Monika456 Monika456 komentáře u knih

☰ menu

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Čtivý a napínavý thriller, rozhodně sáhnu i po dalších dílech této série. Akorát jedno minus - uhodla jsem vraha moc brzy... ale mám už načteno hodně podobných knih, proto to pro mne nebylo moc velké překvapení. Tilly mě moc baví :-)

27.02.2024 4 z 5


Takové maličkosti Takové maličkosti Claire Keegan

Tak tohle mě skutečně chytlo za srdíčko. Nádherně napsaný příběh o velkém rozhodnutí jednoho "obyčejného" muže, kde je ponechána volnost i čtenáři a můžete nechat své myšlenky volně rozběhnout. Zároveň pro mne i velké poučení, jelikož jsem o prádelnách v podstatě nic nevěděla a tento příběh Vás donutí googlit a zjišťovat. Velká (i když na počet stránek malá) paráda... doporučuji!!!

08.02.2024 5 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Tak tohle bylo těžké čtení, opravdu na vás padá deprese z každé stránky. Ale velmi silný příběh, který zasáhne a nutí vás přemýšlet a přemýšlet...

29.01.2024 5 z 5


Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Carrie Soto je nejlepší tenistkou všech dob, v první části knihy nás autorka seznamuje s jejím životním příběhem. S příběhem velmi cílevědomé, tvrdohlavé, až chladné a v některých momentech vlastně nesympaticky působící ženy, která má jediný cíl, za kterým tvrdě a zcela neústupně jde. S Carrie prožijete všechny její úspěchy i pády při cestě na vrchol až po ohlášení konce tenisové kariéry. Jenže co dál? Co se životem, když vaší jedinou vášní a jediným životním cílem je tenis a neumíte prohrávat?
A v tomto momentu se nám to začne rozjíždět... Carrie se po 6 letech od ukončení své tenisové kariéry rozhodne vrátit. Sledujeme perfektní vykreslení celé povahy Carrie, její motivace, jejích problémů a slabostí a začínáme jí chápat... co stojí za její nepřekonatelnou touhou se znovu stát šampionkou... začnou vám hlavou probíhat myšlenky, zda je to pouze její výchovou a povahou nebo je to opravdu její osud a byla by taková bez ohledu na výchovu? Prostě klobouk dolů před autorkou za perfektní zpracování a popis postavy.
A jak návrat Carrie na tenisové kurty dopadne? To už si musíte přečíst sami a rozhodně to stojí za přečtení :-)
Kniha je napsána téměř životopisným stylem, až máte pocit, že čtete o někom, kdo je skutečný, ale vůbec jí to neubírá na atraktivnosti, naopak je to velmi čtivé a působící autenticky.
Děkuji Knihy Dobrovský za recenzní výtisk této knihy a možnost stát se závisláckým předskokanem.

26.01.2024 4 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Poutavá, zajímavá a hodně smutná kniha. Ani jsem netušila, co se dělo v Rumunsku a jak tvrdý tam měli totalitní režim. Kniha mě podnítila k vyhledávání dalších informací. Moc doporučuji, skutečně stojí za přečtení.

21.01.2024 5 z 5