Prokletí přehled
Madison Spencer série
1. díl >
Tušíte, za co se můžete ocitnout v pekle? Vůbec nemusíte někoho podříznout nebo hodit v sudu do přehrady. Vsaďte se, že do pekla půjdete už za to, když si párkrát uprdnete v přeplněném výtahu. Když budete furt troubit v autě. A nebojte se – právníci nebo novináři tam jdou všichni, troubení netroubení. Dvanáctý román Chucka Palahniuka je váš průvodce peklem. Připravte se, černá limuzína čeká… Dvanáctiletá Madison končí v pekle prý kvůli předávkování marihuanou. Má plné zuby jak života, tak smrti. Sotva se zorientuje, zjistí, že je pomerně nepohodlné trčet v cele a škrábat si uhry na čele. Soused s modrým čírem, který údajně jen něco šlohnul v supermaketu, jí pomůže ven a spolu s dalšími zatracenci se vydají na cestu k pekelnému ústředí. Cestu přes Oceán promarněného spermatu či Řeku zvratků si fakt nechte vyprávět… Prokletí jsou typicky palahniukovská divoká jízda plná bizarností a úchylností.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přináší originální pohled na smrt a peklo. Hlavní postava, třináctiletá Madison, se ocitá v absurdním světě, kde kritizuje společnost a její hodnoty. Čtenáři oceňují autorův sarkasmus a vtipné hlášky, které dodávají příběhu šmrnc. Někteří však pociťují nedostatek silného děje a slabší charakterizaci postav. Přesto je kniha považována za zábavnou a provokativní, což ji činí nezapomenutelnou zkušeností. Více v komentářích.
Komu by se kniha Prokletí mohla líbit?
- Čtenáři s oblibou v černém humoru
- Fanoušci satirických a absurdních příběhů
- Milovníci Palahniukova stylu psaní
- Ti, kdo hledají kritiku současné společnosti
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 90 komentářůSouvisející novinky - Prokletí (0)
„Jestli něco dělá ze světa peklo, tak naše očekávání, že by to měl být ráj.“
Kniha Prokletí v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 10x |
| v Přečtených | 715x |
| ve Čtenářské výzvě | 65x |
| v Doporučených | 23x |
| v Mé knihovně | 411x |
| v Chystám se číst | 148x |
| v Chci si koupit | 14x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Chuck Palahniuk také napsal(a)
| 2005 | Klub rváčů |
| 2009 | Snuff |
| 2007 | Strašidla |
| 2012 | Prokletí |
| 2010 | Neviditelné nestvůry |

86 %
72 %

Božská komedie po „palahniukovsku“, která nepravidelně střídá pasáže, kdy se formální vytříbená hravost potkává s „něčím navíc“ a pasáže, kdy formální stránka i originalita jsou spíše autorovou exhibicí než skutečným přínosem dílu.
Škoda závěrečných kapitol, kdy se to z ničeho nic začne snažit o děj; ta rovina halabala zápisky z pekla, tomu sluší lépe.