý námět, ale později jsem se nutila do čtení. Kapitoly se mi zdály rozvláčněné, zvláště v jednom bodu až bláznové. Tohle není můj šálek kávy a další knihy od Harpera rozhodně číst nebudu. Tolik povyku pro nic... ale ne každý má takový závěr, četla jsem, že spoustě lidí se příběh zdál napínavý, mě tedy ne. Možná jen jsem se trochu víc dozvěděla o vynálezci technologie mechanického knihtisku pomocí sestavovatelných liter.

evickakyticka
29.05.2019 4 z 5

Velké překvapení a docela potěšilo. Myslela jsem, že to bude taková "obyčejná průměrná" kniha, nakonec jsem seděla napnutá jak struna a stránky se otáčely úplně samy. Bavily mě obě linky - jak současnost, tak minulost, a těžko říct, na kterou jsem se těšila víc. O knihtisku jsem ještě, myslím, nečetla a jsem ráda za tento příběh. Nějaké mouchy tam byly, ale nakonec super počtení.

ivana1924
04.02.2019 3 z 5

Na začátku čtení mě kniha docela pohltila...no, postupem času (čtení) jsem se nutila, abych dočetla. Ale i tak se mi kniha líbila. Takový průměr.

NikoLen
08.01.2019 5 z 5

na začátku jsem měla problém s dvěma časovými liniemi a dvěma příběhy které se střídali, ale cca po třetí kapitole mě to vtáhlo a nepustilo. Super napínavý román se zajímavým pojetím Gutenbergova života. Tento styl určitě nebude vyhovovat každému, ale mě tedy naprosto dostala a přečetla jsem ji téměř jedním dechem.

jasněblond007
12.11.2018 5 z 5

Hned od začátku mě kniha zaujala a vtáhla do děje. Za mě super.

111moni
15.07.2018 5 z 5

Zajímavá kniha s historickou nåvazností.Líbilo se mi prolínåní dějových linek,cesta Johanna životem,jeho touha a hlad po tom vytvořit dokonalost ,a zároveň cestu a odkrývåní dåvného tajemství. Kniha čtenáře nejen pobaví zapltkou,ale přidá i kousek poučení, snad fikce,co se mohlo dít.Konec ,kdy vlastně důvody zmizí mě mrzel,inu,kterého čtenåře by nemrzela shořelá knihovna.?

Jolana.b
12.05.2017

Tentokrát obrovské zklamání. Po velmi napínavém a slibném začátky se kniha táhne jako příslovečná smola a neláká ke svému dočtení. Pro někoho možná dobrá, ale pro mne velmi nudná kniha a ztráta času. Za obálku, ale ovšem pochvala.

Metroušek
22.02.2017 3 z 5

Napadá mne slovo plytké. Takových knih se dá napsat mraky. A také jich mraky jsou.

LadyAn
19.09.2016 5 z 5

napínavá, i když je dost náročné sledovat dva nesouvislé děje odehrávající se v různý čas s různými lidmi.... ale i tak stálo za přečtení napínavá po celou dobu a možná i proto konec příběhu čtenáře překvapí

qydko
11.03.2016 5 z 5

Moc se mi líbilo prolínání časových rovin (současnost a 15. století), které se vzájemně doplňovaly. Kniha čtivá, napínavá. Vidím v ní určitou inspiraci Ecovým Jménem růže - kniha, kterou se snaží církev ukrýt i za cenu vražd, tajemná knihovna, kterou nakonec zničí obrovský požár... rozhodně můžu doporučit.

luciefeix
26.02.2016 1 z 5

Kniha mě moc nebavila , hodně se skákalo v ději a celkově to nebylo zas tak záživné

Jia
11.02.2016 4 z 5

Dva romány v jedné knížce, střídající se po kapitolách. Jeden se odehrává v současnosti, druhý v 15. století, postupně se prolínají, spojují a vysvětlují... Zajímavá kniha, bavila mě.

Juki-RoseMary
28.01.2016 1 z 5

Co k tomu říct... Prostě nic moc. Ničím mě nenadchla.

Tabby
29.11.2015 4 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná a námět i děj se mi líbil. Občas jsem měla problémy se střídáním minulosti a přítomnosti, ale zvyknout se na to dá. Napínavé to určitě bylo až do konce, a téma kdy církev něco skrývá je možná už ohrané, ale je to tak a vůbec by mě ani nepřekvapovalo, kdyby něco takového církev měla. Výborně jsem si při tom doplnila i poznatky z historie a život Gutenberga.

Radiantix
29.08.2015 4 z 5

Nejprve se mi tahle kniha moc nezamlouvala. Období 15. století a opisování textl mě moc nezaujalo, více mě bavil příběh v přítomnosti. Poté se mi více zalíbila historická část. Bylo to zajímavé a napínavé čtení, které nutí přemýšlet nad tím jaké by to bylo a jestli je to pravda. Představa takovéto to knihovny i knihy je zajímavá i úžasná. Jediný co se mi v knize nelíbilo byla virtuální počítačová bitva, přes kterou jsem se těžko dostávala; a popis útoku armagnaků. Jinak je to skvělý pohled na možnost doplnění historických údají o životě vynálezce knihtisku.

Pet007
04.04.2015 4 z 5

Gutenberg a knihtisk pro mne nikdy nebylo zajímavé historické období, ale tenhle příběh se mi líbil. Střídání minulosti a přítomnosti mi nevadilo, protože minulost nás vždycky ovlivní, ať chceme nebo ne. Snaha církve něco tajit nebo upravit mne nepřekvapila, ten prostředník mezi člověkem a bohem prostě hájil své zájmy.

Jihorka
07.01.2015 4 z 5

Více se mi líbila historická část o Gutenbergovi, ta současná pro mne ztratila ve 3/4 dech a konec se mi zdál hodně přitažený za vlasy (přirovnala bych ho k akčnímu céčkovému filmu), přesto jako celek hodnotím velmi vysoko. Líbilo se mi občasné prolínání dávno minulého i současného děje, ony paralely mezi životními osudy Johana a dobrodružstvím Nicka, což knihu neřadí mezi průměr. Doporučuji.