Příspěvky

Skvelá kniha, napínavý záhadný dej, sympatická hrdinka, romantika a atmosféra Anglicka tej doby. Za socíku dávali aj film, bol takisto skvelý, doporučujem ho vidieť, krásne vystihol tú temnú atmosféru a postavy boli výborne zahraté.

Veľmi dobre dokumentárne napísaná kniha so zrozumiteľným textom a obrázkami. Veľmi ma zaujal popis činnosti expedície pred tou strašnou udalosťou počas jednotlivých dní, ich cesta vlakom, po planine, atď. Priam som si počas čítania tie scény vedela predstaviť. A potom podrobne opísané pátranie a jednotlivé teórie s za/proti argumentami. Musela to byť desivá smrť. Je to ozaj veľká záhada a škoda, že sa nikdy nedozvieme, čo sa tam stalo. Napriek tomu, že je k dispozícii pomerne málo údajov (určite sa mnoho stratilo kvôli nedbanlivému prístupu úradov a možno niektoré aj úmyselne), autor knihy dokázal aj z mála spísať celkom slušný dokument. Jediné, čo vytýkam je subjektívny názov knihy - nevieme, či ich vôbec niekto zavraždil. Mohlo to celé byť kvôli neznámemu fyzikálnemu javu (ja sa napr.prikláňam elektrickému výboju-plazmoidu). Pre tých, ktorí milujú záhady, knihu jednoznačne odporúčam.

Výborná kniha, z ktorej som sa dozvedela podrobnejšie to, o čom som len tak povrchne predtým počula. Hlavne tá kapitola o prisadach vo vakcinach a ich účinky na rozne casti ludskeho tela su vynikajuco odprezentovane a velmi vierohodne vysvetlene. Cela kniha zase posunula moje poznanie dalej a dufam, ze autor bude aj v buducnosti pokracovat v odhalovani velmi zaujimavych a zavaznych veciach, týkajúcich sa nášho zdravia a zivota. Ďakujem.

Výborne spracované, detailné. Doporučujem prečítať aj s knihou Polnoc v Černobyle, obe knihy obsahujú detailné informácie o tom, čo viedlo k tragédii, jej priebeh a čo bolo potom. Skvelá práca.

Chvalabohu nejde o triler, ale skor o klasicku detekivku z českého prostredia. Vtipné dialógy, sympatické postavy vyšetrovatelov, moderný štýl. Dúfam, že autor bude pokračovať s písaním detektìvok, a použije opäť obe svojrázne dvojice detektívov.

Opäť, výborná klasika od tejto autorky. Veľmi sa mi páči, ako zase vykreslila prostredie a jeho atmosféru. Ale súhlasím s jednym z názorov, škoda, že Palec nebol aktívnejší.

V slovenskom jazyku to vyšlo pod názvom Múr.
Milujem série z Hluchým a táto sa naozaj vydarila. Super scény v parku a Willis s Eileen v spacáku ma vždy rozosmejú, už vtedy to medzi nimi iskrilo. Rozčuľujúci maliari v kanceláriach, vydieračské dopisy a náš známy Hluchý, ktorý zase ujde. Tento diel bol natočený aj film v angličtine.

Samotný kriminálny čin síce nie je nejak zaujímavý a aj akčných scén je tam málo, ale páči sa mi autorov štýl písania, rozpitvávanie postáv ako aj humorné vsuvky. A dvojica Tomáš a Kostohryzová (to je ale meno) je podarená a bavia ma. Som zvedavá na budúce autorove knihy s touto dvojicou.

Opäť, jedným slovom skvelé. Zápletka, prostredie, jednotlivé postavy, všetko skvele vykreslene.

Výborné. Zaujímavá zápletka, dobrý popis jednotlivých postáv, veĺmi sa mi páčil štýl, akým to bolo napísané. A mám rada knihy z prostredia New Yorku. Mohol by to byť dobrý námet na film. A odhalenia sa vydarili.

Výborný príbeh od začiatku až do konca. Nemám tomu čo vytknúť.

Skvelá kniha, síce komplikované ale majstrovsky prevedené zápletky a záver, ktorý som nečakala.

Výborne napísaná kniha s napínavým dejom od začiatku až do konca a výrazné postavy, ktoré pôsobia uveriteľne. Filmová verzia bola iba slabý odvar.

Príbeh celkom dobrý i keď zápletka nie je nejak výnimočná, ale veľmi sa mi páči autorov štýl písania. V pozadí cítiť humor a iróniu, takto aj opisuje jednotlivé postavy aj priebeh deja. Mne sa to páči.
Jediná výtka sa týka záveru, ktorý bol unáhlený a chýba mi jasné rozuzlenie, kde by sme sa dozvedeli, prečo páchateľ zabil všetkých tých ľudí. Jedna z obetí je jasná, ale prečo zabil ostatných?

Neviem, ako tomu priradiť hodnotenie podľa hviezdičiek. Začiatok bol výborný, páčil sa mi aj štýl písania. Ale potom ako hlavný hrdina išiel s jeho kamarátom na skalnú plošinu, sa to zvrtlo a bolo to celé také natiahnuté, abstraktné a postrádalo to ozajstné napätie.

Vôbec, ale vôbec ma to nebavilo. A štýl písania mi nesadol, celé to bolo také naivné a nudné. Knihu som nedočítala a darovala do kniznej búdky.

Aj som si pri nej poplakala. Chudák Bert, večne sklamaný v láske.

Výborná kniha. A dej v štýle "Vraždy podľa abecedy". Ešteže to neschytala Carellova snúbenka.

Krásny, smutný a citlivý príbeh so smutným ale šťastným koncom. Kniha vôbec nepôsobí gýčovo a postavy a prostredie sú dobre vykreslené.

Kniha môjho detstva. A najlepší diel zo všetkých.

Stanislav Rudolf mal taký dobrý štýl písania, ktorý mi sadol. A táto kniha nie je výnimkou. Zaujala ma v čase dospievania pred 30 rokmi a aj nedávno som si ju znova prečítala.

Seriál Ztracená brána bol vynikajúci, ale kniha ma sklamala. Na rozdiel od knihy Ďáblova lesť tu autor tentokrát použil trochu ťažkopádny štýl a dosť chaotické prevedenie. A ten záver bo o ničom.

Idealna kniha na horuce leto a sladke nicnerobenie. Ďalšie velmi podarené príbehy. Druhý pribeh má bavil viac. je skoda, že to niekto nesfilmoval.

Oddychovka. Páči sa mi štýl, akým je príbeh napísaný, viacero svojskych postav a vtipné vsuvky. Súhlasím s už uverejnenym nazorom, kto má rád túto Edícii Moba, kniha patrí k tým vydareným.

Výborne, s vtipnými momentami, baví ma autorov štýl. Rovnako dobre ako Vrazda na svadbe. Dúfam, že bude v písaní krimi pokračovať.

Výborné, trefne a poučné a zrozumiteľne napísané. Viaceré veci boli pre mňa novinka, napr. aj to o jemnom prachu a jeho priamom zasahovania do imunitného systému.

Príjemná oddychovka s jednoduchým príbehom. Co mi trošku vadi je, že nazov knihy nekorešponduje s dianím v knihe. Vserky tieto knihy s Mráčkom sú veľmi prijemné a čtivé.