Momosan Momosan komentáře u knih

☰ menu

Do morku kostí Do morku kostí Camille DeAngelis

Málokdy je film lepší, než knižní předloha. Tohle je ten případ.

16.07.2023 2 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Škoda, že příběh není stejně zajímavý a nadčasový jako obal knihy a úvodní stránky. Postavy jsou natolik ploché, že si k nim nelze vytvořit vztah. Celou knihu jsem se donutila přečíst proto, že jsem čekala tu hodnotu, kterou mi všichni slibovali. Marně. Kniha, jako by ani nebyla ze součastnosti/od mladé autorky, ale nějaký 30-40 let starý román od Rudolfa, nebo Lanczové. Tisíckrát omletý příběh o nepochopení mezi matkou a dcerou, jazykově nezajímavý, snažící se ozvláštnit paralelou s hnízděním vran. Zklamaní.

20.02.2021 1 z 5


Richardovy živé hračky Richardovy živé hračky Kristina Haidingerová

Na knihu jsem se těšila, i vysoké hodnocení mnohé slibovali, ale bohužel. Kniha je prezentována jako "18+ erotický thriller z Berlína", pominu-li, že příběh by se mohl odehrávat kdekoliv, protože z berlínského ducha nepředá nic, je naprosto zcela scestné označení thriller. Není to thriller. To už najdete více napětí v knihách Austenové a téměř také více erotiky. V této "erotické" knize se s první souloží setkáme až na straně 141 (a to ještě jen tak mimochodem), pravda asi na 40 stranách jsou popsány "orgie", ale kdo někdy četl Jeptišku, Lady Fuckingham, Příběh O, bude zklamán, dokonce i 50 odstínů bylo snad více vzrušujících. Původně jsem zamýšlela dát hvězdičky 3, ale nudný, plytký a zbytečně doslovný happy end mě od toho odradil. Cením vlastní ilustrace autorky a je mi líto, že jich v knize nebylo víc.

02.07.2019 1 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Marika Šoposká

Příjemné odreagování. My holky si rozumíme.

24.06.2019 4 z 5


Můj tank Můj tank Viktor Horváth

Anotace knihy mne navnadila, bohužel, čím déle jsem četla, tím více mne nudila a ke konci to bylo vyloženě utrpení. Pár světlejších momentů se vyskytlo, ale pro požitek z knihy to je opravdu málo.

24.06.2019 1 z 5


Truchlivý amoret pražský Truchlivý amoret pražský James Stafford

Tak trochu sexy, tak trochu bizarní hraní si s fanatsií a historií. A vždy skvělé rozuzlení.

04.06.2019 5 z 5


Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Pro mě zatím objev roku. Skvělý silný příběh, téměř až palahnuikovského stylu, který se nebrodí v plytkosti ani sentimentalitě. A ten konec! Nelze než doporučit.

04.04.2017 5 z 5


Prokletí Prokletí Chuck Palahniuk

Která z nás (kdysi) třináctiletých intelektuálek netoužila po botách na megavysokých podpatcích? Nechtěla získat srdce největšího grázlíka v okolí a zahrát si s ním francouzskou líbací hru (i když vlastně nevíme tak úplně v čem spočívá)? Pomstít se třídním pipkám, které nás terorizovaly?
Největším blahem třídní šprtky je ovládnutí celého pekla a podrobení si všech diktátorů a nakonec se vlastně ukáže, že být v pekle je fajn, zvlášť když se vám vrátí i vaše milované (mrtvé) kotě, přemluvíte pár lidí, aby si do pekla pospíšili, protože "Život je krátký. Smrt je napořád."
Palahniukovský styl, ve kterém nevíte, zda se máte smát nebo se pozvracet, inteligentní vtipy, jednoduchý příběh, takový dívčí románek pro otrlé holky. (Jo a už vím, že penis se při sexu neodlomí.)

14.07.2014 4 z 5


Kočky v burkách Kočky v burkách Peter De Wit

Rozkošné, vtipné, nad něčím jsem se smála ještě druhý den.

13.07.2014 5 z 5


Na odstřel Na odstřel Lucie Lomová

Začátek super, jakožto divadelnice jsem ocenila divadelní atmosféru, bohužel to bylo asi vše, co mě zaujalo. Příběh sám o sobě je předvídatelný, klišovitý. Kladně hodnotím grafickou stránku . Takový průměr.

13.07.2014 3 z 5


Lajka Lajka Nick Abadzis

První komiks, u kterého jsem brečela.

04.07.2014 5 z 5