Hostina ledu & ohně: Oficiální kuchařka Game of Thrones

Hostina ledu & ohně: Oficiální kuchařka Game of Thrones https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284513/bmid_hostina-ledu-a-ohne-oficialni-kucha-kiF-284513.jpg 4 31 10

Vždycky jste si říkali, jaké by to bylo, navštívit hostinu na Zimohradu? Přáli jste si podělit se o citronový koláč se Sansou Stark, sníst si masový koláč s Noční hlídkou nebo ochutnat medovníčky spolu s Daenerys Targaryen? Bestseller George R. R. Martin - sága ledu a ohně - a televizní hit HBO Hra o trůny jsou vyhlášené tím, že přivádějí k životu svět Západozemí. Ale jedna důležitá přísada doposud vždy chyběla - pokrmy, na které se vám budou sbíhat sliny a které pomohou dotvořit atmosféru tohoto neobvyklého světa. Nyní podle seriálu, který předefinoval žánr fantasy, vznikla kuchařka, která možná předefinuje vaše večeře... a obědy a snídaně. Průvodce stolováním a zábavou ve stylu Sedmi Království. Vyčerpávající a komplexní průvodce doprovázený pasážemi ze všech pěti knih ságy Ledu a ohně a celobarevnými fotografiemi zaručí, že se vám budou sbíhat sliny. Nezbytnost pro fanoušky senzace a fenoménu jménem Hra o trůny, na který čekaly milióny kručících žaludků po celém světě. A pamatujte - Zima se blíží - tak se nebojte přibrat pár kil. S předmluvou George R.R. Martina... celý text

Literatura světová Fantasy Kuchařky
Vydáno: , Omega
Originální název:

A Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion Cookbook


více info...

Přidat komentář

Mooneylan
11.07.2018 5 z 5

Miluju tyhle kucharky! Rada podle nich varim pri maratonech nebo tematickych vecerech. Zaver GoT bude s timhle jidlem mnohem zajimavejsi

Purple7
10.06.2018 4 z 5

Jo, tomu říkám zaujetí GoT. Recept z chřestýše nebo z kobylek? Konečně nekonvenční kuchařka! V nejbližší době budu muset něco zkusit. I když se nechystám vařit nad ohněm a žádnou kožešinu či paroží doma nemáme. ;)


Jaruš7
15.01.2018 3 z 5

Po tomto sladkotrpkokyselém volebním víkendu jsem se zájmem pročetla něco s čím bych si vylepšila chuť do dalších hektických dnů. Určitá bizarnost z fotoobálky převedla mou fantazii do role kuchařky, a to na Špilberku pro nově obsazenou hladomornu, a to jistými poslanci našeho parlamentu. Po týdenním půstu o vodě, něco málo obilních zrn a slanečků, když by se nedosáhl výsledek koaliční dohody, (jako při konkláve, což je již skoro osm set let stará praxe a stále funkční), bych doporučila menu z tohoto stylového díla.
Krémová houbová polévka se šneky - pro uhlazení traktu
Koruna z morkových kostí obložená vařenou řepou - v živinách je síla
Rybí koláčky - slaná delikatesa
Kořeněné kobylky v medu- pro mlsné jazýčky
Dórnský had s pálivou omáčkou - možný výsledný efekt jako v té pohádce
Možná by už konečně začli rozumět problémům co se na nás hrnou.
Některé jiné recepty za pokus určitě stojí.

fvalek
31.01.2017 4 z 5

George Martin je jedlík, který se vyžívá při popisech hostin a jídel. Proč toho nevyužít? Kuchařka je hezky a logicky zpracovaná, jídla jsou uvařitelná (občas jen nějaké ty zahraniční suroviny), trefně je doplněna citacemi z knihy. Já s ní nemám problém, ačkoli se mi nelíbí, že možná až moc neoprávněně těží z Písně ledu a ohně. Je to vlastně nelogické... Jde o recepty z celé ságy Píseň ledu a ohně, ale na obálku si strčí "Oficiální kuchařka GAME OF THRONES. Ale prdlajs oficiální, za prvé Game of Thrones je buď seriál a nebo první díl knihy, kuchařka se nezabývá ani jedním. Za druhé, G. Martin nad touhle kuchařkou nehnul ani prstem, maximálně ji odkýval a dal ji práva, nebo jak se to dělá, ale prostě tahle kuchařka rozhodně nesmí nijak odkazovat na "Game of Thrones", je to malichernost, ale hrozně mě to naštvalo... Prostě strčte si na obálku GoT a všichni to budou kupovat... Blbost.

Kamcatak
03.08.2016 5 z 5

Mě se knížka moc líbí, je to spíše pro nadšence, ale ne nutně jen pro nadšence Hry o Trůny, ale i pro nadšence středověku nebo kuchaře co rádi zkouší něco zajímavého a rádi experimentují :)

Kniha je úžasně graficky zpracovaná, recepty jsou popsány lidsky a je prostor i k zasmání. Pro fanoušky GoT - moc se mi líbí, že u každého receptu je i úryvek z knih, v kterém se postavy o konkrétním jídle zmiňují. ;)

Najdete zde autenticky středověké recpty pro fajnšmekry, které se vaří 8 hodin, ale také opravdu jednoduché, na které potřebujete minimum základních surovin a i tak si pochutnáte.

Nemluvě o středověkých i moderních variacích receptů, jak už zmínili přede mnou :)

Já jsem nadšená. :)

niki-chan
24.05.2016 5 z 5

Z téhle kuchařky jsem nadšená. Krásně graficky zpracovaná. Navíc rozdělení podle oblastí přispívá k lepší orientaci a sami si můžete vybrat, jestli chcete snídat na Zimohradě, obědvat v Králově přístavišti nebo večeřet s Noční hlídkou. Super nápad je i u receptu volba mezi tehdejší a moderní úpravou.

A že je to zase něco pod značkou GoT? A co má být? Kuchařka je zpracována hezky, obsahuje zajímavé recepty a určitě se bude líbit i ne fandům série.

Alex.Barunka
26.04.2016 4 z 5

Setkala jsem se s názory, že by bylo lepší, kdyby Martin konečně dokončil Vichry zimy i já jsem samozřejmě pro, ale tato kniha není výsledkem jeho snažení, protože napsal pouze předmluvu.

A proč ne? Kuchařka je skvěle graficky zpracovaná, recepty, které jsou uvedeny jak ve středověké, tak i moderní formě jsou vhodné jak pro fanouška, tak i někoho, kdo o sérii nemá ani zdání.

Samozřejmě, že se najdou tací, kteří knihu předem odsuzují, protože byla napsána pod záštitou Game of Thrones, ale nikdo vás přece nenutí si knihu kupovat, či ji vůbec číst nebo na ní pouze myslet ;)

Natynababina
21.04.2016 5 z 5

Moc se mi líbila :) Lidem vadí, že vyšla pod záštitou "Game od Thrones", ale proč ne? Vždyť tam jsou recepty z ní a pokud jí číst nechcete, tak nečtěte :) Je hezky psaná, je tam spousta fotek a recepty jsou fajn a hlavně jdou uvařit. Často, hlavně u zahraničních kuchařek, se stává, že suroviny prostě nejdou sehnat, ale tady to je celkem v pohodě. Prostě se mi líbila ;)

veronika9143
18.04.2016 5 z 5

Kuchařka mi připadá jako originální nápad - obsahuje spoustu rozmanitých receptů. Je určená nejen pro fanoušky, Vše je dopodrobna popsané. Bude se Vám líbit.
http://cteme-s-laskou.blogspot.com/2016/04/hostina-ledu-ohne-oficialni-kucharka.html

borknagar
07.04.2016

Předem píši, že jsem z knihy neviděl ani stránku. A asi nikdy ani neuvidím. Ale začíná být až nechutné, co vše pod značkou Písně ledu a ohně vychází. Kde jsou ty časy, když neexistoval seriál a o knihách vědělo jen pár fanouškovských nerdů z horní dolní.

A pamatujte - Zima se blíží - tak se nebojte přibrat pár kil!

Nezbytnost pro fanoušky senzace a fenoménu jménem Hra o trůny, na který čekaly milióny kručících žaludků po celém světě!!!

Prostě naprostá krávovina, kterou jak doufám, uvidíme co nevidět ležet v regálech levných knih........

P.S.: Knihu jsem již viděl a věřte nebo ne i otevřel a dokonce i prolistoval. Názor neměním, je to kravina a ochutnávat medovníčky spolu s Daenerys Targaryen se vážně nechystám.....(22.5.2016)

Štítky knihy

kuchařky Hra o trůny

Autoři knihy

Kniha Hostina ledu & ohně: Oficiální kuchařka Game of Thrones je v

Právě čtených2x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených1x
Knihotéce35x
Chystám se číst11x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x