Syn Stínu

Syn Stínu https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149330/syn-stinu-149330.jpg 4 91 15

Stín série

1. díl >

V posvátném městě Otir se dá v každé uličce najít nějaká zrada nebo zvrhlost, což z něj dělá dokonalé místo pro nájemného vraha na volné noze, který k nikomu necítí věrnost a má jen velmi málo skrupulí. Caim se živí ostřím nože, když mu ale nevyjde rutinní práce, znenadání se ocitne přímo uprostřed zákeřných intrik. Nezbývá mu, než se postavit zkorumpovaným strážcům zákona, zabijáckým rivalům a čárám z Druhé strany, a jeho jedinými spojenci přitom jsou Josefína, bohatá dcerka jeho poslední oběti, a Kit, kterou nikdo kromě něj nevidí, protože je strážný duch. V boji o život věří Caim jen svým nožům a instinktům, ty mu ale nebudou stačit, když se v touze po spravedlnosti dostane z nebezpečných otirských uliček do přepychových sídel mocných. Aby odhalil spiknutí v srdci impéria, bude se muset se ujmout svého dědictví jako syn Stínu… -- 1. vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Shadow's Son , 2010


více info...

Přidat komentář

Meg1
24.09.2022 4 z 5

Celá série Stín mě bavila. Je to super oddechovka, ale od mnoha dalších knih tohoto žánru se nijak neodlišuje, tudíž v dalších týdnech zapomenu jména hlavních postav a postupně mi i děj splyne s ostatními fantasy knihami, až nakonec bude zapomenuta...

kachnat
19.07.2020 4 z 5

Příjemná, odpočinková fantasy. Nájemný vrah a krásná princezna..... Hezký, odpočinkový příběh který se dobře četl.


jockel
15.06.2020 3 z 5

trudoš to má moc krásně napsané.

kalache
01.12.2019 4 z 5

...kniha,která ve vás vzbudí dojem,že napsat příběh je jednoduché...

Monah
24.03.2019 4 z 5

Zacatek mě přišel pomalý ale pak už jsem ale zacetla a bylo to vcelku v pohodě. Námět to není špatný ale musela jsem si zvyknout na ten svět.

Zelený_Drak
17.07.2017 3 z 5

Zdá se, že volná parodie křesťanství je ve fantasy zaručený recept na pořízení záporáků. Když na to narazím jednou za čas a líbí se mi zpracování, tak dobře, ale tady je znát, že si autor prostě ulehčil práci a hodil čténáře do známých vod. V komentáři níž trudoš vystihl snad všechna negativa knihy.

Na druhou stranu "záporák" hrdina a naivní šlechtična v nesnázích prostě pořád funguje. Dobře se to čte (tedy aspoň první dvě třetiny, pak už je to opravdu hodně předvídatelné) a autor přidává dva "vlastní" zajímavé prvky, Stíny a záhadnou společnici Kim. Jako YAF a zároveň první díl série, to podle mě na ty tři hvězdičky je. To akorát Fantom Print zase jednou dělá špatně cílenou reklamu, když vydává za temnou fantasy něco, co je ve skutečnosti spíš městská YAF.

Akorát se obávám, že ke konci už si autor úplně nevěděl rady, co s načatou "(ne)romancí", jak tu někdo napsal a v dalších dílech ji buď bude na sílu cpát zpátky do děje, nebo ji naopak nahradí nějakou novou (ne)romancí. Velmi pochybuji, že to autor zvládne se ctí a kvalita dalších knih nepůjde dolů.

trudoš
27.04.2016 2 z 5

Srdnatí lupiči, fešáčtí zbojníci a bodří loupežníci, ti všichni jsou už pro fantastiku pasé a do obliby přicházejí hrdinové s poměrně temnější obživou. A knihkupci to kupodivu nejsou.
Poptávky po nájemných vrazích využil i Jon Sprunk a za pomoci osvědčených ingrediencí - hrdina s pohnutou minulostí, krásná dívka v nesnázích a svět před pádem do hlubin chaosu - vytvořil román, který splňuje vše, co se od dobrodužné fantasy čeká. Na můj vkus si však dost ulehčil práci, když zápletku vystavěl na schematičnostech, díky nimž se postavy občas chovají jako trotlové. Především pak záporáci, jejichž plán na odstranění nejnebezpečnějšího zabijáka pod sluncem je natolik primitivní, že vůbec nepřekvapilo, když neprošel. To i jáma na mamuty měla větší potenciál.
Syn Stínu tak sice splňuje zaběhnuté standardy, ale nijak dál s nimi nepracuje. Veškeré ambice bohužel zazdila předvídatelnost, naivita a šablonovitost. Jako stylová pohádka pro dospělé fajn, ale žádné další emoce to ve mně jinak nezanechalo.

Kotas53
17.03.2016 5 z 5

Kniha mě nadchla již při čtení prvních stránek. Hlavního hrdinu jsem v sobě ihned našel a dokonale se do něj vžil. Děj plyne svižně, zasytí vás žízní po čtení dalších a dalších kapitol a zaručí zařezání do křesla, dokud se vám nezačnou před spánkem zavírat oči. Osobně mám žánr fantasy rád do určité míry uvěřitelnosti, přičemž u této knihy to už bylo občas trochu přes čáru. Zážitek z knihy mi to však nezkazilo.
Doporučuji

meredith6677
18.01.2016 5 z 5

Už je to nějakou dobu, co jsem hltala jednu knihu za druhou a s narůstajícím věkem se moje požadavky na knížky zvyšují. Ale po dlouhé době jsem se rozhodla nějakou knihu si pořídit a Syn Stínu mi padl jako první do oka. A mohu říci, že jsem udělala s výběrem dobře. Kniha je poutavě psaná a od prvních stránek jsem příběh hltala - a jelikož jsem knihu četla po nocích, mnohdy jsem ani nechtěla jít spát, abych mohla číst dál. Na knihách mám ráda tajemství, potyčky a i politické pletichy. Tato kniha obsahuje vše + že je kniha psaná ze strany "zločince" mi o to více přišla zajímavá. Pouze co považuji za mínus, bylo při vyvrcholení příběhu chaoticky popsaný děj, když se spisovatel snažil podat pohledy ze všech zůčastněných stran. Ale toto malé "zaškobrtnutí" mě neodradilo, abych si koupila oba následující díly, do kterých jsem se hned s chutí pustila.

zuzik2301
15.10.2015 5 z 5

Na tuhle knížku jsem narazila v době, kdy bych četla snad i telefonní seznam. Žádná kniha mě nedokázala zaujmout až jsem narazila na tuhle.
Caima jsem si oblíbila hned od prvních stránek. Trochu mi tam vadila ta (ne)romance mezi ním a Josi, ale vzhledem k tomu, že to tam bylo jen okrajově dokázala jsem se přes to dostat.
Kniha mě bavila a zaujala od první stránky.

elisabetth
03.09.2014 3 z 5

Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, že to jen rozečtu a nedočtu,jak je u mě zvykem. Ale začetla jsem se a docela rychle jsem to přečetla.
Jak to u takových příběhů bývá, hlavnímu hrdinovi zabili rodinu, když byl ještě malý klučík. To ho samozřejmě ovlivnilo a stal se z něho nájemný vrah. Je to takový ten kladný hrdina, který není dobrák od kosti. Nemluvě o tom, že o své rodině moc neví. A vlastně toho neví ani moc o sobě, takže je to trochu i příběh o tom, jak hrdina hledá své pravé já.
Josi měla být rozmazlená holka, ale moc rozmazleně se nechovala, byla obyčejná, statečná hrdinka, kterou najdeme v nejednom příběhu.
Bylo zde hodně akce, napětí, nějaké ty popisy prostředí - abychom si pořádně představili, jak vypadá stoka. Docela mi chyběl humor. Sem tam se nějaký ten vtip objevil, ale mně to nestačilo. Vím, ne každý píše humorné knihy.

GSP
21.07.2014 3 z 5

Čtivá a na začátku velmi zajímavá kniha o nájemném vrahovi se na konci promění čtivý, klišovitý příběh o klasickém hodném hrdinovy, který všechny zachrání a je na všechny strašně hodný. Škoda, mohla to být slušná kniha, autor z toho bohužel udělal klasické fantasy, kterých je na trhu strašně moc. Jestli hledáte originální příběh, této knize se obloukem vyhněte, ale jestli vám klišé nevadí, dostanete slušnou a relativně propracovanou nálož zábavy.

Alee
09.12.2013 5 z 5

Velmi slušná fantasy, mám ráda hrdiny, kteří nejsou 100% kladní. Je fajn fandit nájemnému vrahovi, ovšem stejně si to autor nakonec neodpustí a nájemný vrah je pomalu nejkladnější postava v celém městě, kde se děj odehrává. Je to seznamovací knížka, poznáme různé postavy, většina jich umře, ale dobrá příprava pro další díly, kde se postavy ještě víc vykreslí a příběh nabere úplně nový směr. Ale uspokojilo to mou potřebu dobrodružné romantiky v prohnilých uličkách zkorumpovaného města ;)

Janičta
24.07.2013 3 z 5

Slušná fantasy, která neurazí. Děj je plynulý s poměrně velkou dávkou akce. Do dalších dílech v budoucnu určitě sáhnu.

borknagar
29.04.2013 3 z 5

Celkem průměrná fantasy, která se však dobře čte. Příběh plyne na můj vkus moc rychle, málo popisů, vedlejších linií..... a to já nemám rád. Druhý a třetí díl určitě někdy přečtu, ale dám si chvilku od Sprunga pohov....

Štítky knihy

nájemní vrazi

Autorovy další knížky

Jon Sprunk
americká, 1970
2013  78%Syn Stínu
2013  72%Mistr Stínu
2013  76%Vábení Stínu

Kniha Syn Stínu je v

Právě čtených2x
Přečtených136x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených10x
Knihotéce109x
Chystám se číst53x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x