Natynababina Natynababina komentáře u knih

☰ menu

Nová slova v češtině  - slovník neologizmů Nová slova v češtině - slovník neologizmů Olga Martincová

Říkala jsem si, že si ho snad do knihotéky a do přečtených ani nedám... ale prostě dostat ve škole za úkol přečíst si slovník a o co víc... já ho fakt přečetla. No to je šílenost, za odměnu jsem si ho sem dala... Je to knížka? Je! :D

07.12.2016


Vodní želvy Vodní želvy Hartmut Wilke

Krásná, moderní, skvěle udělaná příručka. Koupila jsem ji až později, nezačínala jsem podle ní, ale přesto mi v chovu moc pomohla a poradila. Doporučuji všem kdo želvy mají nebo chtějí ;)

25.09.2016


Ledový drak Ledový drak George R. R. Martin

Krásná kniha, tragický konec... Nebrala jsem jí jako pohádku a udělala jsem dobře, protože jinak bych byla vážně smutná.

07.08.2016 5 z 5


Epochální výlety pana Broučka: Tentokrát do patnáctého století / Do Měsíce / Matěj Brouček na výstavě Epochální výlety pana Broučka: Tentokrát do patnáctého století / Do Měsíce / Matěj Brouček na výstavě Svatopluk Čech

Nejlepší knížka a dokonce tři v jednom :3 Matěj je prostě matěj... a vyjadřuje všechno co je pro Čechy takové typické (nechci nikoho urazit, ale myslím, že přesně tohle si o nás cizinci myslí :D ). Děj parádní, vtipný... bavila mě ;)

28.04.2016 5 z 5


Jak to začalo Jak to začalo Sophia Lowell

V té době mě hodně bral seriál, ale knížka byla taková divná. Možná by byla lepší bez seriálu jen jako příběh :D

22.04.2016 3 z 5


Bídní Viktoriáni Bídní Viktoriáni Terry Deary

Parádní knížka, tolik informací tak vtipným způsobem :D A co na tom, že už nejsem díte, dozvěděla jsem se tam toho vážně moc a pořádně se pobavila :3

22.04.2016 5 z 5


Kameny od A do Z Kameny od A do Z Judy Hall

Čekala jsem encyklopedii kamenů a nakonec se z toho vyvinula slušná ezoterická kniha. K tomu jsem byla skeptická a dost se mi to tím znechutilo, ale nakonec jsem ji přečetla a má vážně něco do sebe :)

21.04.2016 5 z 5


Alenka v říši divů (komiks) Alenka v říši divů (komiks) Lewis Helfand

Příběh je hrozně moc osekaný, ale tak pro takovouhle tenoučkou knížku to je asi normální a je třeba s tím počítat. Moc se mi líbí kresba a přijde mi, že příběh, ačkoliv osekaný, není nijak zásadně ochuzen. Takže ve výsledku moc fajn :)

21.04.2016 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Mám ráda knihy s kýblem tajemna a to přesně Krysař splňuje :) Nikdo nevysvětluje odkud přišel, jak se naučil co umí, ani co vlastně chce, ale on přitom touží jen po lásce. Krásný, poutavý příběh. Líbí se mi příběhy, kde je magie, kterou ale nemá každý a nikdo s ní nečaruje a tak, ale prostě víte, že je v tom světě je, a i tohle Krysař splňuje. Výjimečná kniha :)

21.04.2016 5 z 5


Prehistorie Prehistorie David Burnie

Brutálně dokonalá kniha, kde je naprosto všechno co je třeba vědět a ještě mnohem víc. I kdybych ji četla rok tak bych tam neustále hledala nové a nové informace. Krásně obohacená o fotky, ilustrace, grafy... no úplně mi vyrazila dech :)

21.04.2016 5 z 5


Hra o trůny #1 (komiks) Hra o trůny #1 (komiks) Daniel Abraham

Nejsem zas taková čtenářka komiksů, abych hodnotila kresbu, ale postavy byly přesně podle popisu z knížky, to bylo fajn. Štvalo mě, že se hlášky přesně neshodují s knihou, toho jsem si všimla hned, ale hlavně byl příběh zkrácený, nebo ne zkrácený, ale prostě osekaný. Určitě by ji nikdo neměl číst místo originálu. Je to pěkný doplněk a možná je to takhle přístupnější i mladším a nebo lidem co moc nečtou, ale prostě na originál to nemá.

21.04.2016 4 z 5


Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Úžasná kniha, která se neomrzí. Mohla bych je číst stále dokola. Jiráskovi bych věřila i kdyby psal, že tu byli ufoni, prostě naprosto dokonalé :)

21.04.2016 5 z 5


Prvních 100 Prvních 100 Kass Morgan

Hlavní postava by měla být nejspíš Clarke, ale já hltala jen kapitoly s Glass :D Doopravdy nemůžu víc říct, příběh, téma i styl psaní jsou dobré, ale Glass je prostě moje srdíčko :)

21.04.2016 3 z 5


Bylo nebylo Bylo nebylo Odette Beane

Seriál je prostě parádní a na knihu jsem se těšila... Je to ale jen prostý opis seriálových scén, nijak neobohacený, nijak nepropracovaný. Vlastně mi přišlo jako bych četla scénář převedený do prózy... Navíc autorka totálně nepochopila charaktery postav. Dokonce zašla tak daleko, že postavy, které se dají považovat za hlavní (a v seriálu jsou hlavní) zde nedostávají vůbec žádný prostor. Kniha mě zklamala a považuji jí za zkaženou. Upřímně doufám, že podobně nezneuctí i druhou a následně i další série...

21.04.2016 1 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Moc pěkná budoucnost Alenky ;) Mám ráda podobné knihy. Je v ní všechno co má být, a ačkoliv je vlastně obšlehlá, tak si autorka skvěle poradila s obohacením původní Říše divů. Alyssa je vlastně moderní puberťačka, což jí taky dává plus (i když občas mě totálně štve její naivita, zaslepenost, hloupost a pitomost). Přečetla jsem ji jednou a zatím stačí, ale po delší pauze se k ní asi i ráda vrátím :)

21.04.2016 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Dlouho jsem o divergenci slýchávala, hodně lidí mi ji doporučovalo a nakonec jsem si ji tedy přečetla a byla do ní řádně naladěná. Knížka se číst celkem dala a zžila jsem se s dějem, přesto je ale plná chvilkových nudných scén. Alespoň podle mě mají postavy tendenci chovat se hloupě, ale je to tou jejich výchovou. Takže ve finále to byla moc fajn kniha, která mě ale neoslnila.

21.04.2016 4 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Krásný počátek velkého příběhu. Množství postav mě nejdřív děsilo, ale zvykla jsem si, občas jsem se sice musela vrátit, ale šlo to. Každou scénu a situaci jsem si představovala a knihu jsem si moc oblíbila. Hrozně mě mrzelo, že jsem ji dočetla, ale aspoň se o to víc těším na další díly :3

21.04.2016 5 z 5


Masožravé rostliny Masožravé rostliny Kamil Pásek

Moc hezky psané. Spousta užitečných informací, ale bohužel, pokud nevíte přesně jaký druh masožravky máte, tak jste pořádně ztracení, barevná část s fotkami je jen uprostřed a moc z toho nezjistíte. Bavily mě vtipné fráze, kterými je kniha obohacená, ale celkově to nebyla nějak omračující nádhera. Prolétla jsem ji a asi ji už znovu neotevřu :D Možná kdybych si pořídila novou masožravku ;)

21.04.2016 3 z 5


Svět ledu a ohně Svět ledu a ohně George R. R. Martin

Nejvíc dokonalá knížka. Kdyby takhle vypadaly učebnice dějepisu/zeměpisu tak je ze mě specialistka :D Nádherně ilustrovaná, příběhy, popisy a informace jsou naprosto omračující. Skutečně úchvatná kniha :)

21.04.2016 5 z 5


Hostina ledu & ohně: Oficiální kuchařka Game of Thrones Hostina ledu & ohně: Oficiální kuchařka Game of Thrones Chelsea Monroe-Cassel

Moc se mi líbila :) Lidem vadí, že vyšla pod záštitou "Game od Thrones", ale proč ne? Vždyť tam jsou recepty z ní a pokud jí číst nechcete, tak nečtěte :) Je hezky psaná, je tam spousta fotek a recepty jsou fajn a hlavně jdou uvařit. Často, hlavně u zahraničních kuchařek, se stává, že suroviny prostě nejdou sehnat, ale tady to je celkem v pohodě. Prostě se mi líbila ;)

21.04.2016 5 z 5