Vábení Stínu

Vábení Stínu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157519/mid_vabeni-stinu-m0O-157519.jpg 4 64 10

Stín série

< 2. díl >

Neúprosné severské země… V Otiru stál na vrcholu potravního řetězce. Zabiják, kterému se nikdo nevyrovnal, temný noční stín. Tenhle život ale Caim opustil, když dopomohl královně na trůn. A nyní ho opět volá minulost. Při pátrání po pravdě o zmizení a vraždě svých rodičů najde Caim zemi zotročenou Stínem. Pronásledován svody Druhé strany se zaplete do války, se kterou nechce mít nic společného. Existují ale věci, které syn Stínu nemůže ignorovat, a boje, před kterými nemůže utéct. V této bitvě však Caimova síla ani jeho schopnosti nebudou stačit. Nikdo totiž nedokáže odolat vábení Stínu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Shadow's Lure , 2011


více info...

Přidat komentář

kalache
22.04.2022 4 z 5

...tak si myslím,že příběh graduje...

kachnat
24.07.2020 4 z 5

Opět odpočinková fantasy, která se mi dobře četla. Občas zdlouhavé, trochu zmatek v milostném životě Caima :-) Konec je předpokládatelný, jsem zvědavá na další díl. První díl se mi líbil víc, ale i tak ráda doporučuji.


Zelený_Drak
07.01.2018 3 z 5

V první třetině jsem byla docela nadšená. Rychlý rozjezd (jak píše Alee, postavy už známe) prakticky bez opakování událostí prvního dílu. Rozdělení až do pěti dějových linií (Caim, Josi, Sibyla, Kit, Keegan), z nichž žádná nebyla vyloženě zbytečná. Taky dobrý překlad. Čte se to skoro samo. Bohužel někde ve třetině kniha ztrácí tempo a znovu se rozjíždí až v poslední třetině, která se mi už ale dočítala těžko. Už po první třetině totiž bylo jasné, jak to dopadne. Souhlasím s Jass, že linka Josi je lepší než ta Caimova, a to navzdory tomu, že nepřináší žádná překvapivá odhalení. Je totiž svižnější. Caim se strašně dlouho vláčí sněhem sem a tam, jen aby na konci udělal to, co celou dobu víme, že udělá.

Druhý díl má sice vlastní zápletku, ale přesto je to klasická výplň mezi jedničkou a dvojkou. Dokonce i co se týká načaté "(ne)romance", autor působí dojmem, že chtěl použít všechno, co ho napadlo, a tak původní nejen nahradil novou, ale zároveň cpe původní do děje. Jak dopadne hrdinův milostný život je proto asi v tuto chvíli největší záhadou série.

shey
21.12.2016 4 z 5

Lepší díl než jednička! Nechápu nízké hodnocení knihy...nenechte se jím odradit a knihu si přečtěte! ;-)

meredith6677
24.04.2016 3 z 5

Druhý díl této série mě trochu zklamal. Sice byl děj zajímavý, ale velmi těžko se do něj dostávalo a trvalo mi nezvykle dlouho, než jsem se dopracovala k jeho konci. Některé scény mi připadaly krapet chaotické a spoustu jmen, i těch, které nebyly nijak důležité. Děj se celkově rozběhl až u konce, kdy jsem teprve nedokázala knihu odložit. Takže tentokrát je mé hlasování za 3 hvězdičky - ne nejhorší, ale jednička je prostě lepší. A snad se dokopu i k přečtení posledního dílu. :)

Jass
19.01.2016 3 z 5

Poslední hvězdička je za Josi, její příběh byl bohužel o mnoho lepší než Caimův, který se choval jako kdyby měl slušný rozštěp (nebo spíš rozstřel?) osobnosti. Sybila byla poměrně zajímavá, bylo mi ji celkem líto, ale autorův záměr byl příliš očitý... Poslední díl si přečtu...

zuzik2301
01.11.2015 1 z 5

Velké zklamání.

Od prvního dílu dost velký pokles. Nemohla jsem se do knížky začíst a strašně dlouho jsem se dějem prokousávala.
Nevím přišlo mi, že autor sám neví, kterým směrem by měl děj ubíhat a tak popsal všechny svoje nápady, které měl. Navíc je tam hrozně velké množství postav, ve kterých jsem se prostě ztrácela. A když došlo na zprávu s těhotenstvím... Upřímně jsem měla chuť knihu hned odložit.

Janičta
29.03.2015 3 z 5

Mezi tímto a prvním dílem jsem udělala moc dlouhou mezeru a tak jsem měla za začátku trochu problém vzpomenout si kdo, proč a co :-)
Nicméně mě příběh bavil. Sprunk je dobrý spisovatel, ale přeci jen mi tam něco chybělo... jen malá kapka "šťávy". O akci nejde, té je tam požehnaně, ale nějak jsem se nemohla do knihy pořádně zakousnout.
Nicméně se těším na další díl, protože jsem zvědavá jak to všechno dopadne :-)

Alee
09.12.2013 4 z 5

Příběh je asi přitažlivější než jednotka, ale je to především tím, že postavy už známe a proto se nemusíme zdržovat představováním a rovnou se můžeme vrhnout do akce. Přesto mi trochu schází ta představa nájemného vraha, i když je stále zřejmé, že Caim je zatraceně nebezpečný týpek, mě by nevadilo, kdyby byl ještě víc a temná stránka se víc projevovala. Takhle je to jen takový stín někde v pozadí, ale v podstatě nemá zas tam velkou úlohu. Přesto je to skvěle napsané a napínavé.

Stexer
04.05.2013 5 z 5

Je to lepsie ako jednotka a takisto je to lepsie ako pribeh Kylara Sterna od Weeksa. Pre mna to je celkom dobra kniha, uroven troska horsia ako Sulivanove dobrodruzstva ryiria. Vsetkych troch autorov vrelo odporucam hlavne Sprunka a Sullivana.

Štítky knihy

severské země zabijáci

Autorovy další knížky

Jon Sprunk
americká, 1970
2013  78%Syn Stínu
2013  72%Mistr Stínu
2013  76%Vábení Stínu