Uprostřed sněžení

Uprostřed sněžení https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145223/uprostred-snezeni-145223.jpg 3 18 10

Krajina ležela pod sněhovým příkrovem. A aby ho nebylo málo, neustále sněžilo. Problémy čekaly zejména svérázné obyvatele samot, jichž bylo v okolí požehnané množství. Napilno měli i policisté. Pachatelé závažné trestné činnosti i drobní delikventi jim nedopřávali oddechu. Nedalo se vyloučit, že mezi některými nepravostmi existují přímé souvislosti. Když zmizel obyvatel jedné samoty, začalo to být na pováženou. Veškeré pátrání stále komplikovala tuhá zima. Abnor-mální množství sněhu. A to nejhorší teprve přišlo. Jakmile první člověk zemřel jinak než v důsledku nemoci, nehody či sešlosti věkem, bylo nasnadě, že policisty čeká horká zima...... celý text

Přidat komentář

moničina
10.01.2024 2 z 5

Mala som od detstva rada jeho detektívky, a túto som dlho zháňala po antikvariatoch, a tak ju konečne mám. Ale toto bolo úplne iné. Nuda, žiadne prekvapenie sa nekonalo, postavy boli nezáživné, nijak má neoslovili, ani kriminalisti, a najviac mi vadilo chaotické preskakovanie v rámci rôznych dejov a osôb a celé to bolo také neukončené a chýbal tomu systém a celistvosť. A to neustále poukazovanie na to, že sneží. to mi liezlo na nervy. Kniha skončila v knižnej búdke, snáď ju niekto iný ocení.

jprst
24.06.2022 1 z 5

Pro mne zklamání, od tohoto autora jsem čekal alespoň dobře řemeslně odvedený výkon, ale tohle bylo hodně slabé. Nepřesvědčivé postavy, kostrbaté dialogy a ani závěrem se autor zrovna nevytáhl. Zkrátka tohle byla pro mne ztráta času, který jsem přečtení věnoval.


Aghatte
06.04.2022 1 z 5

Vůbec mě to nebavilo, zvláštní jazyk, kdy jsem ve větách ztrácela pozornost a souvislosti,
mnoho postav, a bylo mi jedno kdo a co udělal... Pravda ´, sněžilo skoro v každé větě...:-)

Fíha, ten člověk napsal 167 knih????!!! Kdo mu to vydává? Já už po další jeho knize tedy asi koukat nebudu.

megan35
16.01.2018 2 z 5

Čekala jsem svižnou detektivku,ale tohle je moc zdlouhavé a nudné,asi ji ani nedočtu.

ivoiro
08.09.2016 2 z 5

Stručné shrnutí - nic moc.

konicekbily
14.08.2016 2 z 5

Velká nuda uprostřed čtení.

trudoš
02.09.2015 2 z 5

Román tak trochu připomínající Četnické humoresky, ovšem zasazené do současnosti. Jenže tam, kde televizní seriál drží nad vodou herecké ikony, detektivku Uprostřed sněžení bohužel nezachraňuje nic.
Na to, že je František Uher léta zavedený autor, jsem vážně čekal trochu víc spisovatelského řemesla a ne text, evokující literární debut. Vadily mi jak nepříliš uvěřitelné postavy a jejich křečovité dialogy, tak především rozplizlá zápletka, ve které hrdinové ani moc nepátrají, ale spíše čekají, kdo koho kdy práskne. Což jim zabere většinu času ve tří set stránkovém příběhu. Pravdou je, že občas to proloží nesmyslnými výpravami do slepých uliček, takže se alespoň pořád něco děje. Jejich píli opilých mravenců však v závěru zazdí vrahova absurdní motivace, nad kterou by se i Sherlock Holmes rozplakal. Nemluvě o tom, že anotací slibované pátrání po zmizelém samotáři je zcela vedlejší, jádro pudla spočívá ve zcela jiném zločinu, od něhož se odvíjejí všechny další události.

Marie F.
19.02.2014 3 z 5

Napsané slušně, ale nudné. Opět jedna z řady českých krimi, které nemají větší ambice. Starší čtenáři budou nadšení, ale mladí ne. Pointa mě zklamala, bylo to obyčejné

Zdenda20
01.04.2013 1 z 5

Detektivka dobrá z českých poměrů, ale na mě moc podrobné popisování osob a událostí .

Zdenda20
30.03.2013 1 z 5

Začátek je dost obsáhlý a a celkově zbytečně popisované osoby a rozuzlení je jen shoda nešťastných událostí.