n.ugettka n.ugettka komentáře u knih

☰ menu

Veterinářka vypráví Veterinářka vypráví Lýdia Suková

Knížka je velmi poutavě napsaná. Jeden zajímavý příběh za druhým. Některé příhody zůstávaji v hlavě a neda se nad nimi nepřemyšlet. Jako napřiklad těžký život veterinaře, kterému práce nikdy nekončí a těžké rozhodování mezi volným časesm, s rodinou nebo další cestou za pacientem. Nebo popsané nepochopitelné chování některých majitelů zvířat, i když jim na zvířatech záleželo.
Knihu urcitě doporučuji dál. Pro děti vhodná není.
Jediné nedostatky knihy je chybějíci ucelenost příběhů, nebo zakončení knihy. A taky kratký rozsah stran, kniha by mě bavila mnohem déle.

29.01.2024 5 z 5


Zpět - Vracíme se z Afriky Zpět - Vracíme se z Afriky Busny

Kniha mě bavila, nemohu tvrdit opak. Ale v porovnání s první dílem mi ve druhém něco chybělo. Nevím, jestli ty komiksy nebo víc (úsměvných) historek z natáčení? Působí to na mě jako dlouhý návrat, už ať jsme doma. Těžko říct, jestli za to můžou finanční potíže. V prvním díle podstupují spousty atrakcí za spousty peněz. Na cestu zpět peníze došli, tak je kniha místo zážitků plná popisu přírody, budov, nemocí. A co mě překvapilo, mnohem méně pokažené auto, než v prvním díle. :-) Ale každopádně smekám klobouk dolů, že oba zvládli objet Afriku a vtipně se s námi o tom přes videa a knihy podělit.

26.10.2023 4 z 5


Stín Stín Adam Przechrzta

Tahle třídílná série mě byvila od začátku až do konce. Bavilo mě každé začtení se do knihy a ponoření se do autorova světa. Zažít bych to nechtěla, ale číst je to parádní zážitek. Na moji hlavu, která si neumí zapamatovat jména, bylo ve třetím díle už moc jmen a byla jsem v tom zamotaná. Proto závěrečné odhalení padoucha pro mě nebylo překvapení, ale prostý fakt a jedeme dál, bez efektu "no teda, to bych nečekal"... Pravděpodobně si knihu přečtu znovu. A co vím určitě, že budu vyhlížet sérii Materie secunda.

20.10.2023 5 z 5


Místodržící Místodržící Adam Przechrzta

2 roky od prvního dílu jsem se dostala k druhému dílu. Už jsem spoustu jmen a zápletek zapomněla, ale druhý díl mi to osvěžil v paměti. Opět jsem hltala stránku za stránkou. Velmi jsem se těšila na chvilky, kdy si budu moct sednout ke knize a ponořit se do jejího světa. 460 stran uplynulo jako voda a já jsem ráda, že mám hned po ruce i třetí díl.

09.10.2023 5 z 5


Břehy nejsou na dohled Břehy nejsou na dohled Marek Uhlíř

Za mě se jedná o velmi povedenou knihu. Takový deník, přibližující život a myšlenky velmi odvážné ženy. Nejen vzpomínky na misi na lodi, ale i vmezeřené vzpomínky na novější nebo starší vzpomínky. Ty na mě často působili jako odlehčení važného tématu a zároveň přiblížení autorky jako člověka.

09.10.2023 5 z 5


Káva z Mocha Káva z Mocha Stanislav Havlíček

Je to již moje čtvrtá kniha přečtená od autora. Mám ráda jeho styl psaní. I tato kniha je skvělá. Na obálce je hodnocení knihy, že se jedná o hořkosladké čtení. Nic výstižnějšího mě nenapadá, je to tak do posledního písmenka. Smekám klobouk před autorovými znalostmi z různých oblastí.

28.09.2023 5 z 5


Chceš-li rozesmát pánaboha Chceš-li rozesmát pánaboha Michael Třeštík

Krásně napsaná životopisná kniha o autorově rodině. Při čtení mi v hlavě běžela myšlenka, kéž by se podařil tak rozsáhlý životopis i o naší rodině. Na knize velmi oceňuji zapsaná přátelství a setkání s různými lidmi.

21.08.2022 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Úžasná kniha. Děj rychle běží, protože se tam pořad něco děje. Díky tomu je kniha velmi čtivá a nedá se odložit z ruky. Navíc je kniha vtipná.

14.08.2022 5 z 5


Pohybový  vývoj  dítěte  s láskou a respektem Pohybový vývoj dítěte s láskou a respektem Zuzana Rybová

Výborná kniha, která přehledně popisuje vývoj dítěte. A zároveň, kdy zpozornět. Na fotkách i kresbách znázorněno, jak zacházet s miminkem, a které věci pořídit nebo se jim vyhnout. Skvělá je kapitola týkající se dětských nožiček. Na závěr je popsaná práce dětského fyzioterapeuta a nejčastější problémy, které řeší.
Za mě perfektní kniha, kterou bych doporučila všem těhotným nebo maminkám s dětmi do 3 let věku.

09.08.2022 5 z 5


Adept Adept Adam Przechrzta

Knihu, ve které lékárník zachraňuje svět, tu jsem si prostě musela přečíst. A je to povedená kniha. Byla jsem donucena ji číst dnem i nocí. :-) Zajímavé zasazení fantasy příběhu do doby začátku 20. století (nejen vyzáží, ale i událostmi a osobnostmi té doby). A pak přišel konec. A to ne teda, pane autore, to se nedělá. ;-) Snad brzo vyjdou i ostatní díly ze série i v češtině.

05.10.2021 5 z 5


Hlas větru Hlas větru Stanislav Havlíček

Úžasná kniha, stejně jako ta z předchozí mise. Smekám klobouk před autorovými znalostmi z různých oborů. Kniha je napsaná krásným jazykem, velmi čtivá a s přesahem.

27.07.2021 5 z 5


Bohéma II Bohéma II Henri Murger

V tomto díle se příběhy točí spíše kolem potíží se ženami než penězi. Tak jsou to smutnější příběhy. Ale stejně skvělé jako ty předešlé vtipem sršící.

18.03.2021


Bohéma I Bohéma I Henri Murger

Příběhy mě nadchly a nepustily dokud nebyl konec. Pouštím se do druhého dílu. Příhody jsou psány s nadhledem, lehkostí a vtipem.

16.03.2021 4 z 5


Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Kniha mě moc nadchla, zhltla jsem ji jako malinu. Moje první setkání s Hrabalem v psané podobě. Až si říkám, jaká to byla škoda, že jsem se ji tak dlouho vyhýbala.

20.02.2021 5 z 5


Nesmrtelný příběh Nesmrtelný příběh Jiří Kratochvil

Úžasná kniha. Příběh napsaný jazykem a stylem, že jsem věřila, že autor přepsal příběh odvyprávěný jednou starší paní. Příběh s často krutou historií je doplněn o úžasnou fantasii a tyto dvě kombinace se mi spolu moc líbili. No milánci, to si musíte přečíst.

20.02.2021 5 z 5


Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Vydařená kniha. Moc pěkný příběh s přesahem. Odnese si z ní dítě i dospělý. Krásné ilustrace na začátku kapitoly (palec nahoru za české vydání). Doporučuji nesrovnávat s filmem. Knihu mám jako jeden z klenotů knihovny.

20.02.2021 5 z 5


Děvčátko Momo a ukradený čas Děvčátko Momo a ukradený čas Michael Ende

Kniha, která si zaslouží své místo v knihovně. Poslouží dětem i dospělým. Trochu delší start, než se rozjede zápletka. Ale pak kniha nepustí. Asi i chápu, proč je úvod knihy delší, to lidi ještě měli spoustu času.

20.02.2021 4 z 5


Příběhy skutečné odvahy Příběhy skutečné odvahy Bear Grylls (p)

Úžasná kniha. Žasnu nad příběhy popsaných lidí. A taky žasnu nad skvělou autorovou prací. Kniha je psaná velice čtivě a nepustí.

20.02.2021 5 z 5