michal9632 michal9632 komentáře u knih

☰ menu

Gladiátoři z táborů smrti Gladiátoři z táborů smrti Andrzej Fedorowicz

Profesionální boxeři odsouzení k pouličním rvačkám v koncentračním táboře... Tvrdě dřeli v dolech, pracovali jako elektrikáři, truhláři, přesto neměli záruku přežití. Velice smutný příběh několika polských boxerů, kteří byli nucení zabíjet své kamarády v ringu. Většina z nich ztratila po válce a návratu z koncentračního tábora lásku k boxu a už se k němu nikdy nevrátili.

08.10.2023 5 z 5


Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Je dobře, že tuto knihu napsala žena, protože muž by nikdy nepopsal pocity přeživších tak, jako autorka knihy. Ačkoliv snesu hodně, tak jsem se přistihl jak mi vlhnou oči. Svědectví hrdinů, kapitána Smithe, který šel ke dnu se svojí lodí, kapitána Rostrona, který přetěžoval svoji loď a riskoval kolizi s ledovcem jen proto, aby zachránil co nejvíce pasažérů Titanicu, telegrafisty Harolda Cottama, který díky náhodě zachytil volání o pomoc z Titanicu a za cenu fyzického i psychického vyčerpání posílal vzkazy rodinám přeživších a posílal ostatní lodě na pomoc. Je to bohužel i svědectví lidské zvrhlosti, kdy parník Californian, který byl Titanicu nejblíže mu jako jediný nepřiplul na pomoc, navzdory tomu, že zachytil volání Titanicu.

05.08.2023 5 z 5


Sudety 1938: Pohledem důstojníků německé armády Sudety 1938: Pohledem důstojníků německé armády Jan Lakosil

Velmi zdařile napsaná kniha. Je dobré, že autoři zveřejnili příspěvky z pohledu Němců, protože díky tomu víme, že Němci z nás svým způsobem měli strach. Knihu velmi doporučuji lidem, kteří se hlouběji zajímají o rok 1938. Tahle kniha by měla být povinnou četbou všech učitelů dějepisu.

10.07.2019 5 z 5


Jména čísel Jména čísel Hans-Joachim Lang

Autor v této knize navrací identitu 86 zavražděným Židům v koncentračním táboře Natzweiler - Struthof. Díky pitvám mnohdy i pouze částí těl navrací klid zemřelým. Ironií osudu je, že museli zemřít jen proto, že se měli stát předmětem antropologického výzkumu.

18.09.2017 5 z 5


Bohatý táta, chudý táta pro mladé Bohatý táta, chudý táta pro mladé Robert T. Kiyosaki

Využít děravého sociálního systému USA a pak ze sebe dělat mistra světa je hnus. A pan Kiyosaki je v tomto ohledu dokonce velmistrem světa.

06.01.2017 odpad!


Velká kniha magie a čarování Velká kniha magie a čarování Ervín Hrych

Skvělá kniha pro všechny, které zajímá spiritistika a ezoterika. Výhodou této knihy je možnost si kapitoly vybírat, protože na sebe nenavazují.

05.01.2017 5 z 5


Velká kniha magie a čarování Velká kniha magie a čarování Ervín Hrych

Skvělá kniha o magii, ezoterice, čarodějnicích a okultních vědách. Co na této knize cením nejvíc je možnost číst si jen kapitoly, které čtenáře zajímají. Kapitoly na sebe nenavazují.

01.01.2017 5 z 5


Orlové smrti Orlové smrti Leo Kessler (p)

Další kniha od autora Leo Kesslera popisující dobrodružství a hru o život úderného pluku SS Wotan. Tentokrát je děj přesunut do Norska.

30.12.2016 5 z 5


Proč islám nesmí do Česka Proč islám nesmí do Česka Klára A. Samková

Vidím, že sluníčka mají z paní Samkové strach. Perfektní kniha o Islámu a jeho hrozbách pro ČR. Je škoda, že paní Samková pověsila politiku na hřebík a nechce znovu navázat spolupráci s Tomiem, po jeho boku by by se z ní stala nebezpečná zbraň pro všechna sluníčka a vítače salámistů. Paní Samkové je vyhlášená tím, že má pusu jako mačetu, ale bojuje za nás ostatní jako lev. Negativní hodnocení ostatních chápu jako nedostatek inteligence a paní Julie tím, že si asi myslela, že kniha slouží jako návod k tomu, jak sbalit muslimáckého hrdlořeza.

16.10.2016 5 z 5


Tři roky s Eisenhowerem - II. Tři roky s Eisenhowerem - II. Harry C. Butcher

Pokračování, které pojednává o úspěšném vylodění v Normandii, o kapitulaci Německa a o návratu amerických vojsk do vlasti. Jen mě mrzí, že se autor nezmínil o dalším osudu psa Teleka, fenky Caacie a jejich štěněcích dětí.

11.04.2016 5 z 5


Tři roky s Eisenhowerem - I. Tři roky s Eisenhowerem - I. Harry C. Butcher

Skvělá kniha o událostech, které nikde jinde nenajdete.

11.04.2016 5 z 5


Poslední rok Kriegsmarine Poslední rok Kriegsmarine V. E. Tarrant

Velmi dobře napsaná kniha. Podrobně čtenáře seznamuje s Kriegsmarine. Kniha obsahuje spoustu fotografií, technických nákresů a technických informací. Kniha je vhodná pro lidi, kteří rádi dopodrobna studují historii válečného Německa, kde Kriegsmarine hrála nemalou roli.

01.04.2016 5 z 5


Gestapo Gestapo Sven Hassel (p)

Neohrožená parta ve složení Porta, Drobeček, Dědek, Barcelona, Legionář, Sven a Heide jsou v této knize odvezeni na "dovolenou" do Hamburku, kde po krátkém odpočinku jsou přiděleni jako pracovníci Gestapa. Kniha, stejně jako ostatní Hasselovy tituly je skvěle napsána. V knize je popisovaná poprava poručíka Viktora Bernsta Ohlsena, který je odsouzen za vlastizradu a schvalování k atentátu na Hitlera k trestu smrti stětím. Ačkoliv naše neohrožená parta jsou chlapi jako hory, tohle s nimi zacloumá a pěkně pocuchá nervy. Barcelona slíbí jednomu ze strážných na Gestapu (Steverovi) pomstu za to, jak poručíka Ohlsena bil. To se v poslední části splní, když je Stever poslán k trestnému praporu za násilí na vězních. Barcelona si ho vezme do parády a Stever tak zakouší těžký život v trestném praporu.

14.07.2015 5 z 5


Ozvěny bojů Ozvěny bojů Karel Klapálek

Příběh o přísném, ale čestném Karlu Klapálkovi, který osvobodil Tobrúk od Němců. Moc dobře napsaná kniha.

09.11.2014


Bombardér T-2990 se odmlčel Bombardér T-2990 se odmlčel Vilém Bufka

Skvělá kniha, ve které autor Vilém Bufka popisuje 6 let života v RAF i v zajateckých táborech, ba dokonce i výslechy na Gestapu. Kniha je psána zajímavým způsobem, ale o to čtivým a poutavým, který nedovolí čtenáři dát ji z ruky. Nejprve je kapitola tvořena příběhem Viléma Bufky a její závěr je tvořen rozhovorem s jeho otcem po skončení války. Jediná smutná věc v jeho životě je ta, že se konce války nedožila jeho maminka. Je to jedna z nejlepších knih, kterou o čs. letcích přečetl.

16.09.2014 5 z 5


S cizineckou legií proti Rommelovi S cizineckou legií proti Rommelovi Otto Wagner

Štábní kapitán Otto Wagner ve své knize (je to deník), bez obalu a bez přetvářky podává dění z bojů v poušti a z bojů u Bir Hakimu. Popisuje také jak byl postižen úplavicí. Vysloužil si válečný kříž s palmami, což bylo nejvyšší možné ocenění příslušníka cizinecké legie Svobodných Francouzů.

13.09.2014 5 z 5


Nebeští jezdci Nebeští jezdci Filip Jánský (p)

Příběh o odvaze a lásce, který vžene slzy do očí i člověku se srdcem z kamene.

08.09.2014 5 z 5


Jaro na Odře Jaro na Odře Emmanuil Genrichovič Kazakevič

Poutavá kniha o osvobozování Německa. V knize jsou popisovány pouliční boje, chování nacistických špiček i plán Adolfa Hitlera na dopadení Říšškého maršála Goeringa. Čtenář se navíc dozví, že Hitler slíbil generálu Wenckovi za odražení Sovětů z Berlína zbrusu nové vyznamenání Spasitel třetí říše.

04.09.2014 5 z 5


Stíhači ohnivých nocí Stíhači ohnivých nocí František Kaucký

Čtivá kniha, která se čte jedním dechem. Příběh o československých nočních stíhačích a jejich odvaze v bitvě o Anglii.

20.07.2014 5 z 5


Špión, jemuž nevěřili Špión, jemuž nevěřili František Moravec

Zajímavá kniha o činnosti zpravodajské a výzvědné služby pod vedením Františka Moravce. V první části knihy se pan Moravec věnuje úvodu do činnosti výzvědné služby, popisuje i špiony, kteří se stali zrádci. V polovině knihy se věnuje špionu A-54, který pro ně získával díky své hodnosti cenné informace o Německém vojsku. Konec knihy je pak věnován řádění komunistů. Je to velmi poutavá kniha, která se těžko odkládá.

18.07.2014 5 z 5