n.ugettka
Nějakou dobu mi trvalo si zvyknout na autorův jazyk a styl vyprávění příběhů. Každopádně jsou to precizně a do detailu vypracované příběhy lidí doplněné o rozhovory s aktéry nebo příbuznými aktérů příběhů. Pro mě velmi mrazivé povídání, co vše jsou lidé schopni připravit druhým lidem, aby je náhodou neohrozili na moci. Tohle by nemělo ležet zamknuté v šuplíku, tyhle příběhy je potřeba znát. Aby se historie nemohla opakovat.
Cestopis napsaný velmi čtivě. Borci se lopotili dvakrát na dvou týdenním treku a mě na přečtení stačili 2 večery. :-) Udělala jsem si obrázek, jak to pro ně bylo náročné a jak může být jedna cesta v létě a v zimě od sebe odlišná. Fotky jsou skvělým doplňkem k textu.
Autorova další skvěle napsaná kniha. Přečetla jsem ji na jeden zátah. Popisuje pro nás neuvěřitelně strašné životní podmínky obyvatel v Pásmu Gazy a místního zdravotního systému. Srovnání s čím se potkává lékárník v Gaze. Popis válečných dnů je protkaný úsměvnými momenty (jako dopis tety Kateřiny) a malý radostmi (jako pouštění draků, jízda na kolotoči). Díky tomu kniha přibližuje lidskou stránku anonymních osob daleko ve válce. A také srovnání jakými malichernostmi se umíme trápit zase my.
Dobře se mi kniha četla, ráda jsem se k ní vracela. Nebylo to úplně napínavé, že bych ji chtěla číst na jeden zátah. Ale ráda si přečtu další díl.
Čtení tohoto dílu mě nadchlo stejně jako první díl. Líbí se mi styl vypravění, kdy se odehraje časový skok, autorka popíše novou scénu velmi barvitě, že se mi v hlavě vybarvovala jako nějaký film. A z vyprávění se postupně dozvídáme, co se od posledně událo. Velkou libůstkou pro mě byli pasáže v ději, kdy na jednu příhodu se podíváme z úhlu pohledu více osob, toto se mi velmi libilo i v prvním díle a postrádala jsem ho ve druhém díle. Klaním se autorce za napasování děje do místních i celorepublikových dějin, včetně zapojení skutečných osob do děje Šikmého kostela.
Čtivá a napínavá kniha. Objevila jsem ji díky čtenářské výzvě. Dosud jsem znala zfilmovaný muzikál, který se mi velmi líbil. Ale kniha je pro mě obrovským překvapením. Děj je mnohem spletitější a napínavější. Nemohu souhlasit s předchozími komentáři, ze je děj v knize rozvláčný. Naopak byl svižný, čtivý. Knihu jsem četla každou volnou chvilkou ve dne i v noci.
Knížka je velmi poutavě napsaná. Jeden zajímavý příběh za druhým. Některé příhody zůstávaji v hlavě a neda se nad nimi nepřemyšlet. Jako napřiklad těžký život veterinaře, kterému práce nikdy nekončí a těžké rozhodování mezi volným časesm, s rodinou nebo další cestou za pacientem. Nebo popsané nepochopitelné chování některých majitelů zvířat, i když jim na zvířatech záleželo.
Knihu urcitě doporučuji dál. Pro děti vhodná není.
Jediné nedostatky knihy je chybějíci ucelenost příběhů, nebo zakončení knihy. A taky kratký rozsah stran, kniha by mě bavila mnohem déle.
Kniha mě bavila, nemohu tvrdit opak. Ale v porovnání s první dílem mi ve druhém něco chybělo. Nevím, jestli ty komiksy nebo víc (úsměvných) historek z natáčení? Působí to na mě jako dlouhý návrat, už ať jsme doma. Těžko říct, jestli za to můžou finanční potíže. V prvním díle podstupují spousty atrakcí za spousty peněz. Na cestu zpět peníze došli, tak je kniha místo zážitků plná popisu přírody, budov, nemocí. A co mě překvapilo, mnohem méně pokažené auto, než v prvním díle. :-) Ale každopádně smekám klobouk dolů, že oba zvládli objet Afriku a vtipně se s námi o tom přes videa a knihy podělit.
Tahle třídílná série mě byvila od začátku až do konce. Bavilo mě každé začtení se do knihy a ponoření se do autorova světa. Zažít bych to nechtěla, ale číst je to parádní zážitek. Na moji hlavu, která si neumí zapamatovat jména, bylo ve třetím díle už moc jmen a byla jsem v tom zamotaná. Proto závěrečné odhalení padoucha pro mě nebylo překvapení, ale prostý fakt a jedeme dál, bez efektu "no teda, to bych nečekal"... Pravděpodobně si knihu přečtu znovu. A co vím určitě, že budu vyhlížet sérii Materie secunda.
2 roky od prvního dílu jsem se dostala k druhému dílu. Už jsem spoustu jmen a zápletek zapomněla, ale druhý díl mi to osvěžil v paměti. Opět jsem hltala stránku za stránkou. Velmi jsem se těšila na chvilky, kdy si budu moct sednout ke knize a ponořit se do jejího světa. 460 stran uplynulo jako voda a já jsem ráda, že mám hned po ruce i třetí díl.
Za mě se jedná o velmi povedenou knihu. Takový deník, přibližující život a myšlenky velmi odvážné ženy. Nejen vzpomínky na misi na lodi, ale i vmezeřené vzpomínky na novější nebo starší vzpomínky. Ty na mě často působili jako odlehčení važného tématu a zároveň přiblížení autorky jako člověka.
Je to již moje čtvrtá kniha přečtená od autora. Mám ráda jeho styl psaní. I tato kniha je skvělá. Na obálce je hodnocení knihy, že se jedná o hořkosladké čtení. Nic výstižnějšího mě nenapadá, je to tak do posledního písmenka. Smekám klobouk před autorovými znalostmi z různých oblastí.
Krásně napsaná životopisná kniha o autorově rodině. Při čtení mi v hlavě běžela myšlenka, kéž by se podařil tak rozsáhlý životopis i o naší rodině. Na knize velmi oceňuji zapsaná přátelství a setkání s různými lidmi.
Úžasná kniha. Děj rychle běží, protože se tam pořad něco děje. Díky tomu je kniha velmi čtivá a nedá se odložit z ruky. Navíc je kniha vtipná.
Výborná kniha, která přehledně popisuje vývoj dítěte. A zároveň, kdy zpozornět. Na fotkách i kresbách znázorněno, jak zacházet s miminkem, a které věci pořídit nebo se jim vyhnout. Skvělá je kapitola týkající se dětských nožiček. Na závěr je popsaná práce dětského fyzioterapeuta a nejčastější problémy, které řeší.
Za mě perfektní kniha, kterou bych doporučila všem těhotným nebo maminkám s dětmi do 3 let věku.
Knihu, ve které lékárník zachraňuje svět, tu jsem si prostě musela přečíst. A je to povedená kniha. Byla jsem donucena ji číst dnem i nocí. :-) Zajímavé zasazení fantasy příběhu do doby začátku 20. století (nejen vyzáží, ale i událostmi a osobnostmi té doby). A pak přišel konec. A to ne teda, pane autore, to se nedělá. ;-) Snad brzo vyjdou i ostatní díly ze série i v češtině.
Úžasná kniha, stejně jako ta z předchozí mise. Smekám klobouk před autorovými znalostmi z různých oborů. Kniha je napsaná krásným jazykem, velmi čtivá a s přesahem.
V tomto díle se příběhy točí spíše kolem potíží se ženami než penězi. Tak jsou to smutnější příběhy. Ale stejně skvělé jako ty předešlé vtipem sršící.
Příběhy mě nadchly a nepustily dokud nebyl konec. Pouštím se do druhého dílu. Příhody jsou psány s nadhledem, lehkostí a vtipem.
Kniha mě moc nadchla, zhltla jsem ji jako malinu. Moje první setkání s Hrabalem v psané podobě. Až si říkám, jaká to byla škoda, že jsem se ji tak dlouho vyhýbala.