Monah Monah komentáře u knih

☰ menu

Psí Vánoce Psí Vánoce W. Bruce Cameron

Kdo četl předchozí knihy autora a čekal ten samý styl psaní tak může být lehce zklamaný. Neříkám že já jsem to nečekala, na druhou stranu je to zase trošku něco jiného. Kniha je víc o lidech než o psovi/psech a i z jejich pohledů je tam málo úryvků ale celkově hezky napsaná nenáročná kniha. Co se týče přeskakování na vyprávění různých členů rodiny, občas jsem byla zmatená ale nic tak závažného to taky nebylo. Je tam i pár scén u kterých jsem se zasmála nebo si trošku posteskla ale nebylo to jako Psí poslání. Knihu doporučuji se slovy "není to klasický W. Bruce Cameron na kterého jsme zvyklí"

28.12.2022


Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Příjemně se četlo ale hlavní hrdinka mi lezla krkem. Taková ta osoba všechno ví, všechno zná a všude byla. Jediné co jí nejde je boj který vlastně ani nepotřebuje. Další díl si sice přečtu ale moc nadějí do toho nezvládám.

26.10.2019 3 z 5


Jeden temný trůn Jeden temný trůn Kendare Blake

I druhý díl byl ze začátku pomalejší ale to je asi trend dnešní doby, mít pomalé začátky. Kniha se příjemně čte a mě se i docela rychle četla. Ale není to knížka kterou bych četla bez dechu do poslední stránky. Z mé strany byla hodně předvídatelná. Určitě si přečtu i další díl už jen z toho principu jak to dopadne.

26.10.2019 3 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Jakože O můj bože, příběh byl sice dlouhý ale zato tak dokonale propracovaný do detailů. Občas jsem si říkala jako že s tím Kaz nepočítal a pak o dvě kapitoly dál jsem si zase řekla že to bylo přece jasný že to vyřeší. Byli tam momenty s kterými jsem nepočítala, třeba to s Radou pro příliv, to bylo wau. Byli tam i části kde jsem si sice říkala co se stane a ono se to stalo ale ty byli jen pomálu. Určitě se k Šesti vranám ještě vrátím.

25.10.2019 5 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Původně ani nevím čím mě zaujala že skončila v mě knihovně ale nelituji toho. Co se příběhu týče tak já osobně jsem věřila tomu co se odehrávalo a že se to (nedej bože) může stát. Co se postav týče, někteří byli až moc chytří a některé věci jsem jim fakt nebaštila. Svět jako takový fungoval dobře a uvěřitelně, to jak si příroda vybírala daň od nejslabších jedinců počínaje až po chování společnosti a zvířat konče. Knihu mohu doporučit už jen z toho principu "coby kdyby" je to zajímaví náhled do postapo budoucnosti.

05.08.2019 4 z 5


Mistr Stínu Mistr Stínu Jon Sprunk

Děj jako takový zas tak špatný nebyl ale jednotlivé části jsou na tom hůř. Linku s Josi bych úplně vynechala ta mi tam přišla zbytečná, jen kvůli tomu aby se natáhl děj. Konec s Caimem byl uspěchaný ale aspoň se uzavřel jeho příběh. Některé věci o fungování toho světa mohli být popsány trochu lépe ale i tak to nebyla nejhorší kniha ani série co jsem četla.

28.05.2019 3 z 5


Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Emma Mars

Do knihy jsem se nemohla vůbec začíst. Skončila jsem někde cca 120 stránka a už prostě nemám chuť to číst. Příběh mě osobně přijde takový zmatený a nezajímavý. Nevím jak je to na dalších stránkách ale kniha mě nebaví

26.03.2019 odpad!


Syn Stínu Syn Stínu Jon Sprunk

Zacatek mě přišel pomalý ale pak už jsem ale zacetla a bylo to vcelku v pohodě. Námět to není špatný ale musela jsem si zvyknout na ten svět.

24.03.2019 4 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Jsem cca v půlce a je to můj první King, líbí se mi jeho zpracování příběhu a postav ikdyz je to občas zdlouhavé. Na předních stránkách je napsáno kdo je kdo ale já jsem se celkem rychle v postavách vyznala hlavně po tom co polovinu z nich zabije takže s tím jsem problém taky neměla.

21.03.2019 4 z 5


Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Příběh mi přišel zajímavý, určitě tomu pomohlo to že tam byli konverzace a občas k tomu nějaký obrázek co si Madelaine kreslila k tomu co vyprávěla. Kniha je čtivá a rychlá

21.03.2019 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Série jako taková se mi líbila, s jednotlivými díly už to tak slavné není. První díl mě chytil až asi do třetího. Zbytek už jsem četla jen že zvědavosti jaký bude děj ikdyž cíl je jasný.

19.03.2019 5 z 5