Natysknihou Natysknihou komentáře u knih

☰ menu

Moje poslední sezona Moje poslední sezona Martin Fourcade

Martin Fourcade už dávno dokázal, že je výjimečný sportovec, ale touhle knihou dokázal, že je i skvělý člověk.
Jsem veliký milovník jak biatlonu, tak samotného Fourcada, takže jsem se na tuhle knihu těšila. Bylo to krásné a opravdu dojemné. Dozvíte se spoustu zajímavých informací nejen o francouzském biatlonu. Při posledních pár stranách mi ukáplo i pár slz. Martin bude navždy legenda.
Už jenom kvůli těm nádherným ilustracím stojí za to si knihu pořídit.

09.01.2021 5 z 5


Meta Meta Pavel Bareš

Nebudu lhát, vůči knihám od českých autorů jsem byla dlouho skeptická. Tahle mě však zaujala jak obálkou, tak anotací, tak také recenzemi. Šla jsem do ní s tím, že vlastně vůbec nevím, o čem má být, věděla jsem jenom, že tam budou jistou roli hrát superhrdinové, a o to víc jsem byla překvapená.

Chtěla bych říct tři věci:
Zaprvé, doporučuji vám knihu začít číst stejně jako já, s co nejméně informacemi.
Zadruhé, tahle kniha mě nadobro přesvědčila, že se české knihy dokážou vyrovnat těm zahraničním.
A zatřetí, Ryan Goosling, Jack Rozkachňovač a další, jsou prostě dokonalí :)

28.12.2020 5 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Tuhle knížku by si opravdu měl přečíst každý. A každý by se měl zamyslet nad tím, kolik vody denně zbytečně vyplýtvá.

Neal i jeho syn Jarrod umí psát, dohromady tvoří téměř dokonalou dvojici. Každá z postav má svoje chyby, ale každé vám na konci bude líto. Bude vám líto, že museli zažít to, co zažili. A budete si přát, abyste to vy nikdy nezažili.

Dalo by se říct, že mi ten příběh trochu otevřel oči. Voda je to nejvzácnější co máme, a měli bychom jí šetřit, ať nám vydrží co nejdéle.
5*/5*

11.10.2019 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Taaak dlouho jsem na ni čekala... A vyplatilo se! Doporučuju!

24.06.2019 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Varování: Tahle kniha je stejně návyková jako jurda parem, a když nemáte svoji dávku, umíráte.

Nevím co říct, je to asi čtvrt hodiny od toho, co jsem knihu zaklapla přečtenou. Během té čtvrt hodiny jsem se snažila si myšlenky urovnat v hlavě, zatím jsem to nezvládla. Potřebuju svoji dávku..
Celá duologie Šest vran mě dostala.. Dokázala mě několikrát rozesmát nahlas, ale i rozbrečet. Postavy jsem si všechny do jednoho zamilovala. Romantické linky neměly tolik prostoru, ale i tak je budete milovat.
Opravdu obdivuju autorku, jak všechny ty plány a strategie mohla vymyslet. Kdybych měla čas, obě knihy bych zvládla přečíst na jeden zátah, tak to bylo napínavé. Tohle si prostě všichni musíte přečíst.

28.03.2019 5 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Většina lidí tady píše, že jsou postavy hrozné klišé. S tím sice souhlasím, ale myslím, že tady o tu stereotypizaci jde. Nakonci zjistíme, že grázl není až zas takový grázl, premiantka taky není vždy premiantka, z princezničky se vyklube pořádná drsňačka a sportovec... no, ten zůstane sportovcem.
Příběh samotný mi přišel neskutečně napínavý a zajímavý, kdo zabil Simona jsem zjistila jen o pár stran dříve než hlavní postavy.
Knihu rozhodně můžu doporučit všem, kteří mají rádi Young adult literaturu a rádi si počtou o středoškolských problémech. Za mě rozhodně palec nahoru.

05.02.2019 5 z 5